Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

chodzi o sen mojego dziecka 7 tyg, przeczytajcie

Polecane posty

witam moj synek ma 7 tygodni, jest bardzo spkojnym chlopcem, nie mam z nim zadnych problemow. ale ostatnie kilka dni...nie wiem co sie dzieje. Maly zasnie i wybudza sie przerazliwym wrzaskiem, biore go na rece i sie uspokaja... no i zasypia dalej. Nigdy nie slyszalam, zeby tak plakal, az sie zasosi... nie wiem co sie dzieje :o dodam, ze nie dzieje to sie w nocy tylko w ciagu dnia. Czy mozliwe, ze cos mu sie sni ?

brak mu bicia twojego serca bedzie tak jakis czas

Pytam, bo mi przy jednej koszulce zdarzyło się zapomnieć i jazgot był w domu na całego :O Trochę minęło czasu zanim wpadłam na tą metkę :P Nie sądzę, żeby nagle dziecku prawie 2-miesięcznemu przypomnialo się, że serca matki nie słyszy :D

U mnie też się zdarza i stawiam że )w moim przypadku) to zły sen. Jest też teoria że we wczesnym okresie niemowlęctwa maluszkom przypominają się we snach zdarzenia z poprzedniego wcielenia. Moja córa ma 3,5 m-ca i nadal ma takie akcje. Bicia serca małej nie brakuje, bo zdarza jej się to i w dzień jak śpi sama i w nocy kiedy śpi z nami w łóżku (czyli tuż obok mnie). Metki też odpadają bo większość mam powycinanych. Natomiast czasem tuż przed krzykiem obserwuję na jej twarzy grymasy takie właśnie jak podczas złego snu, ma też przyśpieszony oddech. Czyli chyba nie ma się co martwić, ale fakt - serce się kraje :( pamiętam że pierwszy taki "napad" córa miała jeszcze w szpitalu, chyba pierwszej nocy. Byłam przerażona bo nie wiedziałam co jej się stało.

cyna ciekawa teroria ze snem ;) Dzis np maly lanie spi, nie wybudzal sie z krzykiem. Wiec tez nie zdarza sie to codziennie... ale masz racje- raz zauwazylam grymasy na jego twarzy, zrobil usta w podkowke, kilka sekund- i wrzask na calego :( ciezko sie na to patrzy ... on jak jest glodny to tak nie placze ...

moze to byc okres przyspieszonego wzrostu, dziecko rosnie, kosci sie wydluzaja, to maluszka moze bolec, niektore dzieci rosna szybciej, inne mniej. placz ustaje na pare tygodni potem sie znowu powtarza, tak przez pare miesiecy jedne dzieci to przechodza bezbolesnie inne odczuwaja to moze to byc perystaltyka jelit moze to byc odreagowywamie bodzcow ktore dziecko dostalo gdy bylo obudzone, w czasie snu dziecko przetwarza wszystkie nowe informacje, a jest tego ogrom to tak moim skromnym zdaniem:)