Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapominajka3324

późne macieżyństwo...

Polecane posty

Gość niezapominajka3324

mam 40 lat ,udane małżeństwo i trzy prawie dorosłe córki.Od pewnego czasu mam usilną ochotę na jeszcze jedno dziecko.chciałabum bardzo aby to był chłopczyk ale jeszcze ważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe.A może dla mnie jest już za późno?????

chyba nikt tutaj nie powie ci ze pozno czy tez nie. Do tego potrzebne zapewne bedą jakies badania itd nawet nie znam sie na tym to nie podpowiem jednak idz do ginekologa i on wszystko wyjasni a jesli ciąża nie wchodzi w gre to moze adopcja??

Gość niezapominajka3324
Nawet nie pomyślałam o adopcji.chcę własnego maluszka.Dowiedziałam się ,że nawet w wieku 45 lat kobiety rodzą zdrowe dzieci:)

Gość Edward J
Moja Żona urodziła mi Syna jako 40 letnia pierwiastka i wszystko jest super OK - powodzenia - pozdrawiam - trzymaj się !

Gość Michel 33
no tak trafiaja sie zdrowe dzieci,ale to takie wysokie ryzyko jest,staruszka juz jestes,odpusc sobie,daj szanse swoim corkom teraz na potomstwo,niedlugo bedziesz babcia to bedziesz mogla sie opiekowac maluszkami swoich corek,ja mysle ze ty masz menopauze ,i bardzo bronisz sie przed staroscia,chcesz udowodnic mezowi ze jestes jeszcze mloda kobitka ktora potrafi dac mu syna;zapomnij kochana

Gość ankaaaaaA
Michel33,daruj sobie.... Autorko,swiat sie zmienia,zagranica kobiety zaczynaja myslec o ciazy po 30-tce i nejednokrotnie rodza drugie dziecko ok 40-tki wlasnie:) Jezeli masz silna potrzebe,serce Ci podpowiada,ze to dobry czas to nie wahaj sie! Zycze Ci z calego serca powodzenia:D

Gość Edward J
Ja też

moja przyjaciółka w wieku 43 lat urodziła pierwsze dziecko,i napisze szczerze w ogóle nie pomyślałam, ze dla niej jest to już za późno na dziecko :) a chłopczyk urodził się zdrowy:D

Gość lady D767
jestem podobnego zdania co michel,sluchajcie dziewczyny to jest forum,i jezeli ktos ma ochote wypowiedziec sie akurat nie pomysli autorce,tonie znaczy ze niema racji,sa rozni ludzie i maja rozne zdania,czy autorka napisala na gorze prosze o wypowiedzi tylko takie ktore mi sie spodobaja???NIe wiec w czym problem. Dlamnie ciaza w tym wieku to glupota

Gość ekaterina
moja prababcia była pewna, że w wieku 49 lat dostała przekwit, bo zanikł jej okres. tymczasem po kilku miesiącach poczuła ruchy dziecka.. jej najmłodszy syn, mój dziadek ma obecnie 87 lat i żyje najdłużej z całego rodzeństwa. więc jeżeli chcesz mieć dziecko to wcale nie jest za późno.. powodzenia, pozdrawiam

Gość tez mi sie wydaje ze ost.
niedawno był gdzieś wywiad z ginekologiem który wypowiadał się, że teraz kobiety są jeszcze płodne do 45-52 roku życia, idź do ginekologa, on zrobi Ci badania na poziom hormonów itd. Życzę szczęścia :)

Gość też nie popieram
dzieci powinny rodzić młode kobiety

Gość staraj się a nie pytaj
Ja mam 41,5 lat i staramy się o dziecko. Pragniesz dziecka to je miej. Tu o to nie pytaj, bo cię nieletnie 19letnie matki wyśmieją co zaliczyły wpadkę na dyskotece :-O

Gość dajcie spokój z tym przekwitan
iem w wieku 40 lat:O owszem są i młodsze kobiety, które przechodzą już menopauzę, ale na to nie ma reguły moja mama w styczniu skończy 52 lata, a nadal normalnie miesiączkuje autorko, jeśli pragniecie tego dziecko, to nad czym tu się zastanawiać?;)

ja uważam ze powinnas wybrac sie do lekarza, porobic badania i postarać sie o dzidziusia. masz juz dzieci wiesz z czym to sie wiąze i skoro poczulaś ze tego chcesz to znaczy że tak jest! i ze nie ma co z tym walczyc bo bedziesz kiedyś zalowala. mysle ze wiek nie ejst jakims specjalnym przeciwskazaniem. teraz kobiety coraz później zachodza w ciąze. Musisz poprostu wykonac wiecej badań i dbać o siebie.... ale przecież ty doskonale o tym wiesz :) Życze powodzenia. Mam nadzieje, ze niedlugo w waszym domu znów zapachnie mlekiem i oliwką :D

Gość dlaczego nikt nie czepia się
względów zdrowotnych, gdy w grę wchodzi ciąza nastolatki? Według podręcznków ciaza poniżej 20 roku zycia niesie też spore szanse urodzenia dziecka z szeregiem wad wrodzonych, im młodsza matka tym większe :o Ale to takie niepopularne :D

Gość tez mi sie wydaje ze ost.
moim skromnym zdaniem to lepiej, że dziecko urodzi kobieta która wie z czym się to wiąże, jest gotowa pod względem materialnym, ma wsparcie w rodzinie, niż jakaś nastolatka, która jeszcze się uczy, a dziecko wychowywać będą dziadkowie :/

Gość wstyd i hanba
stara dupa a nie wie jak sie macierzynstwo poprawnie pisze

Gość Num Lock
Popieram stare pudło, a zasad ortografii nie nzna, żałosne, a to że jej sie bachora chce-non coment