Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocimek

Czy wino wytrawne nadaje sie na randke?

Polecane posty

Gość ocimek

Jestem kompletnym laikiem. Kupilem jakies tam czerwone wino wytrawne, a w piatek sie spotykam z moja dziewucha :D Czy moze byc takie ?

Gość Piotruś Ban muzyczna jedynka
Spokojnie, ważne żeby się nastukała i pójdzie z górki

Nie zapomnij jej często dolewać :D

Gość ocimek
a wytrawnie nie jest słodkie mam rozumieć ?

Gość gfgfgf
wytrawne ma straszny smak wole slodkie wina,tez kiedys z moim kupilam takie to tylko sprobowalismy i zostawilismy je w ...

Gość dtjdxdhsrt
Prawdziwe wino jest tylko wytrawne. Półwytrawne i słodkie to wymysł naszych krajowych producentów win owocowych. Jeśli to by była kobieta to by jej się spodobało takie jak kupiłeś. Ale Ty twierdzisz, że to dziewucha to pewnie jej się nie spodoba. Dziewuchy lubią słodki - owocowy siarkopol.

Gość ocimek
Kurcze, czyli jakie to wytrawne jest mniej wiecej w smaku? Gorzkie, słone cyz kwaśne ?? Bo chyba słodkie jednak nie?

ahh no ja nie wiem jak będzie przebiegała ta randka dalej ale może faktycznie niech ten jogurt kupi no bo faktyczne jakby nie mogła przełknąć to trochę sobie dziewczyna popije hehe a ja miałam oczywiście na myśli konsumpcję wina ale wiadomo wieczór to ludziom kosmate myśli po głowie chodzą :)

Gość iuhgfds
jest kwasno cierpkie w smaku, ale tak jak ktos juz wspomnial tylko wytrawne to prawdziwe wino

Jak będzie miała opory to daj jej cokolwiek żeby tylko miało sporo % i było słodkie, szybko sie najeebie i możesz robić co chcesz

Gość dtjdxdhsrt
W takim razie jak masz opory czy będzie jej smakowało, bo faktycznie większość win (a takie są tylko wytrawne powtarzam) nie jest zbyt "słodka" to może kup Porto. Nie jest tanie (około 40 zł za butelkę), ale warto zainwestować, bo jest słodkie, łatwo wchodzi i ma o wiele więcej procentów niż zwykłe wino. Jeśli ona nie zna się na winach to będzie je piła jak zwykłe wino i wtedy szybciej uda Ci się ją namówić do większej śmiałości. Jak to mówi ludowe przysłowie: pij, pij będziesz łatwiejsza. Z Porto polecam Ruby lub White, bo Towny może być też niezbyt słodkie (choć nie zawsze).

Gość ocimek
Hmm ale moje wino kosztowało 12 zł :) I jest napisane ,,subtelnie wytrawne" Czyli mam rozumiec ze ono jednak nie jest wytrawne?

Gość dtjdxdhsrt
Przede wszystkim następnym razem najpierw się jej wypytaj co lubi zanim kupisz. To chyba nie jest jakiś wstydliwy temat? 12 zł - ciężko mi się wypowiadać, ale już za 15 zł kiedyś kupiłam promowane, dobre wino z Chille - te są super. Możesz podać kraj produkcji i nazwę? Ja nie jestem jakimś ekspertem, ale troszeczkę się znam, może coś pomogę.

Gość ocimek
rok produkcji 2007 wino chilijskie 13,5 procenta alkoholu ;)

kup wino polwytrawne albo polslodkie wytrawne i slodkie to gorzej, bo sa ludzie, ktorzy nie przepadaja ja np uwielbiam polslodkie, ale na randkach zawsze mezczyzna proponuje polwytrawne powodzenia :)

Gość dtjdxdhsrt
Ja bym się skusiła, jak z Chille, raczej nie masz się co wstydzić wyboru! Wina teraz strasznie tanieją, nie jest to już jakiś rarytas jak kiedyś. Jeśli chodzi o dziewczynę to kwestia jej gustu. Widziałeś sam wypowiedzi wielu dziewczyn, że lubią tylko słodkie.

dtjdxdhsrt W takim razie jak masz opory czy będzie jej smakowało, bo faktycznie większość win (a takie są tylko wytrawne powtarzam) nie jest zbyt "słodka" to może kup Porto. Nie jest tanie (około 40 zł za butelkę), ale warto zainwestować, bo jest słodkie, łatwo wchodzi i ma o wiele więcej procentów niż zwykłe wino. Jeśli ona nie zna się na winach to będzie je piła jak zwykłe wino i wtedy szybciej uda Ci się ją namówić do większej śmiałości. Jak to mówi ludowe przysłowie: pij, pij będziesz łatwiejsza. Z Porto polecam Ruby lub White, bo Towny może być też niezbyt słodkie (choć nie zawsze). On Ci źle doradza. Brzoskwiniowe słodkie ma 17% i kosztuje około 7 PLN Trochę mdli po butelce, ale dobrze daje w głowę :D a najlepsza jest jednk żubrówka z sokiem jabłkowym. Puki siedzi, wydaje jej się, że jest trzeźwa i ma dobry humor, ale jak wsranie, to juz jest twoja :P :D

Gość dtjdxdhsrt
Ciemiężycielu żubrówka to jest zła rada, autor chciał być subtelny i kulturalny i nie zdradzać tak od razu swoich zamiarów. To też działa na kobiety. Większość by uciekła ja by się od razu butelczynę wystawiło na stół, a tak winko - kulturka a i tak się upije. Ono jest wytrawne, tylko subtelnie, reszta to siara - niestety w większości win nawet dobrych można wyczuć zapach siarki ponieważ przy zamykaniu butelki wina odsysa się powietrze (żeby chronić wino przed utlenieniem) a wpuszcza tlenek siarki. Często winko przed konsumpcją się otwiera żeby pooddychało i później móc docenić w pełni smaku jego okrągłą końcówkę!!!

też zauważyłam, że mężczyźni zawsze kupują wino półwytrawne. Mi np smakują wina wytrawne. Oczywiście zależy to też w dużej mierze od producenta i marki:) Warto odwiedzić znane winiarnie i tam skonsutować się z fachowcami, które wino sprawdzi się najlepiej podczas danej okazji. Ja np. uwielbiam to : http://www.sklep-wina.pl/131,cava-mata-rosat-trepad.html , ale wiadomo, że są gusta i guściki.

Gość Gościówka3252
Kup winko na http://www.dekanter.pl - ja byłam zachwycona bo to nie sklep z pierwszej półki ;) na pewno doradzą Ci które najlepsze!

Gość Kenka213
No pewnie że wino wytrawne nadaje się na randkę :) Oczywiście trzeba przedtem spełnić w sumie dwa warunki. Po pierwsze odpowiednie danie a po drugie druga połówka musi lubić takie wina. U mnie na szczęście nie było problemów. Mąż kupić z zaufanego źródła http://www.slonecznawinnica.pl/pl/p/Acanto-Primitivo-Salento-IGT-Cantine-Ionis/3028 Uwielbiam to wino. Butelka kosztuje 40zł to nie dużo a na prawdę warto tego spróbować. Co o tym sądzicie ?