Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

Hej dziewczynki...nawet nie wiecie jaka jestem przerazona. Bylam na swoim pierwszym usg dokladnie w 6 tygodniu, czyli 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiaczki i lekarz mi powiedzial ze jest echo zarodka, ale nic wiecej, ciaza wedlug niego jest mlodsza o okolo 7 dni i mam przyjsc za tydzien, o co chodzi?

hej kobitki u mnie starania już dochodzą roczku więc będę musiała się wybrać do lekarza co jest grane ;( jestem załamana

hej kobietki! co tam u Was? Zonadamiana moze chodzi o to czy płód sie rozwija w ogóle. Ale nie martw sie na zapas, lekarze potrafią sie mylić. Nie kazał Ci robić bety? bo to tez swiadczy o rozwoju.

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Dziś idę do gina. Z racji iż w środę zaczęłam brać tabletki a od piątku mam lekkie krwawienie, same plamki. I nie wiem czy mam brać tabletki dalej czy to już jest @. I dziś dowiem się wszystkiego. Co tam u was? Zonadamiana nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze. madziaraxxxx cześc kochana co u ciebie, u mnie bez zmian, przynajmniej narazie.

Gość agunia_87
Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie. Jestem załamana. Muszę iść do endokrynologa, na badania. a potem czekają mnie wizyty w Gdańsku i leczenie bezpłodności. lekarz powiedział że to dużo kosztuje więc muszę się przygotować na niezłe koszty.

Gość mirellaaa
hej! Agunia no jak to ? jakie leczenie bezpłodności??? przecież możesz miec rozchwiane hormony, cos dziwnie mi to brzmi.... żeby leczyć bezpłodność to chyba trzeba sie starac jakis czas-to po pierwsze a po drugie chyba bada się różne warianty a nie tylko na podstawie braku @!!!! ja bym zamiast sie załamywać poszła jeszcze do innego gina, nie opierałabym sie na opinii tylko jednego.

Gość agunia_87
dzięki kochana za dobre słowa. Chyba zacznę chodzić prywatnie. Przynajmniej lekarzowi będzie zależało na mni3e jako na pacjentce a nie traktowałby mnie jako jedną z wielu przypadków

agunia-nie martw sie, na jednym gienku świat się nie konczy...najważniejsze, bys sie nie poddawała i robiła wszystko by móc zajść w ciąże...a ja coś dziwnie sie czuje...robiłam w pt test owulacyjny (wyszły 2 grube krechy) a 2 dni i dzien wcześniej działaliśmy...moze to podświadomość, ale naprawde to dziwne, żebym tak wczesnie cos odczuwała ;-)gdzies za tydz zrobie test to sie okaże czy to moje przypuszczenia czy tylko świruję....

naprawde ie rozumiem co ten gin miał na myśli. Przecież bada się nasienie, bada się jajniki (drożnośc) bada się sluz, w ogóle można sie przebadac na obecność np. chlamydii i innych które blokują płodność, dużo jest wariantów serio. Ale najpierw trzeba wykluczyć pewne rzeczy a potem się LECZYĆ poza tym ja zaczęłabym od badania hormonów, moze masz jakies nie dobory, albo wyjątkowo Ci sfiksował organizm teraz. Czasem tak jest po odstawieniu tabletek. Moja kolezanka po odstawieniu boryka sie ciągle z brakiem @. a hormony ma ok. Ma dziewczyna kupę stresów dosc powaznych i juz organizm wariuje. Ty jestes wyjatkowo młoda, i nie rozumiem czemu po 4 miesiacach ktos mówi o bezpłodnosci. nie kapuje. juz predzej ja powinnam myslec w tą stronę. Jka juz pisałam rok sie nie zabezpieczamy!!! i nic. Ale dopiero od paru cykli robimy to z wyliczeniami... głowa do góry i na konsultacje marsz!

