Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona ech...

Złamały mi się oprawki od okularów Pytanie.

Polecane posty

Gość zasmucona ech...

Mam okulary bardzo delikatne, bezbarwne, przezroczyste oprawki, z plastiku, takie że prawie ich nie widać na twarzy. No i ja je wczoraj położyłam jak szłam spać, na ławie, delikatnie. Dziś patrzę a tam pęknięte, tzn. odłamała mi się z jednej strony tuż za szkłem część okularów. Nie wiem czy ktoś je przekładał czy jak, ja jak odkładałam je to były całe. Zawsze się z nimi delikatnie obchodziłam, bo łatwo je porysować itd. Teoretycznie mogłabym spróbować skleić jaką kropelką czy czymś, ale się boję. Pewnie trzeba oddać do optyka? Szkła są całe i "normalne", ale płakać mi się chce, bo "model" tych okularów nie był tani, chyba coś 600 zł minimum jak nie więcej. I czy jakbym chciała wymienić te oprawki na nowe, identyczne to pewnie zapłaciłabym tyle samo ( o ile nie zdrożały), a szkła by mi włożyli "stare"?

chyba zapłaciłabyś mniej... idz do tego zakładu gdzie byłaś zanieś wszytskie części i może ci w ramach jakiejś gwarancjo-promocji zrobią taniej. A nie umiesz skleić tego "kropelką"? Ja ja nosiłam jeszcze okulary raz mi się też złamały ale sobie to sama tak skleiłam że śladu nie było.

Gość zasmucona ech...
Dziękuję za odp. Mogłabym spróbować skleić tylko, że te złamanie jest tuż za szkłem, i bałabym się, że upaskudzę szkło, a tego już bym nie zniosła :(:(:( Nie wiem, chyba spróbuję, w sumie jestem dokładna i raczej bym starała się to dobrze przykleić. Za całość okularów jakieś 3 lata temu zapłaciłam chyba około 1000zł, bo tak mi się kojarzy, bo same oprawki chyba kosztowały coś około 600 zł. A teraz to ja nawet nie wiem czy mi tyle dadzą na naprawę tego :( Ech :(

to się przejdź zapytaj ile by to kosztowało, niewykluczone że oni ci to sami jakoś dokładnie profesjonalnie skleją, a jeśli ci policzą drogo, to sklej sama... Powodzenia :)

Gość Okulart

Witam złamały mi sie podczas wycierania oprawki w puł na nosie  ale były ze 4 razy u ukulisty ustawiane okulisty za uszniki też były ustawiane boki bo cisły mnie podgrzewane raz ciasne były raz za luzne I z tego myśle że pekły powodu raz były ostatno bardzo wykrzywione w duł oprawki ustawiane na nos co mam zrobic mam jeszcze gwaracje tylko 3 miesiace jemiałem a 2 lata jest gwaracja na nie może ktoś mi doradzić proszę dziekuje pozdrawiam kosztowały oprawki 329.