Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliboooga

pytanie do osób wierzących

Polecane posty

W sumie... Sami sobie jestesmy bogami... to slowa Antona Shandra LaVeya - nimi zaczyna swoje najwieksze dzieło :P

Crowley mowil, ze nie ma innego boga, procz czlowieka.... jak widac zgadzacie sie z tymi slowami

Tak czy siak idźcie zawsze w lewą strone ścieżki, niech róg Baphometa bedzie waszym drogowskazem :P

nie lekcewaz bogow ścieżki lewej ręki :P pamietaj, że najwieksza siłą syna Jutrzenki jest to, iż przekonał ludzi, że nie istnieje... wkurzona - jestem zwolennikiem aborcji, eutanazji i kary śmierci - ulatwiam Ci piszac pelny pakiet :P

ech komiczne zawaliles sprawe, trzeba bylo stopniowo podsycac atmosfere zebym sie miala czym zajac w pracy a nie tak z grubej rury, co ja terz bede czytac :O ( powiedziala wstawiajac pedalska minke )

ja też jestem zwolennikiem aborcji, eutanazji (kazdy powinien sam podjąc decyzje czy chce życ czy umrzec)

Gość oiuio
aborcja to decydowanie za innych a eutanazja to TYLKO skrócenie cierpienia które najprawdopodobniej będzie jeszcze więkrze po smierci ale te dwa czyny to morderstwa bo to Bóg decyduje o życiu i smierci

może niedokładnie czytałam Biblię, ale prosze mi przytoczyc fragment gdzie jest napisane, ze nie wolno sie zabezpieczac podczas stosunkow. nie ma czegos takiego tam, to LUDZIE a nie BÓG sobie to wymyślili. Nie twierdze ze jestem dobrym katolikiem, bo nie jestem. Przeciwnie nawet. Ale jestem o milion razy lepszym wyznawcą Boga, a nie katolikiem. Ja sie nim nawet tak naprawde nie czuje. moze to ludzie spisali Biblię, moze byli prawdziwymi wyznawcami Boga,a moze nie. Nie mam tego jak sprawdzic, a wierze w nich. Ale w dzisiejszych ksiezy nikt nie zmusi mnie zebym zaczela wierzyc. Przykład podac? Mojej cioci urodziło sie dziecko, lecz jego zycie od razu po porodzie było bardzo zagrozone. Ciocia poszła do księdza z prośbą o jak najszybszy chcreszt, bo jej dziecko moze w kazdej chwii umrzec z grzechem pierworodnym, to ksiadz jej powiedział ze nie była umówiona, nie ma tego zapisanego w terminarzu i tego nie zrobi. Najszybciej za miesiąc, oczywiście za odpowiednia opłatą:O Albo namawiają do skromności, a sami jakie mają bryki?! Moze źle robie, ale z tego sądzic beddzie mnie Bóg, a nie ludzie. Tez nie uznaje spowiadania sie drugiemu człowiekowi. W religii protenstanckiej (prosze mnie poprawic o ile sie myle) czlowiek spowiada sie w duszy, a nie człowiekowi ktory jest takim samym grzesznikiem jak on, a to czy ma powolanie czy nie drugi człowiek sprawdzic nie moze

wkurzona bardzo zona ..eutanZJA JEST DOBRA DLATEGO ŻE jak ktoś jest długo w spiączce to po co utrzymywac go przy życiu jak można jego zdrowe organy przeszczepic tym co tego potrzebują pomysl ile jeden człowiek może uratowac życ??? a to już mniej etyczne ale organy można też sprzedac więc jak już ktoś ma wykonac tą eutanazję to niech sprzeda zdrowe organy :) i jeszcze na tym zarobi i siano da na (kwestia wyboru na co )

Gość całkowicie czarny kot
jestem za eutanazją wyłącznie na życzenie pacjenta

Cześć wszystkim! Komiczne, uśmiałem się :D i cóż mogę powiedzieć, generalnie zgadzam się. A propost tych ostatnich 50 lat, które w KK pełne są miłości bliźniego. Kiedyś KK stał na straży porządku bo z niego żył. Teraz jest z tym porządkiem politycznym i ekonomicznym słabiej powiązany a już z pewnością nie stanowi o jego kształcie, więc z dużo łatwością i w zgodzie z własną nauką kontestuje go, broniąc skrzywdzonych przez system i opowiadając się za pokojem.

Jak człowiek może się powiesić na klamce od drzwi??? ten dzieciobójca z Kutna tak się powiesił ... a to wcale nie jest pierwszy przypadek samobójstwa przeprowadzonego w taki sposób, o którym słyszę