Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

mam pytanko, proszę o odpowiedź kobietki, 12 września powinnam dostać okres, spóźnia mi się, nie boli mnie brzuch tylko piersi tak jak zawsze bolały na okres, dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny, czy możliwe że jednak jestem w ciąży tylko stężenie hormonu hcg jest jeszcze zbyt małe żeby test go wykrył? bardzo chciałabym już mieć maleństwo i ciągle mam nadzieje że za 9 miesięcy zostanęmamusią:) z góry dziękuję za odpowiedzi

Ogólnie jesteś już po terminie miesiączki więc wedle wszelkich prawideł test powinien wyjść. Jeśli np.jutro w dalszym ciągu nie dostaniesz okresu,powtórz test.

Anulka ja robiłam test 7 dni po terminie okresu i wyszedł pozytywnie więc poczekaj i zrób test jeszcze raz bo być może jest za mało hormonu hcg i pamiętaj że test najlepiej zrobić rano od razu po wstaniu z łóżka

właśnie robiłam go dzisiaj rano, poczekam jeszcze 3 dni na zrobienie kolejnego, oczywiście jeżeli wcześniej się nie pojawi okres, dziękuję za odpowiedzi

Gość butelkowa zieleń
zrób sobie badanie z krwi betaHCG - w każdej przychodni, prywatnie kosztuje chyba 20 parę zł i będziesz wiedziała szybciej i na 100%

a słyszałyście o takim przypadku, że ktoś był w ciąży a test tego nie wykazał w dniu spodziewanej miesiączki?

Gość Lollalolla
Hejka, no ja mialam miec okres okolo 8 wrzesnia,brzuch mnieboli a okresu ani sladu. Poczekam jeszcze z tydzien i potem zrobie test.

Gość butelkowa zieleń
moja kumpela tak miała, w dniu spodziewanej @ test negatywny, 3 dni później baaaardzo blada druga kreska i poszła właśnie na betę z krwi, już urodziła :))

dzięki za odpowiedzi, napawają mnie nadzieją, że jednak się udało, tymbardziej, że okresu nadal nie ma, test zrobię dopiero w piątek i oczywiście dam znać, pozdrawiam wszystkie kobietki:)

Gość butelkowa zieleń
piątek już :) i jaka odpowiedź :) z czystej ciekawości pytam :)

hej, nie mialam odwagi dzis zrobic, jutro rano juz na pewno zrobie, nie strace jednak nadzieji, jak bedzie negatywny to ide w poniedzialek na bete z krwi bede miala 100% pewnosc, chyba ze jutro 2 kreseczki zobacze, czytalam ze kobiety niektore w 8 tygodniu ciazy mialy jedna kreseczke na tescie z moczu:) pozdrawiam

Gość Ixi721
No ja np. miałam w 5 już 2 kreseczki... i to wyraźne. Może najlepiej od razu zrobić bad. krwi? A jeśli Ci zależy ;) możesz przecież nie przerywać starań...

Gość butelkowa zieleń
chyba trochę namolna jestem ;) ale jaki wynik, pytam, bo ja też się staram i staram i staram... ale wbrez wszystkiemu cieszy mnie jak słyszę, że inna dziewczyna jest w ciąży :)

Hej, wlasnie staramy sie w tym cyklu, nie wiem do konca kiedy to powinno byc wiec co 2 lub 3 dni sie staramy:) moze sie uda, w sumie to mam ogromna nadzieje ze teraz wyjdzie, powiedzcie mi czy po stosunku robilyscie cos zeby zwiekszyc szanse na zajscie, bo ja dluzsza chwile leze z nogami u gory, ale nie wiem czy trzeba cos wiecej, prosze o rade doswiadczone kobietki:) pozdrawiam

ja też leżę z nogami u góry, powinno się podobnież pół godziny tak leżeć... nic więcej specjalnego nie robię (poza tym, że przyjmuję CLO, duphaston lub luteinę i norprolac), dziiś 27 dzień cyklu, a cykle 31-32 dni....

A co to jest: CLO, duphaston i norprolac?? Ja biore tylko kwas foliowy, juz od miesiaca, 6 pazdziernika ide do ginekologa, zeby mi dal skierowania na badania, mam nadzieje ze bez zadnych dodatkowych lekow juz w tym cyklu sie uda, staramy sie co jakies 2 lub 3 dni, slyszalam ze za czesto tez nie mozna, okres mi sie skonczyl jakis tydzien temu, rozregulowaly mi sie cykle teraz i juz sama nie wiem kiedy jestem plodna a kiedy nie wiec co pare dni probuje:)

clo - bodajże pełna nazwa to clotrisbegist (nie chce mi się iść sprawdzić) - na wywolanie owulacji, bo jej nie miałam; duphaston - to progesteron, bo miałam za mało; norprolac - obniża poziom prolaktyny, bo miałam za dużo... nie wiem ile się staracie, ale do roku lekarze zalecają cierpliwość, ja jestem cierpliwa od trzech lat... ale trzymam kciuki za nas obie :))

Tak naprawde to pierwszy miesiac teraz sie staramy, to co pisalam wczesniej ze moze jestem w ciazy to byla mala wpadeczka, jednak zeby wtedy wyszlo to bardzo bysmy sie ucieszyli, teraz bardzo chce, mam juz 24 lata i uwazam ze to juz czas najwyzszy:)