Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

Gość agunia_87
hej dziewczyny. Co tam u was? Coś cicho tu. Ja dziś byłam u gina. Nie mogłam się powstrzymać:) Był pęcherzyk ciążowy, ale jeszcze nic innego nie było widać. Następna wizyta 5.11. Wtedy już pewni będzie można zobaczyć więcej i usłyszeć serduszko:) Wklejam tabelkę: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............ok 10.09.....................wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 5.08.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................ok 5.09............dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............26.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........6...............11 czerwiec..........pomorskie A propos tabelki. Kasiulak a ty czemu jesteś w górnej tabelce?

Hej Kobietki:) Co tam u Was? Zimno się zrobiło brrrrr aż się nic nie chce... A co do mnie,ten miesiąc poszedł na straty,ale i dobrze,mam bakterie które muszę wyleczyć antybiotykami,jak skończę antybiotyki to muszę iść na badanie a jak wyjdzie dobre to będę mogla podejść do INS. Wiec mam takie zalecenia od swojej ginki z kliniki: Najpierw antybiotyki potem 5 dni przerwy po nich, a potem muszę iść zrobić u gina posiew z szyjki-bo tam mam bakterie i jak będzie dobry wynik,to muszę iść na monitoring cyklu w 5dc. od 5-9dc. muszę brać rano 1/4 tabletki Clostilbegyt, 11-13 dc. następny monitoring,zależy jakie będą duże pęcherzyki,mam zadzwonić do kliniki i powiedzieć jakie są wyniki usg.a cykl monitor.mogę zrobić u siebie,nie muszę jeździć do kliniki a potem jak już urosną na tyle pęcherzyki to muszę zrobić zastrzyk sobie z Pregnylu 5000 a potem się dowiem kiedy będę podchodzić do INS. jeżeli wszystko będzie dobrze i urosną na tyle pęcherzyki.A tak to jeszcze złapało mnie choróbsko.Musze iść do lekarza od tarczycy i do onkologa. Pozdrawiam Was wszystkie,buziaczki,pa:)

Poprawiam tabelkę,bo znów jest wklejona nie ta.... Wklejam tabelkę: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............15.07...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............ok 10.09.....................wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................ok 5.09............dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............26.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........6...............11 czerwiec..........pomorskie

Jeszcze mała poprawka:) Dziewczynki poprawcie tabelkę:) Wklejam tabelkę: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????.....................wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????............dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............26.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........6...............11 czerwiec..........pomorskie

Gość agunia_87
madziara ty bidulko. Współczuję ci biegania po tych lekarzach, wiem że to męczące. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz i będziesz już mogła poddać się INS. Trzymam kciuki aby się udało, a ty informuj nas na bieżąco:) buziaki

hej dziewuszki, ale zimnooooooooooo myslałam,że łeb mi urwie. dziewczyny juz spóznia mi się @!!!! boję się cholera, zeby nie było teraz na przekur.... cycki mnie draznią od 2-3 tygodni non stop i nie mam bólów ja na @. Modlę sie by to było przez te hormony i tarczycę, jezu,żeby tylko nie ciąża, nie teraz jak jestem w trakcie leczenia. Jeszcze cos by było nie tak... ale mam streesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość agunia_87
mirellla a jak długo spóźnia ci się @? Zrób test dla pewności. Nie będziesz się bała.

Hej,hej alez tu emocje! Agunia widze,ze z ciebie to strasznie niecierpliwa osobka :D ale to zrozumiale w tej sytuacji. Teraz przynajmniej wiesz,ze napewno jestes w ciazy. Czy juz staje sie to bardziej realne dla ciebie? Na nastepnej wizycie juz wiecej zobaczysz i pewnie juz uslyszysz serduszko. madziara to u ciebie we Wloszech tez juz zimno sie zrobilo? Myslalam,ze tam dluzej jest cieplo. U mnie dzis zapowiada sie ladny dzien choc poranki sa naprawde zimne i nieprzyjemne. mirellaaaa jak boisz sie ciazy,to rzeczywiscie zrob test. Ale to rownie dobrze moze byc reakcja na podjete przez ciebie leczenie. Hormony cie szaleja:P Poprawie troszke tabelke STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............28.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........6...............11 czerwiec..........pomorskie

