Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisak

list do Burmistrza

Polecane posty

Gość pisak

Kto pomoze mi napisac list do Burmistrza

Gość a jaki jest problem
co chcesz napisać?

Gość a jaki jest problem
napisz konkretnie, bo nie wiem, jak ci pomóc - czego dotyczy sprawa itp. za chwilę kończę pracę

Gość pisak
kupilem nieruchomsc z ludzmi, ktorych tam osadzila gospodarka komunalna w latach 50 i teraz chodzi mi o przyznanie tym mieszkancom (jest ich konkretnie 5 osob) lokali zastepczych w zwiazku z przeprowadzeniem tam remontu kapitalnego

Gość a jaki jest problem
Szanowny Panie Burmistrzu, W dniu .... zakupiłem od (miasta? gminy?) kamienicę znajdującą się w ... przy ul. XXX. Zwracam się do Pana Burmistrza z uprzejmą prośbą o rozważenie mozliwości przyznania lokali zastępczych lokatorom tejże kamienicy , w związku z koniecznością przeprowadzenia kapitalnego remontu obiektu. Zły stan techniczny kamienicy zagraża bezpieczeństwu lokatorów, dlatego istnieje pilna potrzeba rozwiązania tego problemu. Ze swojej strony mogę zapewnić, iż czyniłem starania pozyskania lokali zastępczych dla wymienionych rodzin, jednakże zakończyły się one niepowodzeniem. Dlatego kieruję moją prośbę do Pana Burmistrza, jako osoby władnej w tej kwestii.

Gość a jaki jest problem
no nie wiem, coś takiego? a może byś prawnika popytał bo wydaje mi się, że Ty jako własciciel jesteś zobowiązany do zapewnienia lokali zastępczych swoim lokatorom

Gość a jaki jest problem
bo jeśli chodziło Ci o poradę prawną, to nie moje kompetencje, mogę tylko pomóc w konstrukcji pisma, tworzę tego na pęczki w różnych konfiguracjach

Gość pisak
Dzieki za pomoc napewno skorzystam, a co do tych osob to w latach 50 miasto mialo takie prawo wlozyc kamienicznikom ludzi mniej radzacych sobie w zyciu i potrzebujacych dachu nad glowa.

Gość a jaki jest problem
wiem coś o tym, często jeszcze teraz zdarza się, że w kamienicach w centrum miasta mieszka straszny element - wiem, bo miałam biuro w takiej kamienicy oczywiście nie wszyscy lokatorzy tacy sa, ale tam gdzie pracowałam, zdarzały się burdy, krzesła wylatujące przez okno, wrzaski i pijaństwo (centrum Poznania) życzę powodzenia w Twojej sprawie :)

Gość pisak
Czy nie mozna inaczej sformulowac tego zdania o rozwazenie mozliwosci przyznania

Gość pisak
i jeszcze jedno chyba musze wspomniec amianowicie to ze tam te osoby zostaly zakwaterowane przez gospodarke komunalna????

Gość a jaki jest problem
może "rozważenie możliwości zakwaterowania lokatorów kamienicy ... w lokalach zastępczych, z powodu planowanego generalnego remontu (...)"

Gość pisak
Do "a jaki jest problem" Dzieki za sciage a jak mam to napisac o tej GOSPODARCE KOMUNALNEJ bo w koncu to oni ich tam osiedlili

heeeej! \"a jaki jest problem\" pomożesz mi też???!!! bo ja chcę napisać do burmistrza żeby utworzyć przystanek autobusowy niedaleko mojego domu, ponieważ mieszkam od jednego przystanku kilometr a od drugiego 1,5 a że dojeżdżam do szkoły i mam autobus o 6.40, więc w zimie będzie ciemno a ja boję się chodzić tak sama rano, zresztą wiele ludzi na tym skorzysta, bo jeżeli starszy człowiek poprosi to tu autobusy się zatrzymują, mam nadzieję że zrozumiałeś/aś, prosze o pomoc!!!!!!!!

Gość pisak
potrzebuje jakie madre i Ludzkie zakonczenie listu.

Gość =/
wie ktos moze jak napisac list do gazety??