Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

agunia jak boisz sie,ze to cos zlego to idz do lekarza. Ale musze ci powiedziec,ze kobiety roznie tyja,jedne malo a drugie duzo i to od samego poczatku. Skoro juz nie mozesz sie dopiac to moze jest to wina pozno zjadanych kolacji lub wzdec. A z natury jestes szczuplutka osoba? bo takie tez szybko tyja.

Gość agunia_87
jestem wysoka, bo mam 174 cm wzrostu, ale nie było widać że jestem trochę grubsza, bo mam lekką nadwagę. Ale od kiedy się dowiedziałam że jestem w ciąży to brzuch mam okropnie duży. Może masz rację, że to wzdęcia, ale jem też wieczorem, bo nie mogę się oprzeć:) Wiem, że nie powinnam ale nie mogę wytrzymać. Możliwe też, że szybciej będzie u mnie widać że jestem w ciąży bo jeszcze przed ciążą byłam grubsza. A w marcu jak byłam na egzaminie na prawko to egzaminator myślał że w ciąży jestem:) Także to chyba o to chodzi. ale niepokoją mnie te bóle. poczekam jeszcze kilka dni i jak nie przejdą to pójdę do lekarza. Ale się rozpisałam:)

wiesz agunia bole brzucha na poczatku ciazy podobno sa normalna rzecza ale masz racje, odczekaj jeszcze kilka dni i zobaczysz,czy sie cos zmieni czy nie. Nie wiem jaki masz charakter pracy ale duzo odpoczywaj,nie przemeczaj sie. Poczatki sa najtrudniejsze z czasem bedzie lepiej.

agunia ja mysle ze to wzdęcia...ale jesli sie martwisz to moze lepiej skonsultuj to z lekarzem.dziewczynki byłam wczoraj w osrodku preadopcyjnym i zgłosiłam sie jako wolontariusz...bede sie zajmowała dzieciaczkami od 0do12 miesięcy.biedne dzieciaczki ale powinny szybko znaleźć nowy domek.pozdrawiam.

Gość agunia_87
dzięki dziewczyny za dobre słowo. Myszko podziwiam cię za to co robisz. Masz rację przecież te dzieci nie są niczemu winne i jak najszybciej powinny znaleźć dom i kochających rodziców.

Oj dziewczyny blisko już coraz bliżej do rozwiazania A mnie sie nie spieszy do szpitala brrr! W nocy dzisiaj nie mogłam spać od 00. do 1.30 jakiś ciężki brzuch miałam i musiałam wyjść z łóżka A 1000 zł to w klinice za miejsce płaci się za poród rodzinny - sala 2 os. 4 lata temu 400 zł było......... Torbę do szpitala muszę szykować a koszulę nocną mam jedną taka większą ..... I nie wiem czy za drugim razem lepiej iść do porodu Modlę się żeby szybko poszło i bez komplikacji Agunia mnie też od początku cisnęły spodnie Kup sobie o nr wieksze albo nie zapinaj guzika a z wagą musisz uważać jak ja żeby za wiele nie przytyć Bo mi jest teraz ciężej niż w poprzedniej ciąży a to za sprawą kg choć nie wiem czy 10 kg przytyje

Gość agunia_87
hej dziewczyny. Dzisiaj już mam założone moje spodnie i jest ok. Może wczoraj miałam wzdęty brzuch i dlatego tak mnie bolał. Ale dziś ok:) Jenefer mam nadzieję że poród będzie lekki i szybki, tak słyszałam, że przy drugim dziecku poród jest lżejszy, więc może coś w tym jest. Pozdrawiam was cieplutko:)

Hej dziewczyny U mnie juz tez ciezko,a jeszcze do tego zmieniamy mieszkanie i mam roboty od groma!!! Mam nadzieje ze to nie przyspieszy porodu...:O Mam ponoc nisko brzuch,ale ja choc bede rodzila 3 dziecko nie znam sie na tym najlepiej... ;) Mam nadzieje ze przeprowadzke maly przesiedzi sobie w brzuszku ;) Czuje sie juz tak roznie ,ze czasem nie moge wstac z lozka a czasem tak sie zagalopuje ze po chiwli sama sie lapie na tym-BABO TY JESTES W CIAZY!!!WOLNIEJ ;) Ale ogolnie nie ma zle,maluszek kopie najbardziej z calej 3,takze wiem ze aniolek to nie bedzie :D bedzie mial cos po braciszkach :D No to by chyba bylo na tyle :) Pozdrawiam i gratuluje wszystkim nowym brzuchatką a starajacym sie zycze powodzenia i trzymam kciuki!!! Odezwie sie do was napewno!!! Ale nie wiem kiedy :O Buziaki od fretki :* ;) Jeszcze tabelke wkleje: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................36................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........34.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........7...............11 czerwiec..........pomorskie

Hej laski! a co tu takie pustki,spicie jeszcze czy co?! Ja dzisiaj tak sie zle czuje,ze najchetniej nie wylazilabym z lozka. Na szczescie za jakas godzinke moj maz wroci z pracy i bede mogla sie jeszcze polozyc. Choc pewnie juz nie zasne bo moje chlopaki w takich chwilach znajduja sobie tworcze (czyt. glosne)zajecia jak chocby ostatnio grali w golfa w przedpokoju:) myszka jestem pod wrazeniem twojej postawy. Choc ja balabym sie ze za bardzo sie przywiaze do tych maluszkow. To dobrze,ze sa jeszcze tak bezinteresowne osoby jak ty 🌻 Fretka fajnie,ze sie odezwalas. Nie szalej za bardzo przy tej przeprowadzce,uwazaj na siebie! milego weekendu kochane.

