Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z mapą życia w sercu

Stracone lata a wiek kończenia studiów

Polecane posty

Czy kończyć studia w wieku 28 lat jest, nie wiem, głupio, nieekonomicznie, w każdym razie o wiele za późno?? Dodam, że chodzi o studia dzienne. Miałam obsuwę, najpierw po maturze "gap year", który mi posłużył do zarobienia pieniędzy i podszkolenia jezyka, potem pierwszy rok studiów, potem rok dziekanki, potem drugi rok studiów, potem miałam wypadek, tak że co rok robiłam rok przerwy. Teraz mam 25 lat i w październiku zacznę 3 rok studiów licencjackich. Chciałabym iść potem na magisterskie, ale czy to nie jest za późno?? Dodam, że pracuję, zarabiam na swoje utrzymanie i trochę odkładam, ale to jest "stała praca dorywcza", nie w zawodzie. No i nie jestem w stałym związku... Czasem czuję się strasznie stara. Moje koleżanki już się zabierają za pisanie prac magisterskich, niektóre powychodziły za mąż, mają dzieci, studiują, ale jednocześnie mają rodzinę...

Na naukę nigdy nie jest za późno! Więc absolutnie nie sugeruj się tym, ile masz lat!!

Gość laskatakajedna
ja tam studia pewnie skoncze w wieku 45 lat :) bo wlasnie koncze jedne studia a planuje jescze conajmniej 3 kierunki:) bo lubie sie uczyc i jestem ciekawa świata

Gość laskatakajedna
takze to ze masz konczyc studia w wieku 25 czy 24 lat to bzdura a co inni mówią to srać na to

Gość weronika jowisz
No własnie na nauke nigdy nie jest za póżno )))

Ja miałam też obsuwkę, jestem na tym samym etapie i w dokładnie tej samej sytuacji. I mam zamiar skończyć. I w dupie mam, że moje koleżanki mają trzy literki przed nazwiskiem. To moje życie i moja sprawa, kiedy i czy w ogóle skończę studia. Starsi trochę na mnie siedzą, ale miałam po drodze trochę problemy, a teraz mam zamiar skończyć studia i to bardzo dobrze :) Więc nic się nie przejmuj i zabieraj do nauki :)

Gość
nie chodzi o sam wiek ale o doświadczenie na rynku pracy - wyobraź sobie że kończysz studia, masz 28 lat i nigdy nie pracowałaś na etat - pracodawcy nie będą zachwyceni

e tam... ja kończe studia dzienne teraz a doświadczenie zdobyłam już podczas studiów. Na 4 - 5 roku już się daje lekko poprawcować! Nie rezygnuj. Ja mam rok do tyłu i mam to w dupie, nawet nie myślałam o tym że to jakiś problem.

No właśnie, to jedna rzecz. A druga to taka, że, kurde, utarło się, że w przedziale 20-30 lat trzeba zrobić mnóstwo rzeczy: skończyć studia, ustabilizowac się w pracy, założyć rodzinę...Wątpię, żebym założyła rodzinę przed skończeniem studiów, bo i one i praca zajmują mi sporo czasu. No a skończę je w wieku 28 lat...

Gość Rafaello rocznik 1987
za późno ???????????? hahaha :D po pierwsze :::::::: na naukę nigdy nie jest za późno ! po drugie ::::::::::: na moich zaocznych studiach są nawet osoby które mają ponad 50 lat !!!! I to nie jedna !

Gość mila która nie istnieje
Dokładnie! Mój ojciec niedawno skończył studia (wiek: 45) A po za tym to gdzie tu wielka różnica?? Tylko trzy lata więcej niż zwykle! Także jest jak najbardziej ok, tym bardziej że jak mówisz każdy rok przerwy przyniósł odrobinę nowej wiedzy. Jak najbardziej nie jest za późno! A jeszcze wyobraź sobie osoby kiblujące np. rok w gimnazjum, rok w liceum.. Oni, jeśli pójdą na studia też będą je kończyć w nieco późniejszym wieku, który tak czy siak, nie jest późny