Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

a wiecie cos na temat rozpulchnienia macicy bo ja mam tam strasznie cisno no chyba ze to efekt zapalenia jakiegos bo w tamtym cyklu moglam sie badac bez ograniczen i dotykalam szyjki bez problemu a teraz taka ciasnota ze szok nie moge jej dosiegnac prawie nie wiem czemu no chyba ze przez to szperanie nabawilam sie infekcji oj chyba skoncze z tymi badaniami szyjki rozpulchniona macica to albo ciaza albo stan zapalny tak?????

Rozpulchnienie jest objawem albo ciąży albo zbliżajacej się @. Niestety poczatkowe objawy ciązy są takie same jak na @. Dlatego trzeba się uzbroić w cierpliwość. Wiem jakie to trudne, bo mam to samo :(

Znalazłam tkie info na jednej ze stron: Rozpulchnienie macicy i szyjki 2-8 tygodni po zapłodnieniu jest objawem ciąży jednak może to być spowodowane także opóźnianiem się miesiączki. Powiększenie macicy i brzucha dostrzegalne jest dopiero po 8-12 tygodniach, a dla mało spostrzegawczych dużo później. W ósmym tygodniu ciąży macica jest już powiększona mniej więcej do rozmiaru pomarańczy. Dziecko ma ok. 4,5 cm. Macica rozpulchnia się i powiększa uciskając przy tym na pęcherz moczowy. Dlatego też częściej niż przedtem kobieta oddaje mocz.

tylko ze ja mam to rozpulchnienie nie przed @ tylko zaraz po owulce jak sie badalam to juz byla rozpulchniona ale moze to byc objaw moze lekkiego zapalenia nie wiem czekam dalej ale cyce mnie nic nie bola czyli raczej @ przylezie:P

wydaje mi sie, że jakby to było jakieś zapalenie, to byś miała swedzenie i pieczenia, a tak jak Cie nie boli, to mysle, że wszystko jest ok. Moze za bardzo sie skupiasz na badaniu i Ci sie wydaje, że jest za bardzo rozpulchniona. Bo chyba taka zwykle powinna być po owu. A jesli chodzi o piersi, to mnie w tym cyklu też jakoś mniej bolą tylko sa jakby pełniejsze. Może to jakiś znak i @ do nas nie przyjdzie. Trzymam kciuki :)

moj maz nie jestwkrecony a twierdzi ze po owulce jest ciasno i jakos inaczej :P

Hello:) Ja bylam sobie w centrum handlowym i kupilam spobie kwas foliowy,no i cos na te swedzenie co pisalam ktore w zasadzie mi przeszlo ale wolalam kupic i mniec juz to pod reka;) No i chlopakom czapki takie wiosenne-nie moglam sie im oprzec;) Mezusiowi jego ulubiona gre na Playa:D No a dla mnie nowe cyckonosze bo moje sa mi male i mnie strasznie gnieta:O A co do kwoty testu,bo chyba Jagoda mowila ze sa bardzo drogie tam gdzie przebywa,to tu tez sa drogi najtanszy na zlotowki 50zl!!!Ale jakos nie moglam sie powstrzymac;) Dla tych dwoch pewnych kresek nie bylo mi szkoda-ja sie tez naczytalam o tych testach z allegro:O

Wiecie co, tak sobie siedziałam i myslałam nad tym wszystkim i odznaczyłam na wykresie 2 dni, kiedy piłam alkohol żeby nie brac tej temperatury pod uwagę. I wiecie co program zrobił, przesunał mi termin owulacji na 38 dc. Zobaczcie http://www.fertilityfriend.com/home/24b2e2 Moze faktycznie jakimś cudem owulka była w tym miesiacu tak późno..A jezeli tak, to dzis jest dopiero 11 dzień wyższych temperatur, wiec chyba z testowaniem moge jeszcze poczekac. Chociaz z drugiej strony znaczyłoby to, że ta bledziutka kreseczka na tescie wyszła mi ok 4 dnia po zapłodnieniu, to mozliwe?

jest mozliwe Jagodko:) A zrob test za 3 dni jak bedzie rowne 2 tyg po owulce i bedzie wynik pewny!!!:D A nie musisz byc jakims cudem zeby miec tak pozno owulacje:) Jest czasem tak pozno:) Oby sie udalo,trzymam kciuki:)

