Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka butelk na początek

butelka ....

Polecane posty

jaką butelke i jaki smoczek polecacie na początek. rozważam między aventem a dr.brown`em .nie wiem jaki rozmiar smoczka i kształt wybrac oraz jaką pojemność, chciałabym karmic piersią ale chce się zabezpieczyć butelką .

odświeżam

używałam jednych i drugich ale avent bardziej mi przypadł do gustu smoczki te przezroczyste a nie zółte z jedna dziureczka na początek, a potem stopniowo 2, 3 a pozniej kreseczka

dr brown podobno dla dzieci z refluksem ktorym sie czesto ulewa bo maja taki patent z rurka w srodku ale naszemu sie ulewalo a te butelki nic nie pomagaly a ten patent ze srodka to tylko nastepne ustrojstwo do mycia

a na poczatek bym kupila ta mniejsza pojemnosc bo na pierwszych pare miesiecy napewno wystarczy a 300 dopiero ok 6 m-ca, a mniejsze potem i tak sie przydadza np na herbatke

a zauważyłam, że smoczki mają różne kształty. czt te aventowskie mają nr z rozmiarami etc? czy obie mają właściwości antykolkowe czy to taki marketing? butelka 120ml wystarczy czy są większe do 300ml?

ja zauwazylam 2 ksztalty ale z aventowskich wszystkie chyba maja taki sam jak sutek piersi,na poczatek 120 wystarczy a jak juz bedzie trabilo wiecej to zmienisz na 300 poki co kilka dobrych miesiecy nawet 120 to bedzie duzo

a co do antykolkowosci to nie mam pojecia moj syn nie mial kolek ale nie wiem czy to zasluga butelek czy taka jego uroda :)

moja nie chciala wogole smoczek, tylko nuk ja przekonał, najgorszy byl z canpol babies

ja pisalam tylko o smoczkach do butelek bo takich do dyndania miedzy jedzeniem moj synus nie uzywal bo nie chcial, probowalam go nauczyc zeby dalo sie go uspokoic czasem bez mleka ale wypluwal smoczka jak szalony

Gość butelki
a ja używałam zawsze butelek takich zwykłych kupionych w aptece za parę groszy i smoczków z canpola szkoda mi kasy a to i tak sa takie same butelki jak te droższe wiec na co wydawać kase, i tak smao to tylko bajer z tymi przeciw ulewaniom czy przeci kolkom lekarka mi powiedziała że jak ma mieć kolke to i tak ją bedzie mial

ALE JA TAKIEGO JEDNEGO ZWYKLAKA TEZ MIALAM I TAKI SZARO-BURY SIE ZROBIL OD MYCIA I HERBATEK A AVENT MI SLUZY DO DZIS A DZIECIAK MA 2 LATA

Mojej Lusi, dziecka \"na piersi\", pasował tylko NUK. Miałam laktator Avent i cały zestaw flaszek tejże firmy, i nie chciała ich ssać. Nie i koniec. Avent ma lepszy system odpowietrzania niż NUK, ale co po systemie, jak kształt został zupełnie odrzucony.