Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet pisze

moja corka skarzy sie na ojczyma

Polecane posty

Gość facet pisze

moja corka skarzy sie na ojczyma ze kilka razy dostała klapsa i ze sie nad nia zneca. co mam robic? najchetniej bym mu najebał ale nie miał bym wtedy widzen z corka -ona ma 6 lat pomózcie!!!!

Gość innnnnnnnka
Po puierwsze trzeba zweryfikować fakty,dziecko małe potrafi wyolbrzymiac sprawe,jeśli jednak bardzotrapią Cię watpliwości udaj sie do sądu rodzinnego.

Gość ikert
porozmawiaj z matka by wytlumaczyla mu iz zle robi . Jako ojczym nie powinien bic corki

Gość facet pisze
i co? pozew ale o co??

Gość innnnnnnnka
poprostu udaj się do sądu rodzinnego,tam powiedz o swoich spostrzeżeniach,pokierują Cię dalej.

Gość facet pisze
z matka-śmieszne. ona jest tylko zainteresowana jak bardziej mnie zkasy oskubać

Gość salomonka
po pierwsze porozmawiaj z matką dziecka ( najlepiej przy świadku) po drugie porozmawiaj z ojczymem ( też przy świadku) i ostrzeż go, że następna skarga córki poskutkuje sprawą w sadzie o odebranie im dziecka na początek powinno wystarczyć

Gość innnnnnnnka
wiesz jesli chodzi o same klapsy,to myslę że kazdy z nas w dzieciństwie dostał klapsa i przynajmniej ja w tamtym okresie nie czułam się maltretowana:) Trzeba zweryfikować wypowiedzi małej,najlepiej przez sąd ,ponieważ podejrzewam ze już rozmawiałeś z matka dziecka.

Gość facet pisze
czy moge z powodu moich podejrzen wystapic o nadzor kuratora? bo rozmowyz nimi sa bezsensu

Gość innnnnnnnka
sąd zapewne pokieruje dziecko do psychologa dzieciecego.

Gość innnnnnnnka
sad przydziela kuratora.Poczatkowo tak jak pisze udaj sioe do sądu rodzinnego i tam przedstaw sprawę,pokierują Cie co dalej robić.

Gość innnnnnnnka
Poza tym sąd ma swoich biegłych psychologow ktorzy w bardzo delikatny sposob będa potrafili wyciagnąc z dziecka wszelkie informacje,taka rozmowa odbywa sie w formie zabawy.

Gość facet pisze
a co jesli poza tym oni ciagle szantazuja mnie ze jesli nie dam dodatkowej kasy poza alimentami to nie ma widzen albo mi je utrudniaja?

Gość innnnnnnnka
nagraj taką rozmowę,nie mają prawa zabronić spotykania sie z dzieckiem.Groźbami się nie przejmuj absolutnie:)

Gość salomonka
nawet jeśli są bez sensu te rozmowy to koniecznie je przeprowadź. PRZY ŚWIADKU!!!. Przecież kurator nie będzie tam sypiał, tylko wpadnie dwa razy w tygodniu co najwyżej

Gość facet pisze
nodobra, caly tydzien do niedzieli czekam na widzenie, a ona w sobote wieczorem pisze smsa ze ich nie bedzie, i co wtedy? jade tam a tam nikogo w domu nie ma. i co mam dalej robic?

Gość innnnnnnnka
świadek od strony w tym momencie ojca nie bedzie zbytnio brany pod uwagę poniewaz może byc stronniczy,poprostu nagraj rozmowę.

Gość innnnnnnnka
wprowadzic sprawe o utrudnianie kontaktów z dzieckiem.idz do sądu opisz wszystko tam jak już kilka razy pisalam powiedzą co robić:)

Gość facet pisze
czy ta nagrana rozmowa, np na komorke moze byc dowodem?

Gość innnnnnnnka
każda rozmowa nagrana ale czytelnie nagrana może być dowodem,bez wzgledu na to jakim sprzętem.Tyle ze pamietaj nagrywanie bez zgody osoby nagrywanej jest wykroczeniem,dlatego tez to co nagrasz musi mieć silne podstawy.tzn jak nagrasz coś bardzo istotnego dla sprawy w pewnym sensie usprawiedzliwia Cię w sprawie nagrywania bez zgody osoby z która rozmawiasz.

Gość innnnnnnnka
możesz też nagrać wypowiedzi córki jak mówi o ojczymie,jak sie skarży.