Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __przyszla mama__

Rozpoczynajacy sie porod

Polecane posty

Gość __przyszla mama__

mam rozwarcie na 4 cm a szyjka krotka na 1 cm. Czop mi odchodzi. Nie mam zadnych boli! Lekarze kaza czekac az odejda wody lub zaczna sie skurcze. Czy w moim przypadku mozna sie spodziewac ze po rozpoczeciu sie boli akcja porodowa pojdzie szybciej?

Myślę że powinnaś być przygotowana na to że powinnaś jechać do szpitala szybciej bo nie będzie to trwało długo. Ale nigdy nie ma żadnej pewności

a ja rozwarcie na 4 cm miałam w poniedziałek,szyjka krótka,czop zaczął odchodzic we srodę a wody odeszły w piątek ok 19.Wtedy szpital no i o 22 mały był już na świecie:) Także to chyba nie na reguly

Gość __przyszla mama__
agawa ale sam porod byl blyskawiczny :)

właśnie to miałam na myśli że dość krótko będzie poród trwał a nie że nastąpi w ciągu paru godzin

ja mialam 5 cm rozwarcia o 16 - nic nie bolalo. a o 19 juz pelne rozwarcie i dalej nic nie bolalo. wody same nie odeszly, mialam przebity pęcherz i o 21.20 urodzilam nie wiem ile bym chodzila z tym rozwarciem jakbym nie poszla na ktg do szpitala bo zupelnie nic nie czulam...

Gość __przyszla mama__
mamani a czop Ci odchodzil? mi schodzi od porannego badania. przy tych 5 cm jaka dlugosc miala szyjka?

nie mam pojecia bo doktor mi nie powiedzial jaką ma dlugość a czop mi odchodzil w tym dniu w ktorym bylam na tym ktg to odszedl taki ogromny kawalek, a tak to chyba ze 3 dni już odchodzil w mniejszych kawalkach.... ale nie byl podbarwiony krwią tylko taki mleczno zoltawy.