Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina007

BÓL ZĘBA - ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE

Polecane posty

Gość karolina007

Witam serdecznie..Mam problem..Otóż ostatnio wybrałam się do stomatologa na kontrolną wizytę, podczas której okazało się, że parę zębów trzeba będzie usunąć i założyć mostek. Zrobiłam sobie prześwietlenie i w zeszły czwartek miałam usuniętą ósemkę. Dopóki działało znieczulenie wszystko było w porządku, natomiast potem nie mogłam wytrzymać z bólu. Coś okropnego…Próbowałam różnych tabletek przeciwbólowych, które miałam aktualnie w domu, ale nic nie pomagało..Nie wyobrażam sobie kolejnych ekstrakcji..Doradźcie mi jak mogę sobie pomóc..

Ja kiedys bralam Antidol,bardzo silne tabletki,ale nie mozna ich brac duzo,bo uzalezniaja.

Gość sdfghjk
kontrolna wizyta i okazało się że musisz parę zębów usunąć?:o Polecam Mefacit niestety na receptę ale dobry jest!

Gość 1*****
czesc..ja przy mniejszych bolach zazwyczaj biore apap, ibuprom albo nurofen. Kiedy coś bardzo mnie boli zazywam refastin, z tym ze on jest dostępny na recepte, ale nie kosztuje duzo bo jest refundowany

Gość MADZIALENKA3
jeśli mogę cos poradzić to proszę zwrócić uwagę na ciśnienie, ponieważ przy utrzymującym się bólu po ekstrakcji może być ono podwyższone i wtedy ból jeszcze bardziej się nasila. Wówczas musiałaby się pani skonsultować z lekarzem, aby przepisał odpowiednie leki.

Gość NUROFEN
ja to zawsze, jak mnie boli zab biore nurofen fotre po dwie tabletki i zazwyczaj przechodzi.

Gość dens
A ja podejrzewam ,że masz tzw. suchy zębodół...zasuwaj do dentysty założy ci opatrunek do zębodołu i od razu ulga...Tabletki p/bólowe to nie najlepsze rozwiązanie na bółe stomatologiczne

Gość aaaania
W ogole odradzam szpikowania się prochami, bo to szkodzi na organizm.

Gość karolina007
Hm.. w ogóle nie pomyślałabym o tym, że po usunięciu zęba można mieć podwyższone ciśnienie..W mojej domowej apteczce zawsze staram się mieć ibuprofen, który jak dotąd pomagał mi na wszelkiego rodzaju bóle. Jednak w przypadku bólu zęba zupełnie na mnie nie podziałał. Czy refastin jest silnym lekiem? Boję się, żeby przypadkiem nie wystąpiły jakieś skutki uboczne..

Gość na silny ból
zęba brałam antidol - bolało mnie wtedy niesamowicie i żadne apapy nie pomagały ani odrobinę, a po tym jakoś moglam funkcjonować - bez recepty jest, tak mi przynajmniej sprzedała pani w aptece.

Gość dens
Jezu ...zasuwaj do dentysty...wiem co mówię,bo już "parę zębów"w życiu usunęłam(innym ludziom oczywiście).A suchy zębodół można powiedzieć jest skutkiem ubocznym.Ale niestety zdarza się.Lekarz ,jeśli będzie trzeba przepisze antybiotyk,bo trzeba walczyć z przyczyną ,a nie skutkami.

Gość 1*****
jest to silny lek z rodziny ketoprofenu, ale jak do tej pory nie mialam zadnych problemow.

Gość karolina007
O Matko! teraz mnie przeraziłyście!Rzeczywiście udam się do dentysty, aby wspólnie z nim ustalić przyczynę bólu. Może masz rację, że to suchy zębodół i że trzeba będzie zażyć antybiotyk..

Gość MADZIALENKA3
mój chłopak przeszedł również ciężki stomatologiczny zabieg chirurgiczny i dla uśmieżenia bólu stosował pewien żel o nazwie Orajel. Jest to tymczasowy środek znieczulający. Niewielka ilość żelu należy wycisnąć do ubytku w zębie i nie stosować częściej niż 4 razy na dobę. Dostępne są dwa rodzaje – o średniej i maxymalnej mocy, a kosztuje w granicach 13 zł słabszy i 18 zł mocniejszy.

Gość hm...hm...
dobry jest też ibuprom max. Kiedy ja mialam rwany zab to wzielam wlasnie to, połorzyłam się spac i kiedy wstalam już mnie nie bolalo:)

Gość ind
ja usunęłam 18 zębów na raz i nie trzeba żadnych tabletek a jak już to ketona 200 o przedłużonym działaniu na recepte;-)

Gość Keto
Zapytam bo nie znalazłem jeszcze na żadnym forum tego o co konkretnie chce zapytać mianowicie chodzi mi o to że mam wysokie ciśnienie aż 149 jest to spowodowane odżywką a dokładnie kreatyną którą biorę jest Ona dość mocna po każdym jej zażyciu na treningu wszystko jest fajnie po nim zaczyna sie tragedia całe noce nieprzespane z powodu bólu wiecie może jaki jest sposób domowy na obniżenie ciśnienia bo to właśnie Ono powoduje ten ból w zębie ? ;/

Gość gracjana9877
Na bardzo uciążliwy ból polecam Gardan https://adamed.expert/product/gardan/ Ja zawsze mam opakowanie w szafce na wszelki wypadek bo na prawdę pomaga i przynosi ulgę, a co najlepsze jest dostępny bez recepty. Spróbuj może i Tobie pomoże