Gość agunia_87
Tak. Teraz już myślę, że naprawdę się udało. Trochę nie wierzyłam, bo na teście to wygląda zupełnie inaczej:) Na usg wszystko widać jak na dłoni. Ale nie było wczoraj mojego lekarza i poszłam do innego. Tego samego co kiedyś kazał mi się leczyć na bezpłodność, konował jeden. Już nigdy do niego nie pójdę. Zawsze sobie wyobrażałam, że lekarz powie "gratuluję, jest Pani w ciąży". A ten to zupełnie nic. Tylko "no faktycznie, ciąża" i nawet się nie cieszył. Nie wiem jak inni lekarze. Ale mnie to trochę zaskoczyło. Następna wizyta za miesiąc i idę do tego co zawsze u niego byłam i nigdy nie narzekałam. Co tam u was dziewczynki? Ale się rozpisałam...... Pozdrawiam:)

agunia ja jak bylam na pierwszej wizycie u gina to mi serdecznie pogratulowal i sprawial wrazenie,ze sie cieszy. Wiem,ze to glupie,bo w sumie jestem dla niego obca osoba i w sumie co go to obchodzi, ale to mile nawet jesli lekarz stwarza pozory. A jak poszlam do mojej lekarki pierwszego kontaktu to ona az mnie usciskala! sama w szoku bylam. Zaczela sie rozplywac jak ladnie wygladam i jak to mi ciaza sluzy,same ochy i achy:D Oj szkoda,ze juz nie pracuje w przychodni i teraz bede musiala chodzic do jakiegos innego lekarza. agunia a jak ty sie kobito w ogole czujesz,jakies ciazowe dolegliwosci?

Gość agunia_87
Moje objawy to bolące piersi, nudności, senność, brzuch mnie pobolewa troszkę. Ale nie wymiotuję:) I mam nadzieję, że mnie to ominie:) A tak wogóle to czuję się bardzo dobrze. Tylko w niektóre spodnie już się nie mieszczę:)

Hej butterfly*:) Właśnie jestem już od 2tyg. w polsce i tu jest zimno brrrr... a we Włoszech jeszcze ciepło mąż mówi,tylko wieczory chłodniejsze już sie robią.... Jak sie czujesz? Pozdrawiam

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i przesyłam buziaczki🌻 Dla starających sie pozdrowienia👄 Dla ciężarówek pozdrowienia i glaskanko dla brzusiów👄 Dla mamuś pozdrowienia i dla pociech👄

Gość agunia_87
hej madziaraxxxx. Ja się staram jak mogę dobrze odżywiać, spać( z tym nie mam problemu), i nawet mój mąż się uśmiecha jak o 9 wcinam kolację:) A co u ciebie? Jak się czujesz? Trafiłaś na najgorszą pogodę tej jesieni. Pogoda okropna, brrrr.

Hej Agunia:) U mnie ok. czuje sie dobrze,tylko ta pogoda-zimno i nic sie nie chce.W poniedziałek idę na pobranie posiewu z szyjki,jestem ciekawa jaki wynik będzie,bo nie mam ochoty brać znów antybiotyków na pozbycie sie bakteri.... mam nadzieje ze wyjdzie dobry i ze będę już mogla przystąpić do Ins. bo nie chce mieć następnego miesiąca straconego. Pozdrawiam i odpoczywaj ile możesz:)

