Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

agunia jest takie powiedzenie "KTO MA PSZCZOŁY TEN MA MIÓD KTO MA DZIECI TEN MA SMRÓD" he he ale ja sie z tym i z twoja tesciowa nie zgadzam,ona ma chyba jakies złe doswiadczenia. Pewnie,ze dzieci placza czy nie daja spac ale to jest przez krotki okres czasu!!! Da sie to wytrzymac. Wydaje mi sie ,ze najgorsze jest pierwsze pol roku a potem jest coraz lepiej,sama sie przekonasz. Fretka a jaki masz wozek,jakiej firmy?

Hej jesczze raz dzis ;) Ja sie zgadzam z tym ze dzieci placza i nie spia ale tylko przez jakis czas i koniec!!! Ale nie zapominajmy o pierwszym usmiechu,wyciagnieciu rączek w strone mamy,slowie mama czy tata to tego tesciowa nie pamieta???chyba miala naprawde przezycia tragiczne!!!Bo ja juz nie pamietam kiedy plakali lecz te rzeczy ktore robili pierwszy raz w swoim zyciu:) A wozek mam dokladnie taki ,daje link (ten zielony kolor,ale przez srodek idzie czarny pas a nie w te kólka) http://allegro.pl/item722456764_jumperx_kola_tako_3w1_parasol_wys_0_zl_od_produ.html A brzucha zdjecie dam jutro-tylko nie wiem czy sie w obiektywie zmiesci :D:D:D:D:D:D (smieje sie...)

Gość agunia_87
macie rację dziewczyny. Ona wogóle jest jakaś dziwna. Może dlatego, że wychowała 3 synów? Nie wiem. Ale zgadzam się z wami dziewczyny, przecież zawsze się pamięta tylko dobre chwile, a te złe to jakoś mniej.

Gość agunia_87
fretka śliczny wózek. Mi się też podobają te wielofunkcyjne, co mają te małe skrętne koła. Te wielkie wózki co były do tej pory modne też niby ładne ale wielkie, ciężkie i trudne w prowadzeniu. Moja kuzynka miała taki, to jak szłam z nimi na spacerku i prowadziłam wózek to strasznie niewygodny. A po schodach tym bardziej. brrrr

Kobietki mam pytanko do Was Zastanawiam sie czy jestem w ciazy bo objawy bardzo przypomonajace jak na moje oko ale Wy macie wiesze doswiadczenie wiec licze na pomoc OD zeszlego tyg mam mdlosci, ale nie wymiotuje, caly czas doslownie do wczoraj bylo tak ze jak cos zjadlam to pzechodzilo a od wczoraj nie przechodzi pod zadnym wzgledem, mdli mnie jakbym mialal zwymiotowac. Do tego mam zawtroty glowy bardzo, jak wstaje z lozka to nie mam kontrastu rano i wieczorem , caly dzien, meczace to jest strasznie"( Boli mnie cale podbrzusze i mam przezroczyste ale lepkie uplawy i jestem senna. Okres mam dostac dopiero w przyszlym tyg wiec na test pewnie za wczesnie jak myslicie jestem w ciazy?? Bardzo bym tego chciala:)

moim zdaniem za wcześnie na tak intensywne objawy...no może każda z nas odczuwa to inaczej, ale dla pewności i własnego spokoju zrób test...i wszystko sie wyjaśni...pozdrawiam

kasiekkkk nie chce cie załamywac,bo moze faktycznie to ciaza ale organizm czasem plata nam figle. Ja sama odkad zaczełam starac sie o dziecko to mialam mdlosci i szereg innych objawow chociaz w ciazy nie bylam. Najlepiej poczekaj cierpliwie jeszcze te kilka dni i zrob test albo badanie z krwi,ktore jest pewniejsze. Zycze powodzenia.

a propo mdłosci kochane.... mnie mdli notorycznie, jestem senna niemal,że w letargu. poszłam dzis do rodzinnego, bo juz czuje sie jak zombi... no i, mam podejrzenie niedoboru tarczycy albo niedokrwistosć. co prawda wiaże sie to tez z moim cisnieniem nieprzekraczającym 92/60 hehehe, ale musze zrobic wyniki. i właśnie tak poczytałam,ze niedoczynnosc powoduje trudnosci z zajsciem w ciązę.... zajebiscie. lub nie płodność, a w tej jeszcze bardziej podłej wersji poronienia... jezu jeszcze mi tego brakuje help, help, help....

mirellko nie przejmoj sie na zapas,ja w to wierze ze bedzie wszystko dobrze a twoje dolegliwosci sa spowodowane ciaza:) Trzymam kcuki zeby bylo dobrze z twoim zdrowkiem. Buziaki dla was:)

niestety fretko... ale ciąza jest nie możliwa. ostatni raz bzykaliśmy około 10 sierpnia (biedna jestem co? :) ) myslałam wtedy,ze mam dni płodne. Bo to plamienie co miałam, pamiętacie? bete też robiłam. liczyłam wtedy poczatek cyklu. a tu miałam niespodzianke po powrocie z wakacji i okres 12 sierpnia. czyli spóżnił mi sie 2 tygodnie, a to plamienie to nie wiem co to było. Teraz mam prawdopodobnie dni płodne ale męza nie ma wiec.... moje złe samopoczucie wynika z innych rzeczy.

