Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5miesiecznej niuni

Ile je wasze 5 miesieczne dziecko KARMIONE BUTELKA?? ile mleka ile kaszki??

Polecane posty

witam! mam pytanie ile jedza wasze 5 miesieczne dzieci ktore karmione sa tylko butelka?? ile mleka?? jak z deserkami?? kaszkami?? (jak robicie kaszke do picia? bo ja np jak 150ml wody to 5 lyzeczek kaszki mleczno-ryzowej malinowej lub bananowej) . Poniewaz moja corka przesypia nocki wiec rano po calej nocy a spi od 20 do 7 rano daje jej 150ml mleka czyli 5 lyzeczek i do tego dodaje jedna lyzeczke kaszki ryzowej dla zagaszczenia. Czy ktoras tak robi?? jezeli chodzi o deserki to daje prawie wszytkie po 4 miesiacu moja ccorka lubie wzystkie bez wyjatku. Gorzej jest z zupkami nie chce wogole zjada jedynie odbiadek dynia z ziemniaczkami z Hippa Deserek i obiadek jest powiedzy posilkami bo jak zje deserek. ale robie tak ze jednego dnia daje deserk a jednego obiadek. Pije duzo herbatki ale o to nie pytam bo to wiadomo dziecie roznie pija

Kiedy wprowadziłam stałe posiłki to mój mleko z butli zjadał w granicach 120-180 ml. Jeśli chodzi o kaszkę to nie był jej miłośnikiem :) Uważam że trochę źle robisz że dajesz maluchowi co drugi dzień obiadek :) U mnie jadłospis wyglądał mniej więcej tak: -Po przebudzeniu mleczko (później jak chciał pić to woda lub soczek) -w południe mały słoiczek zupki lub drugiego dania (co dałam to jadł,nie był wybredny) -po południu to deserek (ok pół słoiczka,niekiedy cały w zależności od tego ile zjadł obiadku) -kolacja starałam się dawać kaszkę a jak to nie zdawało rezultatu to mleko.

muj wypija mleka 160ml , a obiadek zjada ładnie cały,kaszke je bobo vity na 150 ml wody 3,5 łyzeczki kaszki

no wlasnie wiem ze z tym obiadkiem ale ona nie lubi nic innego tylko te ziemniaczki z dynia i nie wiem codziennie to samo?? hmmm ale moze i racja aha czyli na noc sama kaszka tak?? nie tak jak ja robie ze do mleka dodaje poprostu jedna lyzeczke kaszki do zageszczenia czyli na 150ml wody 3,5 ml kaszki i wtedy plynna jest tak?? moze dzisiaj sprobuje wlasnie najwiekszy problem mam z kaszka bo nie wiem jak ja robic zeby byla do picia. a ona lubi kaszke wiec dzisiaj tak zrobie

czli na 150ml wody 3,5 lyzeczki to kaszka jest gesta??

tak taka do jedzenia łyzeczka,bo przez butelke to zagesta ,ja robie mleko 150ml i wsypuje 3,5 łyzeczki kaszki i zjada prawiw wszystko

kaszke najczesciej rozrabia sie z mlekiem z woda tylko nestle raz kupiłam ale małemu niesmakuje

dzisiaj tak sprojuje tylko ze dajesz leko i do tego kaszka mleczno-ryzowa?? czy sama ryzowa??

ja tez ja mam. i zawsze rano wlasnie po calej nocy dodaje jedna lyzeczke do mleka zeby troszke tak zagescic ale corcia to wypija

ale zageszczasz tak samo jak ja?? ze na 150ml wody dajesz 5 lyzeczek mleka i jedna kaszki?? a jakie dajesz mleko?? bo ja bebilon2 ja pytalam pediatry powiedziala ze nie ma znaczenia czy kaszka ryzowa czy kleik bo to to samo tylko inny smak

ja bebiko mam ale tez czasem dodam łyzeczke kleiku zeby zagescic bo tak dam wiecej to mi przez smoka nieleci

Gość Natalia__83
witam...Ja mam 5 miesięczne bliżniaki:) rano o 8 daje 210ml mleka,po 2 godz soczek lub wode, o 12 utarte jabuszko, o 14 mleko po 1,5 godziny cos do picia,o 16.30 kaszka do tego picie i o20 mleko i do 8 rano spia:) waza po 7kg

Gość Malina truskawkowa
a dlaczego nie zapytasz tego na swoim topiku kwietniowki 2008?I dlaczego nie pisesz pod swoich czarnym nickiem?

Gość moj synek___
wcina mleko (w granicach 150 ml), przed pojsciem spac 180 ml, kaszek nie znosi, codziennie daje mu obiad ze słoiczka (przebojem okazała się marchewkowa z ryzem, kurczak z jarzynami, krolik), no i deser (uwielbia mus jabłkowo-bananowy), nie wybrzydza tylko te kaszki (niestety budzi mnie w nocy na karmienie, ale najwazniejsze, ze zupki, obiadki wcina i nie gardzi nimi:D) 🖐️

Gość moj synek___
no i pije dużo wody, co drugi dzień koperek (nie ma problemu z kupkami)

aha czyli widze ze ja daje tak wmiare jak Wy to dobrze bo juz sie balam ze cos zle robie...UFFF czyli widze ze kazda daje codziennie deserek wiec tez bede dawac. jezeli chodzi o marchewkowa z ryzem to u nas masakra nic a nic nie chciala jej jesc, ani warzywnej no poprostu nic tylko ta dynia z ziemniaczkami przechodzi nie wiem moze dlatego ze troche slodkie jest. natalia_83 jejku blizniaki jak dajesz sobie rade? to jest podwojne zajecie ale pewnie dwa szczescie wiecej do kochania.