witam dziewczynki sto lat mnie tu nie było. no i tak sobie czytam i widzę ze corz więcej brzuchatek :) agunia gratuluje!mirellaaaa ja jak zaczęłam brac ethyrox to nie miałam @ przez 3 miesiące więc nie bój się.u mnie wiele sie wydarzyło byłam w szpitalu bo zasłabłam jak byłam na zakupach no i dowiedziałam sie ze mam 2 guzki na tarczycy oczywiście stres niesamowity ale usg robiła mi studentka i jak pojechałam do prywatnej kliniki to okazało sie ze jestem zdrowa i zadnych guzków nie mam :)ale kochane moje przez ta cała tarczyce i inne zdarzenia nabawiłam sie nerwicy lekowej.to straszna przypadłość eh jeszcze sobie nie potrafie z nia poradzic,byłam wczoraj u pani psycholog ale ona zbagatelizowała to co sie ze mną dzieje :(ale nie bede juz wam zanudzać. aha mirellaaaa z tego co widzę to nie masz jakoś znacząco podniesionego tsh norma to 5.00 ja od ponad meisiąca nie biore leków i tsh samo mi spada lekarz mi powiedział ze raczej nie mam niedoczynności bo na początku miałam 5.11 a teraz bez leków mam 4.52.ale sie rozpisałam :)

hej, hej! myszko no to miałas przejscia, kurcze ale ta nerwica lękowa? moze powinnas brac duzo magnezu np.aspargin. Ja mam czasami ataki paniki np. w tramwaju, nagle odpływam ale panuje nad tym, to tez raczej lękowe. Jak wygladają Twoje ataki? A z tą tarczyca, kurde jak ma mi sie tak cykl wydłuzac to dzieki. I to prawda, ze nie jest u mnie tak wysoka ale wystarczajca ze czyłam sie zle no i te problemy z zajsciem. Jestem nowicjiszka w tym temacie, ale zdecydowałam sie zmienic jeszcze bardziej moje odzywianie-STRUKTURALNIE. zaczynam od dzis koktajle. NO i trocho mniej konwencjonalnych sposobów leczenia np. morszczyn podobno dobry na niedoczynnosc, olej kokosowy itd. biore sie za siebie. Myszko ale jak Ci spada? bez leków, unormowało sie czy jak?

Witam dziewczynki, podczytuje wasze posty i widzę że nie tylko mnie dotyka problem różnych nerwowych wkrętów . Nigdy nikt nie zdiagnozował u mnie nerwicy lękowej ale dużo czytałam o tym. Kiedyś jak jeszcze pracowałam zrobiło mi się słabo w pracy i zaczęłam sobie sama wkręcać ze coś mi się stanie i tp Leżałam w szpitalu dwa tygodnie i badali mnie pod różnym kątem wyszło mi że jestem zdrowa . Ale ja oczywiście sama sobie wkręcałam że coś jest nie tak . Zrobiłam nawet rezonans magnetyczny na swój koszt ok 450 zł bo bałam się że mam jakiegoś guza. Taka historia miała miejsce u mnie 4 lata temu. Sama z tym walczę , raz jest lepiej a raz gorzej. Nie nienawidzę ciasnych tramwaji i ciasnych miejsc itp. Dowiedziawszy się ze jestem w ciąży czułam się naprawdę świetnie . jak było mi duszno to myślałam że to przez moją dzidzię i nie wkręcałam się na jakiś choroby . Teraz czuje się w miarę dobrze fizycznie . Psychicznie na razie nie mogę przestać myśleć co by było jakbym na Usg zobaczyła serduszko mojego dziecka . Jaka bym teraz była szczęśliwa. Tak bardzo za nim tęsknie . Czuje w sercu i w życiu ogromna pustkę . Nikt chyba mnie nie rozumnie z mojego otoczenia. Niby jestem uśmiechnięta ale w głowie mam jedna smutna myśl. Pozdrawiam was dziewczyny . Ale się rozpisałam .

