Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zofijaaaaaaa

krostki,stany zapalne po depilacji

Polecane posty

Gość zofijaaaaaaa

czy sie gole, czy uzywam depilatora, to i tak mi wrastaja włosy,a moje bikini i uda wygladaja strasznie,pełno krost, ran,albo wulkanow z ropą...nie mam faceta, wiec postanowilam nie golic w ogole,zostawic w spokoju i nie wyciskac,nie grzebac,niech same wyjda...czym moge je smarowac zeby sie wyleczyly?? na razie zaczelam sudocremem i codziennie robie lekki piling....a najgorsze jest to,ze nie wiem jak pozniej usunac te wlosy,mam dosc podraznien,przez nie przez cale zycie nie pokazalam sie nikomu w majtkach,a co tu mowic dopiero bez:(

Gość 3velyna
moze i twoj peeling jest lekki ale codziennie to tez nie za dobrze, 2-3 razy w tygodniu starcza ;) moze masz wrazliwa skore i nie powinnas jej tak katowac :P a co do bikinii.. tez mam krostki gdy za mocno te okolice potraktuje, dlatego warto posiwecic tem uwiecej czasu i ich nie miec :) moze wystarczy ze wloski sobie p oprostu bedziesz przycinac, jakies wzorki.. no nie wiem, rozne sa opcje :D

Gość rgb4tbhtnh5
no dobra, ale ja mam takie wlosy,ktore sa wszedzie, nie do pachwin,ale tez daleko za, na udach itd i jak przytne elektryczna golarka to to jest szczecina klująca straszliwie :(:( A wlosy mam takie ze po pierwsze w ogóle nigdy nie jestem gładka, po drugie odrastaja juz gdzies po 2 godzinach doslownie.... kremami np veetem,to bym nie wyrobila finansowo, bo bym musiala sie z 2 razy dziennie depilowac... masakra :(

Gość wesoła pomarańcza
zrób sobie zdjecia,wrzuć na neta,to ocenimy czy powinnaś sie martwić

Gość 45hy5y6
tu nie ma co oceniac, pelno ran i wrosnietych wlosow:/

Gość ja wam radzę
Woskowanie na ciepło u kosmetyczki lub same w domu, ale trzeba uważać, żeby się nie poparzyć. Po zabiegach depilacji spryskać Panthenolem w piance. Chodzi mi o taki płynny wosk, nie plastry. Na rany i stany zapalne żel Akneroxid %, Sudocrem może być dodatkowo.

Gość y5ny54ynwy
ale jesli mam takie tendencje do wrastania to boje sie ze wosk nie jest dobrym rozwiazaniem......ze w ogole nie ma rozwiązania:( Czytalam tez o Hydrocorcie, ze sie przydaje w takich sprawach??

Gość ja wam radzę
Wosk na ciepło "przy okazji" robi głęboki peeling, przy woskowaniu zrywa się też martwy naskórek co ogranicza wrastanie. Potem też trzeba robić peeling co kilka dni i nawilżać skórę. Rzecz jasna, jeżeli tylko możesz używać maszynki to jest to lepsze niż wosk. Ja pozbyłam się stanów zapalnych po całkowitej rezygnacji z depilatora na rzecz golenia maszynką, ale wiem, że u niektórych dziewczyn po goleniu jest masakra.

Gość 245b2t4t
no wlasnie u mnie po wszystkim jest masakra :(

Gość mam racje tak tak
moze przejdz na golenie maszynka?

ja na pierwszej depilacji woskiem u kosmetyczki uslyszalam kilka przykazan na te sprawy peeling, maść z antybiotykiem (mi akurat polecono tribiotic), masaż tez miałam ten problem po depilatorze, słusznie ktoś doradza wosk płynny u kosmetyczki, troche niekomfortowo i zaboli pare razy ale 20 minut całe nogi i bikini ! warto!

po goleniu zwykla maszynka nie ma masakry jak od razu po posypie sie zasypka Alantan Plus - serio, sprawdzony sposob

Gość w4tb4t
pinawello - na mnie alantan nie dziala :( boje sie isc na ten wosk,nie po to teraz zarastam,zeby potem znow wrocic do wyrywania wlosow i ich wrastania i podraznien :( A tribiotic jak ci sie udalo zdobyc,to nie na recepte? mysle o tym, zeby wloski wyrastajace za linie bikini potraktowac wodą utlenioną 9 %, czytalam ze jedna z moderatorek na wizazu tak rozjasniala wlosy na rekach... najpierw namydlała wacik wydlem a potem lata na to wode i nakladala kilka razy na wloski i sie rozjasnily..

tribiotic nie jest na recepte ale pech taki, ze juz nie mozna go dostac w tych malych saszetkach za grosze a tubka kosztuje ponad 16 zlotych. ja Ci dobrze radze zastanow sie jeszcze nad woskiem :)

Gość tribiotic jest bez recepty
Z wodą utl. nie zaszkodzi spróbować.

Gość 243g3q4tvttb5
pomysle nad tym woskiem,moze to rzeczywiscie by byla dobra opcja, tylko najpierw chce zaleczyc swoje bikini, a dzis zauwazylam jeszcze 2 nowe krostki, to wlosy chyba odrastaja mi nierownomiernie i wrastają :( a co myslicie o takim czyms jak masci z mocznikiem np kermuren, czytalam ze "rozpuszczaja" skore co pozwala wlosom latwiej wychodzic... posmarowalam sie teraz na noc pastą cynkową jeszcze,moze tez cos da

Gość gngrngrn
a co wasi faceci na to ze macie tam krosty,ranki??

Gość e ryahthtrh
uppp

Gość fgjnt yyuj
tg hyhtj