Gość agunia_87
dzięki dziewczyny, jesteście kochane. Teraz mam @, słabą ale jednak. jak tylko się skończy to idę prywatnie. ja poprostu myślę, że nawet nie ma co narazie myśleć o badaniu na bezpłodność bo może załatwią to wszystko leki na owulacje, a ten mój lekarz nawet o tym nie wspomniał. I powiedział mi że mam PCO wiecie może co to jest?

masz zespół policystycznych jajników ale ja bym poszła do innego ginekologa.nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze...ja tez mam teraz słabiutką @,tez staram sie od 4 miesięcy byłam w czwartek u mojej gin i nawet nie wspomniała o bezpłodności...cos mi sie wydaje ze ten twój lekarz ma kompletny brak kompetencji jak mozna bez zadnych badań tak jak napisała mirelaaaa stwierdzić ze ktoś jest bezpłodny.trzymaj sie agunia i nie trać nadziei

KURCZE to policystyczne jajniki, moja znajoma to ma i leczy się, to torbiele (cysty) Ale,że Ci nie wytłumaczył....

czesc dziewczynki 🌻 Troszke mnie nie bylo bo ciagle jestem w biegu. Wczoraj mialam rozmowe z szefem,zeby zmienil mi stanowisko pracy na lzejsze bo nie daje rady.Nie wiem co z tego bedzie,bo nie byl zbytnio zachwycony.Stwierdzilam,ze jak nic sie nie zmieni to go oleje i pojde na zwolnienie lekarskie.I gdzie tu ochrona ciezarnych? zonadamiana daj koniecznie znac co u ciebie slychac,czy bylas juz u lekarza,czy wszystko w porzadku?? agunia nie bede sie roznic od pozostalych dziewczyn w opinii,ze lekarz u ktorego bylas to jakis konowal!!!Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze najlepiej chodzic prywatnie,bo wtedy traktuja cie po ludzku i poswiecaja wiecej czasu. Ja tez mam niby zespol policystycznych jajnikow a zobacz mam jedno dziecko i drugie w drodze.Nigdy sie na to nie leczylam,wiec pewnie i w tym wypadku diagnoza byla bledna. Jeszcze wkleje tabelke i uciekam sprzatac,bo od jutra bede miala gosci a w chalupie taki balagan ze szok! :) Poprawiam tabelkę,bo widzę stare daty: STARAJĄCE SIĘ Nick.............Wiek......cykl starań ....termin@.... ......miejscowość xena64...........25..........4............ .????????...............mazowieckie małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........6.............ok 25.07....... .............wielkop agunia_87........22..........4.............ok.30.07 .. .............pomorskie madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 5.08.......................Italia zonadamiana 24.............1.........prosimy niżej :)...................Warszawa natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie ZACIĄŻONE: NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE......MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............23?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................19............... 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........17.................6.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........16................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................15............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............14..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28...........16.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Dzięki za miłe słowa. Już mi lepiej. Mój mąż mówi tak samo jak wy. Pójdę prywatnie i zobaczymy co to będzie. butterfly masz rację, nie przejmuj się swoim szefem, jak będzie szalał idź na L4 i miej go gdzieś. madziaraxxxxx co tam u ciebie kochana? zonadamiana jak tam samopoczucie w pierwszych tygodniach ciąży? Mam nadzieję, że wszystko gra:)

hej dziewczyny! a ja czekam, pt,sb,nd @ może przyjść. nie czuję zadnego bólu podbrzusza ani piersi, tak jak poprzednio cisza........nic zobaczymy, ale jakos nie szaleje i jestem mysli co bedzie to bedzie.

hej!co tam u Was słychać?macie jakies plany wakacyjne?My za jakiś tydz jedziemy na wieś do mojej babci...ale mały bedzie szalał, uwielbia tam jeździć...a ja sie zastanawiam czy juz okruszynka zagnieździła sie w moim brzuchu czy kolejny m-c be efektów...zobaczymy, niby dużo prawdodpodobienstwo jest, robiłam test ow. dla pewności...no zobaczymy...

