Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyklapnietywloss

ładne wlosy to polowa urody

Polecane posty

Gość przyklapnietywloss

stwierdzam ze ladne wlosy to co najmniej polowa urody. ja niby brzydka nie jestem ale mam beznadziejne wlsy tzn niby sie blyszcza nie sa zniszczone ale sa cienkie i przyklapniete. nie wiem juz co mam z nimi robic w czym je myc jak obcinac. bo i tak sa beznadziejnie przylizane.

Gość lalalalalalalalalallalalala
rzeczywiscie, również uważam, że wlosy są bardzo waznym elementem.. Trzeba przyznać, ze mężczyźni lubię dluższe włosy- podobno jest to ich zdaniem bardzo kobiece :) Mogę Ci polecić serię Gliss Kura. To są szampony i odżywki do zniszonych włosów, zawierające wiele odbudowywujących składników. Muszisz także wiedzieć, że szampony są NAJMNIEJ ważne, dlatego, ze większość to te same składniki, tylko w innych butelkach i o innych zapachach. Najważniejsze są odżywki i maski- żeby włosy były zdrowe i błyszczące polecam stosowanie masek 20-minutowych. Muszisz też pamiętać, ze włosy błyszczą, gdy ich łuski ściśle do siebie przylegają ( wtedy odbijają światło) także każde myćie włosów zakącz strumieniem zimnej wody. pozdrawiam.

Gość lalalalalalalalalallalalala
zakończ, przepraszam:)

Gość ankietka ....
Owszem włosy są ważne ... Choć zawsze wydawało mi się, że właśnie główna moja ozdoba, to burza loków długich, prawie czarnych ... Ale jak tak zaczęłam zwracać uwagę, co faceci najczęściej wymieniają w moim wyglądzie, to oczy (prawie czarne, podobno diabelskie :P)... na drugim miejscu te moje loki, a chyba podobnie doceniają długie nogi ... :)

Gość hghfdvdf
też tak myślę... ale ja mam długie- niemal do pasa- gęste i grube orzechowe włosy i co? psinto! nie są zniszczone, błyszczą a faceci nie ustawiają się do nich w kolejce:P

Gość przyklapnietywloss
ale ja pisze ze mam wlosy zdrowe lsniace tylko sa przyklapniete i cienkie wiec te gliskury i inne reklamowane szampony tylko pogarszaja sprawe. nie mowiac juz o maskach bo bo nich moje wlsy juz nawet 5 minut po umyciu sa przyklapniete

Gość ankietka ....
Bo prawda taka, że to nie poszczególne elementy są ważne, ale po prostu suma tych elementów .. To ona daje ocenę ogólną ..

Gość hghfdvdf
na cienkie włosy podobno pomaga degażowanie

Gość hghfdvdf
ankietka .... - zgadzam sie, nawet wiem gdzie tkwi we mnie problem:P

Gość przyklapnietywloss
robie tak ale to pomaga na krotko a suszenie wlosow powoduje ich zwiekszone przetluszczanie wiec bledne kolo

Gość daria1755
codziennie myj wlosy, ja tak myje od dawna, jak nie umyje to bym nie wyszla bo mi sie tluszcza szybko.

Gość makkam
mam długie włosy za łopatki, naturalny kolor, ciemny blond z jaśniejszymi reklekcjami, nie cieniuję ich, tylko podcinam równo - bez tych szpecących pazurów, które wyglądają jakby końcówki były połamane. Zal cieszących się lasek, że mają długie włosy, jak ich nie podcinają, tylko zwisają im te rzadziudkie frendzle z tyłu. Dzięki podcinaniu jak napisałam wyżej mam długie, gęste, \"cięzkie\" włosy. Po wyprostowaniu wyglądają jak z reklamy. KAŻDY facet zwraca na nie uwage! Kazdemu z którym miałam \"doczynienia\" był nimi zachwycony. Ostatnio nieznajomy mężczyzna idący za mną powiedział: pięęękne włosy! Zapuszczajcie włosy i dbajcie o nie! Pozdr

Gość ulciaaaaa
długie zadbane włosy rzeczywiście są piekne,ale nie gderajcie,że krotsze ale zadbane tez nie są OK. nie każdemu pasują długaśne.pzdr

Gość przyklapnietywloss
makkam -----jak mam zapuszczac wlosy jak sa cienkie i zle wygladaja jak sa dlugie??? podcinanie nic nie daje nie pogrubi mi to wlosa. dbam o nie , lykam rozne preparaty ze skrzypem i co i tak mam cienkie wlosy :-((((((((

Gość blabla fiku maku
taaa ładne włosy to połowa urody, co za brednie... mam gęste, lśniące i grube popielate blond włosy do połowy pleców, naturalne ..modelki w reklamie do farb i szamponów do włosów mogą się udławić:P ale nie mam idealnie prostych zębów i jak się niby cieszyć z takich włosów???

Gość przyklapnietywloss
to fakt zapomnialam o zebach. ale nie musza byc idealnie proste wystarczy ze sa zdrowe , bez osadow, kamienia itp

Gość taka ja jak ty
piękne gęste włosy i nieskazitelna cera - to już 90 % ideału kobiecej urody

Gość przyklapnietywloss
doladnie. nic nie pomoga sliczne rysy twarzy ladne zeby i figura gdy na glowie przyklapniete wlosy :-((((((

macie racje, ja niby tez brzydka nie jestem, mam wlosy za ramiona lekko falowane- nawet ladnie, ale sa strasznie cienkie i zniszczone. poza tym wypadaja, chociaz od roku dwoje sie i troje, zeby poprawic ich stan...