dziewczynki a myślałam ze tylko ja mam takie problemy z tymi lękami.a te napady paniki wyglądaja tak ze robi mi sie duszno mam wrażenie ze zaraz zemdleję mrowi mnie całe ciało.np.kiedyś kochałam jeździć wszedzie z mezem autem a teraz nie moge bo odrazu robi mi sie słabo czuje mrowienie rąk i policzka.no i ogólnie chodze cały dzien taka przymulona mam skurcze mięsni itd.no i oczywiscie tez miałam tomografie głowy bo sie bałam guza.zreszta cały czas cos sobie wmawiam jakąś chorobe zaczyna mnie to strasznie męczyć ;(a jeżeli chodzi o niedoczynność to cos mi nie pasowało po leku bo niby najmniejsza mozliwa dawka a ja miałm objawy przedawkowania,pisałam wam wczesniej o tych moich kołataniach serca itd.jak byłam w szpitalu to robili mi tsh i miałam 4.79 a po dwóch tygodniach spadło do 4.52 zrobie za 2 tygodnie i zobacze jak teraz.a leku nie biore prawie 2 miesiące.aha a jak sobie radzicie jak macie atak???bo ja kiedys musiałam wezwać karetke ale teraz juz sobie lepiej radze no ale jestem na ziołowych tabletkach uspokajających :(

Ja miałam tak kiedys w metrze w Berlinie, totalna klaustrofobiczna panika, musiałam sie rozpiąc i pic wodę bo myslałam,ze zwariuje. Ale podobne odjazdy mam przynajmniej raz dziennie. Dopada mnie to z nikąd ale zawsze poza domem, staram sie nad tym panowac, czyli gadam do siebie,ze nic sie nie dzieje, zaczynam czyms sie zajmowac co odwraca uwagę np. gzrebie w komórce. Ja mam miekkie kolana, kreci mi sie w głowie i zaczyna mi sie pisk w uszach. tylko,ze ja to kiedys wyzwoliłam sobie po jednym małym joinciku, dawno temu jeszcze na studiach. Wkręciłam sobie ,ze szybko bije mi serce i wtedy zemdlałam. Od tamtego czasu nawet na sam zapach miałam ataki. myslę, ze to wyzwoliło we mnie tak silny stan lękowy. Dlatego boję sie utraty kontroli i chyba stad takie błedne koło.

ja też mam większość ataków poza domem teraz najczęściej w aucie:( juz zaczęłam sie bac jeździ autem i ogólnie nie lubie wychodzic z domu.przeraża mnie to bo kiedys byłam bardzo towarzyska a teraz nie wiem co sie ze mna dzieje:( coraz lepiej sobie radze z tymi atakami. a z ta naszą niedoczynnością tez sobie poradzimy.przede wszystkim oznacz sobie jeszcze ft3 i ft4 jak bedą w normie to wszystko bedzie dobrze :)

Gość ciekaw1a
ja również zaczynam od etgo miesiaca, zobaczymy jak długo potrwaja staranka.

U mnie zaczęło się w pracy ale oczywiście na przerwie szybko zapaliłam sobie papierocha. I to po tym się stało . Kołatanie serca duszność itp. Teraz radzę sobie nieźle bo muszę mając na wychowaniu czwórkę dzieci nie bardzo ma się czas na złe samopoczucie . Które mam bardzo często . Przerażają mnie zebranie itp . Ja tłumaczę sobie że jak ma coś mi się stać to mi się stanie. Jak ktoś ma zemdleć to zemdleje. A ja też p;panicznie się tego boje .W ogóle to wyobrażam sobie zawsze czarne scenariusze że narobię komuś kłopotu itp. Kiedyś jazda pociągiem to był koszmar jak ja wytrzymam w pociągu 1,5 godziny. ale jakoś to sama przezwyciężam . Było też tak że bardzo bałam się wyjazdów na przykład gdy planowaliśmy wczasy . Tak się bałam ze coś mi się przydarzy w obcym miejscu . Ale jakoś przeżyłam wyjazd nad morze. Nie było mi łatwo miałam kilka razy atak paniki . Jedno jest pewne nigdy nie pojadę w góry i nie będę zdobywała szczytów . Kiedyś bardzo to lubiłam. Pozdrawiam was dziewczynki.

