Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katieee17

badanie wziernikiem - czy boli?

Polecane posty

Gość Katieee17

Niedługo wybieram się na swoją pierwszą wizytę u ginekologa. Nie ukrywam że trochę się boję badania wziernikiem. Bo badanie palcem raczej nie boli, prawda? Przecież moj chłopak często wkłada mi tam paluszka i nie boli! :) Ale jak to jest z wziernikiem? Na ile cm otwiera się tam "w środku", to boli? (dodam że nie jestem dziewicą) Proszę was o pomoc!

Gość kie ka
ja byłam badana wziernikiem będąc dziewicą ,nie boli tylko moze takie nieprzyjemne uczucie;)

Gość Annnnnnnnnnnnnnnn
da się przeżyć. porownywalne jest to uczucia kiedys jestes nie podniecona a chłopak włoży ci tam palce i troche boli. chyba tak bym to określiła

Gość hmmm....hmmmm
to jest generalnie zimne- i to jest minus:D poza tym spoko. czujesz, ze CI ktos cos tam robi i tyle. mnie nie bolało

Gość juh
nie boli,ale jest takie dziwne uczucie,ja osobiscie go nie lubie :p bo sie wtedy spinam.raz tylko bolalo ale to jakas nawiedzona pani doktor byla

Gość hómanistka
boli jak cholera, ja zawsze myślę, że mnie rozerwie

Gość najśmieszniejsze jest to
dziwice bada się przez odbyt na ogół a nie wziernikiem

Gość juh
ja juz wole tak normalnie niz przez odbyt :o to musi dopiero byc durne uczucie

Gość jyadsru
Przez odbyt normalne uczucie. Proktolog też bada przez odbyt- to jest normalne i częste

Gość marieeeee
ja sobie nie wyobrazam - wziernik w odbyt, to dopiero musi boleć ;?/

Mnie to nigdy nie bolało. Tylko ja sie nigdy nie spinam. Jak sięrozluźnisz i nie będziesz sobie za dużo strzsznych tortur wyobrażac, to nic a nic nie bedzie bolało. Paluchami też nie boli. No chyba ze masz tam jakieś zapalenie - ale wtedy boli nie od palców w pochwie, a od uciskania z zewnatrz

Gość dfbdf
rany boskie... ile wy lat macie?? wziernikowanie nic nie boli.... czujesz tylko zimne no i oczywiscie przyjemnie nie jest bo ktos ci w pisie zaglada ... ale nie boli nic... nawet jak waska jestes i dziewica... przeciez ginekolog nie rozdziabia tego na pol metra... tylko delikatnie ....

Gość jyadsru
Wziernika w odbyt sie nie wklada, przez odbyt bada sie tylko palcami, kiedy niemozliwe jest zalozenie wziernika do pochwy

chyba że ma się otwór w błonie dziewiczej zaraz pod cewką albo bardzo grubą błonę, to podobno cholernie boli

Gość jyadsru
Badanie przez pochwę u dziewicy przy użyciu wziernika może trochę boleć. Dlatego wykonuje się badanie przez odbyt bez wziernika, żeby nie uszkodzić błony

(Niestety kafeteria jest na tyle p**********a i choojowa, że nie mogę zakładać tematów, choć chciałam. Więc podpinam się tu). Jeżeli dziewica zażyczy sobie badania przez pochwę, to ginekolog może odmówić?

Gość dfgdsfsd
Ginekolog nie może odmówić. Ja Cię doskonale rozumiem. Też jestem dziewicą i też nie pozwoliłam się badać przez o***t. Nie chciałam. To byłoby najgorsze. Są dziewczyny, które błonę długo oszczędzają uprawiając seks analny, ale ja nie wyobrażam sobie tego. Tak samo nie chcę żeby mi ktoś coś wkładał do o***tu. Nawet lekarz. Do błony nie przywiązywałam dużej wagi. Nosiłam normalną wielkość tamponów przez pierwsze dwa dni miesiączki, jak się masturbowałam to wkładałam do środka dwa palce. Badanie wziernikiem mnie bolało. Takie szczypanie. Da się wytrzymać. Powiedziałam, że boli to ginekolog szerzej nie rozwierał tylko badał na tym co było. Wystarczyło do badania i żeby zrobić przy okazji cytologię.

Gość gość
Nie jestem dziewicą ,ale badanie wziernikiem naprawdę bolało już pod koniec wytrzymać nie mogłam ,ale wydaje mi się że to już zależy od kobiety