Gość blabla fiku maku
dziewczyny polecam produkty z aptek na poprawę kondycji waszych włosów! jest maseczka do włosów WAX, świetne szampony SEBORADIN, DERMENA, witamin y, suplementy... nie używajcie suszarek, płuczcie włosy chłodną wodą po umyciu, nie używajcie lokówek... NAPRAWDĘ DZIAŁA!

Gość blabla fiku maku
najlepiej żeby włosy wysychały naturalnie po myciu, ja tak zawsze robię, że płuczę włosy chłodną wodą i nigdy nie używam suszarki ani lokówki , używam szamponu Seboradin z azulenem i naftą kosmetyczną, kupiłam go za 13 zł , witamin nie łykam bo genetyczn ie mam mocne włosy po mojej mamie, babci i prababci... kiedyś miała długie do bioder i wszyscy się na mnie lampili jak szłam ulicą:P :classic_cool:

Gość przyklapnietywloss
nie uzywam suszarki. moze z 3-4 razy do roku. Wax mi nie pomaga, Dermene tez uzywalam strasznie mi przetluszcza wlosy i to tak ze bardzo mi smierdzialy lojem. wyprobowalam juz setki super szamponow typu radical, seboradin, tabletek typu silica, bellisa, vitapil, revalid. kupe kasy na to wydalam i efektow zadnych. owszem wlosy mam nierozdwojone i blyszczace ale nadal sa cienkie i przyklapniete a na dodatek mam sporo siwych wlosow :-((((((((

Gość przyklapnietywloss
odkad pamietam plucze na koncu chlodna woda. kiedys wiceralam sok z czarnej rzepy(co za smrod0, olejek rycynowy, nafte kosmetyczna9po niej wlosy tluste ze az strach) i wiele wiele innych specyfikow jakies lotiony ze skrzypu, pokrzywy cuda niewidy a wlosy nadal sa cienkie i przyklapniete. moja znajoma ma rzadrze ode mnie ale grubsze i wyglada w nich o wiele lepiej niz ja :-(

Gość przyklapnietywloss
w pizdu--- masz racje :-( cale zycie bede wygladac jak ta zmokla kura albo ges :-(((

3/4 Polek ma kiepskie włosy , strąki ,ewentualnie poniszczone ,wypalone, z odrostami, milion kolorów na łbie ,grzywki przyklejone do ryja ..mozna by wymieniac w nieskończonosć.

Gość makkam
Ja też nie łykam żadnych piguł na włosy ani nic. Może to zależy od diety? Chociaż ja jem co popadnie... Moja koleżanka z klasy jest wegetrianką od dziecka i strasznie miała cienkie włosy i rzadkie. Nie wiem jakie skutki wywołuje wegetarianizm, ale może to tego przyczyna? Nie wiem. Myję włosy często rumiankowym szamponem np. z Barwy. Coś 2-3zł.Podobno takie szampony, z tzw. "krótkim składem" dobrze myją włosy i usuwają zanieczyszczenia, mimo że często słabo się pienią - ale brak obfitej piany nie znaczy, że szampon jest zły, tylko, że dobrze myje. Stosuję odżywki. Jakichś faworytów nie mam. Gliss kur jakoś mi nie odpowiada... Sunsilk-nie wiem, to raczej dla mało wymagających. Z resztą obojętnie - staram się zawsze nanieść jakąś odżywkę na włosy. Obowiązkowo od kilku lat używam jedwabiu do włosów. I to nie z allegro, czy drogerii za 5 zł. Na Allegro często dolewają jakichś dziadostw i odlewają sobie ten prawdziwy jedwab. Kupić w sklepie fryzjerskim. Mi najbardziej odpowiada z profisilku, np taki 30 ml ok 10-15 zł - zależy gdzie. Kropelka dosłownie albo dwie i we włosy. Nie będę rozpisywać się o dobroczynnym działaniu niemal natychmiastowym - o tym można poczytać w necie. Min. tworzy osłonę termiczną - od dobrych 4 lat prostuje wlosy min. 2 razy na tydzien. Nie są zniszczone. Może też dlatego, że mam dobrą prostownicę. Poza tym włosy po jedwabiu super się rozczesują, nie widać ewentualnych rozdwojonych końcówek i włosy super lśnia. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić z nakładaniem - ten jedwam ma lekko tłustą konsystencję i łatwo zrobić sobie efekt tłustych włosów. Gdy nie stosowałam jedwabiu, to bardzo chwaliłam sobie szampon i odżywkę z avonu z serii kwiat maku i coś tam. Taki czerwonawy w przezroczystej butelce. Może ten jedwab pomoże dziewczynom o rzadkich, cienkich włosach. Pozdrawiam dziewczynki!

Gość makkam
Przyklapniety wlos - może za dużo pecyfików nakładasz i masz oklapnięte.! A ha! I jeszcze nigdy nie używam suszarek do włosów, włosy schną sobie same. No i też ostatnie płukanie robię jak najzimniejszą wodą - łuski włosa się domykają i włosy ładnie lśnią.

Gość przyklapnietywloss
nie stosuje ostatnio adnych odzywek a wczesniej stosowalam to tylko do splukiwania . byla to odzywka wax lub wcieralam olejek rycynowy na kilka godzin i pozniej splukiwalam. to chyba niestety genetyka z nia sie nie wygra niestety. wiem ze generalnie duzo polek ma skopnae wlosy przez pasemka rozjasnianie itp czyli na wlasne zyczenie. ale tez jest duzo kobiet o slicznych wlosach