Ten mój gin ma takie dziwne podejście - po co faszerować sie wit. skoro wyniki dobre I już nie pierwszy raz sie spotykam z takimi opiniami że wit mozna przedawkować Ale teraz czuję się słaba Jutro mam zrobić wyniki na glukozę więc dodatkowo zrobię krew i mocz i zdecyduję Znalazłam nowość taka Feminatal po 13 tyg ciąży z kwasem DHA - cena 59 zł ale przezyję Piszecie o zakupach - mnie syndrom wicia gniazda dopadł też Na razie odzyskałam częśc ciuszków po córci od szwagierki Także bielizny dla dziecka nie potrzebuje Czekam na wysyp towaru zimowego typu kombinezon bo mam taki na 80 ale to za rok się przyda a dla maluszka wole taki śpiwór - kombinezon do wózka Łóżeczko, wózek, przewijak itd mam nie ma co więc szaleć Na wiosnę chcemy dopiero kupić spacerówkę Fretka ja mam zaprowadzic córcie do przedszkola od 1.09 a już mam koszmary... W tabelcepoprawcie mnie proszę na 27 tydz jak któras będzie wklejała

Gość agunia_87
cześć dziewczyny. Jak tam samopoczucie? Mirellaa głowa do góry. Nie warto się załamywać. Zrób najpierw badania i wtedy wszystko już będzie wiadome. narazie się nie załamuj. wszystko będzie dobrze. kasiekkk mi też się wydaje, że to za szybko na takie objawy. ale lepiej zrobić test i już będziesz pewna na 100%.

Hallo kobietki Obiecalam dzis ze wkleje stopke z brzuszkiem no i prosze :D Zobaczcie jak te moje malenstwo rosnie!!! Roznieca 5 tygodni jest NIESAMOWITA!!! Normalnie wielorybek sie ze mnie robi :D:D:D:D:D:D

w tym wpisie teraz jest bardzo dobry link...:O nie wiem co porobilam :O Ale teraz bedzie ok i mozna porownac ;)

Gość agunia_87
fretka, śliczny brzuszek. Naprawdę różnica jest ogromna. % tygodni i jaka różnica. Nieźle:) A sporo przytyłaś od początku? Bo mi się wydaje, że nie bardzo. Cały czas jesteś szczuplutka tylko masz małą piłeczkę z przodu.

No nie przytylam za duzo,na dzien dzisiejszy max 5 kg!!! takze bardzo malo przytylam nawet bym to nazwala...wkoncu to moja 3 ciaza...zobaczymy co bedzie dalej...Przy 1 synku przytylam 9 kg przy drugim 14 kg a teraz jakos malo do tej pory,ale jeszcze przedemna 3 miesiace wiec moge jeszcze nadrobic ;)

freka-różnica nie do opisania...ale faktycznie, nie tyjesz w sobie tylko piłeczka Ci rośnie...i dobrze, zawsze to lżej i mniej do zrzucenia...tez bym chciała tak wyglądać, przy synku przytyłam 15 kg, ale w 2 tyg je pożegnałam...a potem jeszcze więcej i wiecej...;-) mirella-pamietaj, ze o zajściu w ciażę decyduje tez twoje podejście, nastawienie psychiczne, nie możesz byz zrezygnowana...musisz wierzyć, że w końcu zobaczysz 2 kreseczki...ja w to wierze...dlatego nie poddawaj sie...mnie tez sie okres przesunął po ostatnim poronieniu, ale zrobiłam rezerwe przed dniami płodnymi i po, w których intensywnie działaliśmy i mam nadzieje ze sie uda...męża od pn nie ma, jutro wraca, także obie jesteśmy samotne ;-)ale jak Twój M. wróci to dopiero sie zacznie;-) Jenefer-przez pierwsze 3 m-ce brałam sam kwas foliowy a potem Feminatal, drogie, a potem zmieniłam na takie w pudełki okragłym, różowym 100 szt. i o wiele tańsze...podczas karmienia je tez zażywałam....a zakupów nie ma konca, dziecko tak szybko rośnie, ze czasami nie zdazy we wszystkim pochodzić...

