Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelkaaaaa

umowa na okres próbny

Polecane posty

Gość marcelkaaaaa

czy jesli podpisalam umowe na okres próbny 3 m-cy to mogę ją rozwiązać np po miesiącu jeśli dostane korzystniejszą pracę w tym czasie? wiem ze podpislam umowe i nie chce wyjsc na nieodpowiedzialna osobe Jest to moja pierwsza praca

Gość habaska
możesz rozwiązać umowe za dwutygodniowym wypowiedzeniem

Gość marcelkaaaaa
czyli składam rezygnacje ale przez dwa tygodnie jeszcze pracuje tak? czy moze sie zdarzyc tak ze pracodawca nie zgodzi sie na to? bo jednak podpisałam umowe i to od niego zależy

Gość przeczytaj umowę
powinno tam byc zazanaczone w jaki sposób można ją rozwiązać przed czasem

Gość kadrówka....
nic nie musi być zaznaczone na umowie. gwarantuje to tobie kodeks pracy Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na okres próbny wynosi: 1) 3 dni robocze, jeżeli okres próbny nie przekracza 2 tygodni, 2) 1 tydzień, jeżeli okres próbny jest dłuższy niż 2 tygodnie, 3) 2 tygodnie, jeżeli okres próbny wynosi 3 miesiące. musisz złozyc wypowiedzenie w formie pisemnej, a pracodawca nie ma prawa nie przyjąć ustawowego wypowiedzenia

Gość kadrówka....
pamietaj ze wypowiedzenie składa sie najpóźniej w piątek i kończy sie na sobocie, albo na koniec miesiąca

Gość marcelkaaaaa
pracuje od 12 wrzesnia, umowe mam na 2 miesiące po miesiącu chciałabym złożyć wypowiedzenie tzn chce pracowac miesiąc nie dłużej czyli kiedy mam złożyć wypowiedzenie? prosze o rade

Gość kadrówka...
W takim przypadku okres wypowiedzenia wynosi 1 tydzień. i jesli chciałabys sie z ta firmą rozstać po miesiacu pracy to proponuję złożyc wypowiedzenie najpóźniej 3 października (na pismie w 2 egzemplarzach, gdzie jeden powinni potwierdzic dla ciebie, że wpłynęło) wówczas termin rozwiazania takiej umowy wpada na 11 października (sobota) i jestes wolna :D pracodawca nie ma prawa nie przyjać takiego wypowiedzenia, nie ma wyjscia - musi sie zgodzic - bo to gwarantuje tobie kodeks pracy

Gość marcelkaaaaa
o no dzieki teraz wszystko rozumiem:) bardzo mi pomogłaś Nie mam zamiaru sie obijac jako "nowa" mysle że wywiazuje sie z obowiązków W zasadzie umowe dopiero podpisze i nie wiem czy jest na 2 czy na 3 miesiące rozumiem, że jesli na trzy to okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie tak? to w jakim terminie powinnam złożyć wypowiedzenie? To już ostatnie pytanie:)

Gość kadrówka....
marcelkaaaaa napisałam kiedy - najpóźnie do 3 paździrnika moze napisz mi lepiej na ile masz umowe i kiedy chcesz ja rozwiazać, bo tak to bez sensu żebym tobie cokolwiek radziła skoro nie mam podstawowych informacji

Gość kadrówka....
marcelkaaaaa nie traktuj tego powaznie co napisała o bla di o bla da ta osoba nie ma podstawowych informacji na temat rozwiązywania umów o pracę - to jakies bzdury