Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na zawołanie

Miłośnicy Jesieni

Polecane posty

Gość na zawołanie

mgła o poranku i liście w bajecznych kolorach, ciepła czekolada i dobra książka, cynamon, konfitury, ciepły koc, spacer, orzechy... uwielbiam ❤️

Gość Piotruś Ban. . ... .. .. .. ..
I pizga na dworze, leje deszcz i bakterie wirusy szaleją :classic_cool:

Gość Legia Warszawa
Ja dodam jeszcze: zimnica jak skurwysyn. krótki dzień, kałuże, przygnębienie i przeziębienie

Gość na zawołanie
e tam, bez przesady... mamy za to masę grzybów ;)

Jak masz mase grzybów to trzeba się było myć :classic_cool:

Gość na zawołanie
jak dobrze wykorzysta się dzień, to nie zauważa się drobnych mankamentów jesieni ;)

Gość na zawołanie
moje dzieciaki uwielbiają kałuże ;)

Gość na zawołanie
Ja zresztą też i musze wam przyznać ze woda z kałuzy jest całkiem smaczna

:D

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
a ja uwielbiam jesień bo urodziłam sie w październiku:)

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
a dokładniej urodziłam się w kanale burzowym więc kałuże też mi są bardzo bliskie

Gość Legia Warszawa
kwiatuszku wydaje mie się ze jednak drzewa szumia bardziej latem gdy mają liście, poza tym nie wiem co cię tak podniewca w pajeczynach, może kręca cię pająki?

Przegląda się w tafli wody niczym panna w lustrze kolorowa jesień ubrana w oranże, brązy i żółcie, w zielono - szarej poświacie uśmiecha się przez łzy, bo ktoś z samego rana pomoczył ją deszczem, dotąd ma jeszcze dreszcze, brunatne włosy mokre i nogi po kostki w błocie, słońce ją lekko ogrzewa, więc wstąpiła w nią nadzieja.

Zglaszam się - bardzo lubię jesień - nawet tę tzw. \"szarugę jesienną\" - a najbardziej wtedy, gdy nie muszę nigdzie wtedy wychodzić. Siedzę sobie w domu, piję owocową herbatę z miodem, gra muzyczka.... Chętnie posiedziałabym przy kominku - ale nie mam :-( W ogóle jesienią jest taka charakterystyczna atmosfera, coś w powietrzu, czego nie umiem nawet określić. Urodziłam się pod koniec lata - ale aura już wtedy jest typowo jesienna - właśnie taka jak dziś..... Może dlatego? :-)

Legia- wsluchaj sie dobrze w szum lisci kiedy nadchodzi jesien. Jest zupelnie inny niz latem...A pajeczyny sa jak delikatna srebrna bizuteria. Do tego korale jarzebiny czerwonej , zapach zeszytow, ksiazek, nostalgia za latami szkolnymi...Jednym slowem jesien jest przecudowna.

ach... kwiatuszek, ta tęsknota za pierwszym dzwonkiem, za szalejącymi dzieciakami na przerwie... uwielbiam jesień, każdy jej detal, każdy szczegół.

Gość lubie jesien
bo glupie pipy nie chodza gole po ulicy, jest zimno wiec chowaja swoje wstretne dupy pod kurtki, mniej debili pod blokami siedzi i ogolnie cisza wieczorem wczesnym doookola szczury nie wychodza ze swych kanalow bo zimno he he naprawde jesien kochana jest za to

Rozumiem, o co chodzi z tą pajęczyną ! Ale przyznam, że kiedyś w lesie narobiłam wrzasku jak nie zauważyłam i weszłam w taką sieć między drzewami - w dodatku w środku siedział wielki pająk, brr.... Dziś już za późno - ale jutro idę na grzyby! Zachęciłyście mnie!

Gość panna z mokroą głową*
szelest liści pod stopami, zapach lasu, ciepłe promyki słońca na poliku, zapach ziemi... :)

Na zawolanie- jesien dla mnie to moj osobisty renesans! odradzam sie wewnetrznie, czuje ze zyje. Spacery po parku, pelne kieszenie kasztanow(: kazdy inny i cenny jak skarb....I ta melancholia z domieszka optymizmu w powietrzu! ach jesien moglaby trwac wiecznie!

Gość A ja nienawidze
Tego blociska na chodnikach, tego ze wiecznie pada, ze zimno i ponuro, obrzydlistwo.

Gość ciam
pieprzycie trzy po cztery gówniane bohatery

A ja nienawidze, bo nie umiesz dostrzec plusów jesieni :) o tak, spacery po parku, pełne kieszenie kasztanów, bukiety z liści...

opustoszałe, ciche, nieme płachty szarych pól rozciągają się krajobraz mieniący się w słońcu jesiennymi barwami jaskrawy pejzaż, szary pejzaż ożywiony plamami barw..

Gość fwfref
- lubię wychodzenie wieczorami do jasnych centrów handlowych gdy na zewnątrz już ciemno, mokro i wietrznie :) - lubię spacery po wyludnionej okolicy, gdy latem co chwilę na kogoś się wpadało a teraz widać... przyrodę - lubię spokojne wieczory z filiżanką gorącej herbaty

Gość lubie jesien
golych dup poprzypalanych solarka nie ma tylko łby spod kapturów wystają, bleee, a jesien jako jesien zajebiaszcza aż sie cieszy paszcza, cip cip

Jesień dla wielu ludzi jest porą dość melancholijną. Mówi się "jesienna depresja". Zimno, mokro, szaro. Totalnie nieciekawie... Ale ja widzę w jesieni coś więcej. Może dlatego, że mimo wszystko mam artystyczną duszę. Widzę w jesieni piękno kolorów. Jesień jest spokojną porą roku. Wtedy wszystko jakby zasypia, uspokaja się... Mimo wszelkich stereotypów uważam jesień za równie romantyczną porę jak wiosnę