Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misiakooowa

Nawilzenie skory

Polecane posty

Gość Misiakooowa

co polecacie do cery mieszanej (z zaskornikami i niedoskonalosciami) bardzo odwodnioneJ?

Gość niewredna rudaaaa
capivit hydro (moim zdaniem naprawdę działa, ale rezultat jakikowiek widać po ok. mcu) - miałam też belissimę, ale nie polecam maseczka z nivea - nie ma parafiny (która mnie serio zapycha - też mam cerę mieszaną). krem - kozie mleko ziaja :)

Gość sibi
nivea zapycha co ty gadasz że nie ma parafiny,jak ma ,a ona jest szkodliwa,zatyka pory,i inne złe rzeczy.zrób sobie maseczkę z jogurtu naturalnego,a do nawilżenia polecam oliwkę hipp dla dzieci,jako jedyna oliwka nie ma olei mineralnych ma olej sezam i migdałowy które ładnie natłuszczają.i kup sobie wodę termalną ,dobra na podrażnienia

Gość sibi
olej mineralny,parafina i olej parafinowy -Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

a ja z ziaji polecam krem masło kakaowe. super mi nawilżył!!!musiałam przestac go uzywać na codzień bo skóra jużnie przyjmowała go więcej;) a ze uwielbiam jego zapach to jak tylko siedzę w domu to się nim raczę:D

Gość sibi
campini,a wiesz że czyste masło kakaowe działa o wiele lepiej:)i bez dodatków szkodliwych,ja miałam ,tyle że uwaga masło ma wogóle zdolność zapychania i nie stosuje się go czesto

Gość czkaffka
Hydrocontrol to lipa. Znacznie lepsze sa kapsulki z wiesiolka. Zadne kremy mi nie pomogaly, na twarzy robily mi sie takie suche liszaje i dopiero jak zaczelam brac kapsulki z wiesiolka to przeszlo i mam gladka skore. Warto tez pic lyzke dobrej jakosciowo oliwy z oliwek, ktora reguluje gospodarke wodna organizmu.

Gość gość
Moim sposobem na nawilżenie skóry są wizyty w gabinecie medycny estetycznej.Chodzę na zabieg głębokiego nawilżania do Akademii Medycyny Estetycznej Ursynów i mogę powiedzieć, że jest naprawdę skuteczny. Dobrze jest zadbać o to, aby skóra była dobrze nawilżona i składniki wniknęły głęboko - proces starzenia postępuje wtedy znacznie wolniej.

Gość gość
Ja nawilżam skórę cały czas i uważam że dobre nawilżanie to podstawa. Dobrze nawilżona skórą wygląda ładnie, młodo i świeżo, dłużej utrzymuje się na niej opalenizna, mogę polecić balsam do ciała https://www.cetaphil.pl/107/cetaphil-md-dermoprotektor/ który nie tylko nawilża i natłuszcza skórę ale również ją chronią przed czynnikami zewnętrznymi