Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiek...

pomniejszenie zoladka

Polecane posty

Gość misiek...

Witam... szukam ludzi, ktorzy poddali sie zabiegowi "pomniejszenia zoladka"... interesja mnie opinie na ten temat... odczucia przed i po operacyjne... skutki, dolegliwosci, odczucia... byc moze znajdzie sie ktos chetny do rozmowy... z gory dziekuje i pozdrawiam...

Gość ja poddam sie w przyszlym roku
kosztuje to ok. 10tys, w zaleznosci jaka metoda okaze sie dla mnie najlepsza.. boje sie.. bardzo... pozdrawiam ps. dla mojej wagi jescze operacja nie jest refundowana mam 23 lata, waze 110kg/169cm

Gość asdfghjuy7trdecv
ja mam 19 lat, jak lekarz mnie kwalifikowal mialam BMI 40 ;/ Operacja za 3 miesiace :) Myslalam o niej od 6 miesiecy i w koncu sie zdecydowalam :) Moja droga Twoje BMI wynosi 38,5 ... a wiec masz chorobliwa otylosc ;/ Pierwszy sposob by byla mozliwosc operowania Cie za free to przytyc te kilka kg (wiem durny pomysl, no ale coz, jak jestes pewna ze i tak bedziesz dalej tyc to jest to jakies wyjscie) ... Do operacji kwalifikuja sie takze osoby z BI oprzekraczajacym 35, ALE MAJACE JAKIES CHOROBY TOWARZYSZACE NIEDOCZYNNOSCI np. nadcisnienie, cukrzyca, problemy ze stawami itp. Jesli masz takie problemy lekarz powinien Cie zakwalifikowac.

Gość asdfghjuy7trdecv
Kurde ile bykow narobilam ;/ nie BI tylko BMI :P ALE MAJACE JAKIES CHOROBY TOWARZYSZACE OTYŁOŚCI*

Gość asdfghjuy7trdecv
Ach ta kultura :) Moj drogi nie jest tak jak piszesz. Chirurgiczne leczenie otylosci jest dla osob, ktore praktycznie cale zycie walczyly z otyloscia i wyczerpaly juz wszystkie mozliwosci by zgubic zbedne kg. Poza tym idac twoim tokiem rozumowania NFZ nie powinien refundowac np. leczenia raka pluc, krtani - czy ktos kazal komus palic ? leczenia watroby - czy ktos kazal komus pic ? leczenia raka zoladka - a po co ktos jadl niezdrowo ? leczenie cukrzycy - trzeba bylo sie zdrowo odzywaiac ... itd.

hej mam pytanie mam 20lat i problem z waga i mysle o zmniejszeniu sobie zoladka jest to dla mnie jedyne wyjscie tylko nie wiem za bardzo gdzie mam sie z tym zglosic moglby mi ktos pomoc z gory dziekuje

hej mam pytanie mam 20lat i problem z waga i mysle o zmniejszeniu sobie zoladka jest to dla mnie jedyne wyjscie tylko nie wiem za bardzo gdzie mam sie z tym zglosic moglby mi ktos pomoc z gory dziekuje