ja jutro jade na zakupy a dzisiaj cały dzień myśle o tym i zastanawiam sie jak to bedzie...obłęd:( no xena przy dzieciaczkach pewnie trudno jest myslec o sobie ale moze to lepiej bo ja siedze cały dzien w domu i mysle o głupotach i doszukuje sie różnych objawów:( eh teraz nie robie wielu rzeczy które jeszcze 2-3 miesiące temu sprawiały mi ogromną przyjemność...pozdrawiam no i piszcie dziewczynki bo cichutko tu :)

Gość agunia_87
hej dziewczyny. Jak się dziś czujecie? Ja to bym chętnie cały dzień spała. Wczorajsza niedziela minęła mi na spaniu. Cały dzień praktycznie spędziłam pod kołdrą, a dziś się czuję jakbym całą noc była na imprezie. Okropnie. Dziewczyny jak tam wasze starania? Piszcie coś bo tu tak cicho i smutno. Pozdrawiam was cieplutko.

Cześć dziewczyny! U mnie przemeblowanie było w zw z dzidziusiem Teraz nie mam krzesła przy kompie więc trudno dłużej siedzieć Dobrze wyszło na razie Okaże się w praniu Będziemy razem w sypialni chyba że maluch bedzie budził córcię to się przeniesiemy do drugiego pokoju a tam centrum rozrywki:tv komp zabawki Julii wiec o spokój trudno Dzś ścięło mrozem Córci nie chciało się iść do przedszkola Drugi tydz po chorobie a rano pokasłuje Ale poszła Męża coś wzięło wczoraj Gorączka 38 st :-( Ja też kaszle z przerwami m-c Dzwoniłam do szpitala gdzie mam rodzić - koszt 1000 zł Mnie coraz ciężej choć ten tydz to przełom 36 ma być lepiej bo brzuch sie obniza Ufff A zgage mialam przez ten aspar Kurcze! Biore magnez b6 na razie

Gość agunia_87
Na początek wklejam tabelkę: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............28.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........7...............11 czerwiec..........pomorskie Hej dziewczyny. Co u was słychać? Jenefer już niedługo poród:) Jak się trzymasz? Jak samopoczucie? To twój drugi poród, więc pewnie masz łatwiej, wiesz mniej więcej co cię czeka:) Mam nadzieję, że wszystko uda się super, i nie będziesz mieć ciężkiego porodu. Trzymam kciuki:) Pozdrawiam

Na początek wklejam tabelkę: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................32................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........30.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........7...............11 czerwiec..........pomorskie hej agunia! nareszcie wpisalas sie do tabelki;) sennosc to normalny objaw.Korzystaj teraz ze snu ile wlezie. jenefer chyba niedlugo zrobimy trzecia tabelke,dla szczesliwych mamus:D w sumie zostal ci miesiac a to znaczy ze mozesz rodzic lada chwila. A dlaczego bedziesz az tyle placila za porod? fretka a ty dziewczyno gdzie sie podziewasz??? odezwij sie do nas! Dziewczyny jestem w ciezkim szoku czytajac o waszych lekach. Ja sama nigdy czegos podobnego nie przezylam ale z waszych relacji wynika ze to koszmar,ktory nie pozwala wam normalnie funkcjonowac. Nigdy bym nie przypuszczala,ze dotyka to tylu osob. Pozdrawiam 🌻

Gość agunia_87
hej dziewczyny. Ja mam pewne obawy, w stosunku czy u mnie wszystko ok. Ciągle boli mnie brzuch, i nie mogę się zapiąć w moje normalne spodnie. Tak mam duży brzuch, że muszę założyć spodnie ciążowe. A i tak mnie boli. I brzuch jest twardy. Czy to normalne? Jestem dopiero w 7 tygodniu. Niektóre dziewczyny jeszcze nie wiedzą że są w ciąży, jeśli się nie starają, a ja już muszę zakładać spodnie z gumą. Trochę się boję.