I chcialam ci powiedziec ze tobie poszla tempka tak do gory jak mnie:) Jestem bardzo dobrej mysli:)

nie to jest nie mozliwe!!!!! gdzie wy jestescie???????? Co sie tu dzieje na naszym topiku:( ide sprzatac....

ja jezdem straszne co sie tu dzieje, nikt dzisiaj nie pisał więc postanowiłam rzucic sie w wir pracy :):):):) ty fretka jak widze tez :D:D:D:D

Tak bardzo bym chciała żeby się udało. Ja chyba zwariuje przez to czekanie :( Ale fajnie jakby sie udało, bo dziecko urodziło by sie jeszcze przed Bożym Narodzeniem w tym roku :)

hehehehehe Jagódko ty masz obsesje :P:P:P:P:P:P weź sie lepiej za sprzątanie, fretka non stop sprzatała żeby nie mysleć :D:D:D:D i tak jej zostało do dzisiaj

hahahhah Pumka a może ten jedyny plemniczek sie gdzieś zawieruszył :D:D:D:D:D niech trzepie pościel dobrze :D:D:D:D może wpadnie

Hej dziewuszki! Ja właśnie wróciłam z przychodni i dwugodzinnego spacerku z Weroniką. W przychodni za bHCG zapłaciłam 20 zł a wynik ma byc dopiero w czwartek.Ciekawe co się okaże??Już bym chciała byc w ciąży albo żeby już @ przyszła to przynajmniej bym mogła sie znów zacząć starać a tak to ani@ ani dzidzi.:((((

olga piękny dzień na spacerek prawda, przynajmniej zaczerpnełas trochę świeżego powietrza :):):):) wyniki hmm troche późno u nas jak zrobisz do 12.00 to o 3.00 po południu już masz wyniki no ale wytrzymasz wytrzymasz ;);)

Bruska dzionek piękny mam nadzieję że jeszcze sie utrzyma taka piękna pogoda jak mała wstanie żebym mogła z nią jeszcze raz wyjść. A teraz wiadomość-aby na darmo wydałam 20 zł bo właśnie przed sekundą odwiedziła mnie @. Z jednej strany to sie cieszę bo przynajmniej coś już wiem-trzeba sie wziąć ostro do roboty w kwietniu:)):))

olga otóż to albo w jedną stronę albo w drugą, najwazniejsze, że wiesz na czym stoisz, bo niepewność dodaje nam megastresa :):):):):) trzymam kciuki za twoje starania :):):):):) oby były owocne

Nio przynajmnie juz jestem spokojna że wkońcu @ sie pojawiła bo juz zaczynałam sie martwić że coś nie tak. Teraz żebym tylko nie przegapiła dni płodnych,ale z obliczeń wychodzi mi że to jakoś po świętach wyjdzie, więc będzie pracowity tydzień poświąteczny:)):)):)):)):):)

Nick.............Wiek......cykl starań ....termin@... ....miejscowosc < Jagoda_27..................10..............14.03...... ....Warszawa Aagness.......24...........1................29.03.. ... .mazowieckie muszka87....................2...................?..... . ...... .....toruń arcia132...25..............2..................7.04.... ...... mazowieckie pod zmienionym ni...27....1...............ok 8.04.............Bydgoszcz Pumka27....................2................10.04... . .. .. ...... ..Lubin bruska.......28................2...........13.04. ......podkarpackie Jolitka84.......................5............17.0 4 .......wielkopolska Moootylek...................2...............18.04.... . .....zach-pomorskie Hania_i_Gogo..24.............2............20.04?..... ....opolskie natanielka ... 25 .... .....8 ...............22.04?........ .... lubelskie Madziulek0405.............4................23.04..... . .... ...lubelskie butterfly*....................4...............ok.28.0 4 . ...........IE olgaiwaniak.......23........1..............31.04?......... ...Lublin ZACIĄŻONE NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE....MI EJSCOWOSC 1) Afrodyta....26..........9?................Listopad.......Bie lsko-Biala 2)Jenefer25..................7...............listopad ......dolnoslaskie 3)fretka83.......26..........5?.............listopad?.. ... .. .....Śląskie

olga zamiast sprzątania to bedzie co innego do roboty prawda :P:P:P:P:P no ja termin planowanej @ mam na 13.04 więc daaaaaleka droga i raczej w tym cyklu nie mamy szans :):):)