ZonaDamiana:) Kochana co u Ciebie,jak sie czujesz? Nie martw sie na zapas,bo to tylko szkodzi dzidzi w brzuszku Twoim.Pójdziesz jeszcze raz do gina i wszystko Ci powie dokładnie,bądź dobrej myśli.... Kakadu333:) Witaj u nas,na pisz coś więcej o sobie.Dopiero po roku starań,możesz wybrać sie do gina,on Cie zbada i powie co i jak,mąż musi zbadać sobie nasienie.Wy dopiero sie staracie nie cały rok,jak mówisz,a co ja mam powiedzieć,staramy sie już 6lat:( 6 długich lat:( nie życzę tego nikomu,bo to koszmar:( Rok starań waszych-to jeszcze nie długo... a co inni maja powiedzieć jak sie starają bardzo długo i nic nie wychodzi:( Agunia:) Nie słuchaj tego gina,tylko wybierz sie do innego i zobaczysz co Ci powie... Dobrze by było jakby Twój mąż zbadał sobie nasienie... Jesteśmy z Toba kochana... Ja cały czas chodziłam i chodzę prywatnie do swojego gina i jeszcze sie na nim nie zawiodłam,tym bardziej ze on tez jest andrologiem-wiec mąż tez chodził do niego cały czas... U mnie ok. Dziś już mam 16dc. Mirela:) Co tam u Ciebie? Kasiulak:) Co tam u Ciebie? Myszko:) Co tam u Ciebie? Butterfly:) Ty idź kochana na zwolnienie a nie sie meczysz z takim szefem... A co tam słychać u reszty kobietek:)

Kasiulak:) My w tym roku nie mamy planów na wakacje i nie planujemy, chociaż były plany-bo mieliśmy do znajomych w tym roku jechać na Sycylie i do Sardyni-ale nic z tego,bo odkładamy kase na in vitro,nie trzeba co roku gdzieś wyjeżdżać na wakacje,ja mam wakacje tu we Włoszech cały czas... Chociaż nie mowie ze jak pojedziemy do polski a to już nie długo,na 3tyg.to nie znaczy ze na weekend sie gdzieś nie wybierzemy.... Po prostu nie będzie czasu,bo jedziemy do kliniki,wyniki musimy wszystkie porobić, wszystkie które są potrzebne do in vitro-a dużo ich jest,to dentysta,ja muszę jeszcze iść do onkologa i jeszcze do endo... a potem mamy czas dla siebie i dla rodzinki i znajomych,i tak to przeleci i znów potem trzeba przyjechać do Włoch-ale ja tylko na miesiąc,bo później przygotowania do in vitro... i jeszcze po przyjeździe,czeka nas przeprowadzka... Ale za to Twój synuś sobie odpocznie a Wy razem z nim...

madziarax- u mnie w rodzinie tez był przypadek podobny do waszego, kuzyn z żoną starali sie 5 lat i mają juz 2 - letniego smerfa...bez żadnych badań...także glowa do góry i trzymam kciuki za pomyślność in-vitro...kiedy miałabys juz pierwszy zabieg?znasz juz termin?pozdrawiam

Ja chce jak najszybciej,na niektóre wyniki czeka sie do miesiąca,wiec później je odbiorę,pojadę z wynikami do kliniki i zobaczymy,ale ja bym chciała,październik,listopad lub grudzień...

dobra wiadomość w Twojej rodzinie,jednak cuda sie zdążają,nawet po 5latach czekania na dzidzie...

Dziewczyny mogę prosić o nowy login i hasło do naszego konta na NK.? bo zostało zmienione przez kogoś,bo nie mogę sie dostać do konta,dzięki:)

o ma ktos login? o dziewczynki wtajemniczcie mnie!!! :) chętnie Was sobie pooglądam, bo nie mam konta na N-K, ok? madziaraxxxx dam Ci mojego maila co?

Czesc dziewczynki. Bylam dzis na usg. Dzieciatko ma 8 mm dlugosci i serduszko bijace miarowo:) Ja czuje sie srednio, tj jesc nie moge w ogole, mam wiecznie zapchany nos i uczucie jakby mi ktos piorkiem po plucach jezdzil, ale nie wykluczam ze to jakas alergia cholerna bo juz mnie 3 tygodnie trzyma. Buziaki.

Czesc dziewczynki. Bylam dzis na usg. Dzieciatko ma 8 mm dlugosci i serduszko bijace miarowo:) Ja czuje sie srednio, tj jesc nie moge w ogole, mam wiecznie zapchany nos i uczucie jakby mi ktos piorkiem po plucach jezdzil, ale nie wykluczam ze to jakas alergia cholerna bo juz mnie 3 tygodnie trzyma. Buziaki.