Gość gtjugg
to zrob smoczek to kaszki i kleiku , ja rano dajke dziekcu kaszke przez butle, bpo nie chce mi sie meczyc lyzka a pozniej popludniu lyzeczka , a obiad jest podstawa! moaja mal tez nie chciala jesc ale w koncu sie nauczyla , probuj wszytskiego

Gość karuzelcia
Moja tez ma 5 miesięcy i codziennie wcina deserek a od trzech dni dostaje też brokuły Gerbera, które po prostu uwielbia. Kaszek nie je wcale

Gość asieka17
a moja ma 4,5 miesiaca i oo miesiaca je warzywka kaszki ryzowe,owoce i jogurty.bardzo jej smakuja.lubi tez bardzo i to bardzo kubusie

Gość asieka17

Gość aniaaa991
moja nie je wcale w nocy. je o 6 kaszkę bobvita 150 ml wody 5 miarek bebiko 2R plus 5 miarek kaszki bobovity. za 3 godziny piciu i znów kaszka to samo. w południe raczej cały słoiczek gerbera zupka. potem deserek pół lub cały sloiczek gerbera . potem piciu troszkę. pod wieczór ok. 18 kaszka. o 20, 21 czasem znów kaszka lub to omija bo idzie lulu.je tylko łyzeczką nie uważa już smoka, nie lubi go.

Gość ja kaszke wprowadzialm
dopiero jak dziecko skonczylo 8 mc - do 6 mc zycia podawalam samo mleko , obiadki i deserki . od 7 mc na noc dostawalam mleko zageszczone kleikiem ryzowym ( jedna miarka ) nie wiem po co tak wczesnie wprowadzacie te kaszki - dziecko 5 mc ma jeszcze malo ruchu i nie potrzeba mu az tylu kalorii. moja corcia do 6 mc zycia nie potrzebowala zageszczonego mleka - zawsze przesypiala mi cale noce . od 7 mc zaczela sie budzic wczesniej i uznalam ze czas na wprowadzenie gestszego pokarmu na noc.( od 7 mc juz raczkowala i wstawala mi w łozeczku ) dodam ze w wieku 5 mc moje dziecko pilo 150 - 180 ml mleka . jesli nie ma potrzeby to nie dawajcie za szybko kaszek - gdyz dziecko ma malo ruchu a kaszki tucza

Zgadzam sie.Kaszki tucza niesamowicie i w ogole nie sa zbyt zdrowe...A nie rozumiem po co kobiety zageszczaja mleko kaszka...Przeciez to jest niezdrowe...I dziecko bedzie grube...Ja tez podawalam synowi kaszke,pediatra zakazal.Mowil ze te kaszki tylko w reklamach sa dobre.

Gość mamusia 55miesiecznej susanki
hej,moja corcia pije mleczko rano i na noc,wstaje roznie 6-7rano,daje jej mleko pozniej ok.9 sucharki bardzo je lubi,popija herbatka albo gotuje jej kompociki,o12-13 je obiatki ze sloiczkow a co 2 dzien gotuje jej zupke,zeby ja przyzwyczajac.pozniej daje jej bananka,pozniej deserek,no i dopiero ok 7 wypija mleko ok(110-120ml)i spi az do rana nieprzebudza sie

Gość kasia13123
moj zjada 150 ml tylko nie rozumiem jednej rzeczy dlaczego podajecie swoim dzieciom kaszke przez smoczek na kazdej kaszcze jest napisane aby podawac kaszke łyzeczka

Witam! Kuba skończył pół roku ale jego jadłospis od miesiąca wygląda tak samo: ok. -6:00-MLECZKO 180ml ok. -9:00-kaszka z bobovity na 150ml wody ok. -10:00-11:00- herbatka koperkowa lub woda przegotowana100ml ok. -12:00-obiadek/zupka słoiczek 130ml/190ml ok. -15:00-MLECZKO 180ml ok. -17:00-18:00-owoce przetarte lub słoiczkowe ok. -19:00-20:00-MLECZKO 180ml Chcę zwrócić uwagę, że dzieci karmione sztucznie, około 6 miesiąca powinny wypijać średnio 700ml MLEKA MODYFIKOWANEGO. Takie są zalecenia ze względu na wartości odżywcze jakie zawiera mleczko. pozdrawiam 🌼

Gość Aniiyoda
a moja mala ma prawie 5 mc ale od 4 mc je tak: jak wstanie ok 6.30 - 7 - butla mleka 210 10 - butla mleka 210 13 - obiadek ze sloiczka 14.30 - 15 - deserek lub owoce ze sloiczka 17 - butla mleka 210 19.30 - 20 - butla mleka 210 W miedzy czasie herbatka koperkowa do popicia. Zazwyczaj nie wypija wszystkiego mleka i troche zostawia. Spi cala noc wogole sie nie budzi dobrze przybiera na wadze i nie widze narazie wprowadzania kaszek.

Gość mamanatanka
Natanek już skonczyl 5 miesiecy. Niestety nie mam takiegio szczescia jak wiekszosc z Was z przesypianiem calej nocy :( 8.00 mleko bebilon pepti120ml 11.00 deserek 13.00 mleko 120ml 16.00 obiadek 19.00 mleko 150ml +4 lyzeczki sinlac 00.00 mleko 80ml 3.00 mlekko120ml Natanek bardzo mało pije tz w ciagu dnia ok 120 ml(wody herbatki lub rozcieczonego soczku) czasami jesli jest zbyt lekki deserek np jabluszko zageszczam je kleikiem podaje już zageszczone mleko, probowalam podawac wode w nocy zamiast mleka ale wtedy budzi sie co 0,5 godziny. Moze znacie jakis sposob na nocnego glodomorka