Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisa33

wkładka u sjurcze macicy

Polecane posty

Gość aisa33

Witam, bardzo sie ciesze ze znalazlam to forum ja mam wkladke od ponad roku od niedawna zanikly mi okresy ( a mialam bardzo obfite i to byl powod zalozenia mireny) choc skorzystalam hehe i w sumie mi sie to podoba ale czasem czuje sie nienaturalnie i nigdy nie wiem kiedy tak naprawde mam owulacje Przy zalozeniu zemdlalam i prawie odjechalam chociaz nie czulam bólu Potem wszsytko sie ulozylo Troche bolalo podbrzusze No i zaczelam szalec z moim facetem i szaleje do dzis Wizyty kontrolne potwierdzja ze jestem ginekologicznie calkowicie zdrowa ze wszsytko ok ale kilka razy zdazyly mi sie potworne skurcze macicy Takie same jak do rodzenia Rodzilam juz 2 razy wiec doswiadczenie w tym wzgledzie mam Trwaja 2-3 godziny takie skurcze i zadne tabletki mi nie pomagaja Zastanawiam sie skad to sie bierze. Ostanio dosc sporo sie na kochalam ze swoimfacetem i zastanawialam sie czy takie skurcze moga miec z ty zwiazek kto miewa takie skurcze i kiedy sie one pojawiaja?

Gość tak szczerze
troche bym sie bala,ze brak okresu...ale szczerze-jezeli juz nie planujecie dzieci w ogole,a tobie ta wkladka sprawia bolm,to czemu twoj maz nie podwiaze sobie jajnikow,przeciez to duzo latwiejsze

jeśli nie masz okresu, to owulacja może nie występować natomiast jeśli występują, to owe skurcze mogą właśnie być objawem owulacji - spróbuj zaobserwować, czy występują w jakimś systemie a jeśli nadal będą Cie niepokoić, a prawidłowości żadnej nie zauważysz - skonsultuj to z lekarzem

Gość aisa33
dzieki za odpowiedz ja faktycznie nie zakladalam wkladki na potrzeb antykoncepcji choc przydalo sie mialam klopoty z silnym krwawieniem i takimi wpadkami w sytuacjach gdzie prawie najadlam sie wstydu ze musialam cos z ty zrobic I tak mi polecil moj lekarz i ulzylo mi w tym wzgledzie tak naprawde poza tymi sporadycznymi bolami jakie mi sie zdarzyly nic sie nie dzieje dlatego myslalam ze to moze od wysiłku -:)