Przezyłam to badanie po 50 g glukozy .... ale zmęczona jestem po takim wyjsciu na miasto jak jakaś staruszka Nie wyspałam się bo burza była w nocy i dziecko zabrałam do łóżka i w ogóle nie mam sił i dość tych upałów 30 st Fretka fajne porównanie z tych zdjęć Dzis też pooglądałam w kolejce pare brzuszków mój nie najgorszy tzn nie najwiekszy Zast. sie z tymi zakupami dla dzidziusia to chyba przez internet zrobie bo łażenia mam dość

Pisałam że nie lubię rajdu po supermarketach? Błąd! Dziecku smoczek do butelki sie popsuł i co? To chyba koniec picia kaszki bo rajd taxi po marketach nie odnósł skutku - nie znalazłam smoczka NUK 3L szerokiego Chyba już nie produkują!!!!!!!!!!!!!! Kupiłam inna butelke z której dobrze leci Zobaczymy rano czy mi Jucia jazde zrobi czy odrzuci w ogóle???

Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam ale to nie znaczy że o was zapomniałam podczytuje was cały czas. Uzupełniam się w tabelce : STARAJĄCE SIĘ Nick.............Wiek......cykl starań ....termin@.... ......miejscowość xena64...........25..........5............ 27,08...............mazowieckie małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........6.............ok 25.07....... .............wielkop agunia_87........22..........5.............ok.29.08 .. .............pomorskie madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 5.08.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie ZACIĄŻONE: NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............30?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................24................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........24.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........16................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................21............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............14..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28...........20.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24........9.............10marzec....... .....mazowieckie Okres spóźnia mi się 3 dni ale nie robiłam testu. Bo nie chcę się nakręcać. U mnie jest tak jak u ciebie Mirella . Poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich.

Nie wiem jak to możliwe. W tym miesiącu kochałam się z mężem z cztery razy. Testy owulacyjne leżą w szafce . Nie spodziewałam się tego wcale. Zrobiłam test i pokazały się dwie kreseczki ;-) ;-).. Wiem że to początek później lekarz i dopiero potwierdzenie . Ale cieszę się bardzo. Na razie wie tylko mąż i wy . Później opiszę wam swoje objawy .

XENIU!!!!! GRATULUJĘ, GRATULUJĘ CI SERDECZNIE!!!!!!! WIDZISZ CHYBA TRZEBA ODPUSCIC POPROSTU, I ISC NA CALEGO. CUDOWNIE!!!! ja puki co na nic liczyc nie moge, jutro odbieram wyniki krwi i tarczycy. Modlę sie by wszystko było ok. potem sunę do gina, niech cos zaradzi.... poza tym wiecie co.... troche mi sie wali w zyciu, malzenstwo na odleglosc to nie jest dobra sprawa. Kłocimy sie tylko przez telefon. Tesknie za moim mężem okrutnie. we wtorek on idzie sie badac. Czy jego żołnierzyki dają radę. jak są ok, to moze wina po mojej stronie. aczkolwiek ciągle mam nadzieję,ze nie chodzi o nikogo winę. Bo ja juz tu mysle,że moze jakas endometrioza albo jakas chlamydioza... ech czarne mysli, czarne mysli.... Xeniu BUZIAKI!!!!

STARAJĄCE SIĘ Nick.............Wiek......cykl starań ....termin@.... ......miejscowość xena64...........25..........5............ 27,08...............mazowieckie małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............ok 10.09....... .............wielkop agunia_87........22..........5.............ok.29.08 .. .............pomorskie madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 5.08.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie ZACIĄŻONE: NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............30?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................24................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........24.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........16................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................21............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............14..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28...........20.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24........9.............10marzec....... .....mazowieckie

Xena - gratulacje !!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!! Opisz co i jak po wizycie u gina i bierz kwas foliowy :-)

Kupiłam kwas foliowy i już go biorę od dziś . Poprawie się w tabelce : STARAJĄCE SIĘ Nick.............Wiek......cykl starań ....termin@.... ......miejscowość małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............ok 10.09....... .............wielkop agunia_87........22..........5.............ok.29.08 .. .............pomorskie madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 5.08.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie ZACIĄŻONE: NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............30?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................24................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........24.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........16................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................21............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............14..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28...........20.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24........9.............10marzec....... .....mazowieckie 10) xena64.........25....... 3..............4maj.................mazowieckie

A więc jest mi trochę nie dobrze, wieczorem szybko zasypiam a rano się budzę i już nie mogę zasnąć, jestem płaczliwa i nie mogę jeść chleba. Nim zrobiłam test jak zwykle myślałam że mam urojone objawy zresztą nie po raz pierwszy -biały papkowaty śluz ( wcześniej takiego nie miałam przed okresem) -bolą mnie piersi ( tak jak przed @) -gdy powinnam mieć okres bolał mnie brzuch i co chwilę sprawdzałam czy go mam teraz też czasami mnie pobolewa - mam nabrzmiałe piersi Jeszce jak coś będę czuła to napiszę. Jak to jest z farbowaniem włosów miałam iść do fryzjera po okresie i zrobić balejaż a teraz nie wiem jak pójdę na wesele odrostami ? Proszę napiszcie? Czy wy chodziłyście?