Kurcze dziewczyny nie wiem czy się nie zaczęło... Mam brązowe plamienie Dzwonie do gina

Gość agunia_87
Jenefer to trzymam kciuki. A masz jakieś skurcze? Odezwij się jak będziesz mogła i daj znać co i jak. Pozdrawiam

Fałszywy alarm Skurcze były ale przepowiadające A to nie wody tylko sluz bo szyjka na 2 cm sie rozwarła Byłam u gina A już byłam nastawiona na podróż do szpitala Teraz więcej leże i córcie dziadkowie zaprowadzaja do przedszkola Dzieki za kciuki Jeszcze tydz do srody to bedzie ukończone 38 tyg

Gość agunia_87
hej dziewczyny. Byłam dziś u lekarza i słyszałam bicie serduszka:) Coś niesamowitego. Uczucia są tak sprzeczne i cieszę się i boję się żeby wszystko było ok. Ale jednak radość silniejsza. A teraz jak zobaczyłam że serduszko jest i tak szybko i głośno bije, że mało się nie rozpłakałam:) A co tam u was? Jenefer jak akcja porodowa? Pozdrawiam was cieplutko. Mam też obliczony czas porodu. A teraz tabelka STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............35?...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................36................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........34.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........7...............20 czerwiec..........pomorskie

Coś cisza tu u mnie też Z tą różnicą że męczy mnie zgaga i refluks chyba Mężuś zalicza zatrucie A dzidzia zaparła się i siedzi ale niech siedzi Coś wkurzaja mnie w rodzinie z transportem do Lubina do porodu ale zobaczymy Będzie ok Tak szybko chyba nie pójdzie więc zdążę dojechać Wizyte mam u gina na 16

Cześć kobietki U mnie podobnie jak u Jenefer zgaga,ale nie najgorsza jak sie napije lodowatego mleka to zaraz ^pozar^ ugaszony ;) Najgorzej mam w nocy z sikaniem :O 2 razy minimum ide a raczej lece bo mi sie tak bardzo chce...ale nawet mi sie zdazylo isc 4 razy!!! Masakra jakas... Maly mnie kopie niemilosiernie!!! Tak mocno ze mi nogi prostuje i lzy wyciska...Ale wiem ze jest silny :p Ja we wtorek zaczynam 38 tydzien wiec juz zaktualizuje tabelke:) STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................39................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........7...............20 czerwiec..........pomorskie Jenefer ty juz praktycznie na terminie siedzisz :) Zycze powodzenia i szybkiego porodu!!! Tak czytam ta tabelke i jestem ciekawa czy Afrodyta juz urodzila ,jak tam Pumka i inne dziewczyny... Nie ladnie tak zalozyc topik a potem o nim zapomniec w najwazniejszym czasie (okresie ciazy) Od czasu do czasu mozna cos apisac przeciesz... Ja wam napewno dam znac jak urodze!!! :D Buziaki dla was kobietki :* trzymajcie sie

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Długo mnie nie było, ale miałam dużo spraw do załatwienia ze zmianą mieszkania, a co za tym idzie kredytem. Troszkę trzeba było się nabiegać ale wniosek złożony i teraz tylko czekać na decyzję:) Co tam u was? Jenefer jak tam twoja akcja porodowa? Fretka ty też kochana niedługo rodzisz. Jejku ale ten czas leci. Ja już się nie mogę doczekać mojego porodu. Chociaż dopiero 1/4 za mną:) Ale szybko zleci, mam nadzieję. Powoli mijają mi mdłości. A muszę przyznać, że od 6 tygodnia nieustannie mnie męczyły. No ale słyszałam, że do końca pierwszego trymestru i potem już będzie lepiej. No cóż zobaczymy. Pozdrawiam was cieplutko. A teraz tabelka: STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.10.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................39................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........9...............20 czerwiec..........pomorskie

Hej Wam laseczki:) A co tu tak cicho się zrobiło? Gdzie się wszystkie nagle podziałyście? Co tam u Was? U mnie nic nowego,jedynie tylko tyle ze w tym roku raczej mi się nie uda przystąpić do Ins.(chyba ze się cud stanie) a to z tego powodu ze mam bakterie w posiewie a musze je wyleczyć przed zabiegiem.W 1 cyklu brałam antybiotyki i nic mi nie pomogły,bo oczywiście wynik znów zły. W 2 cyklu zaczęłam brać pałeczki dowcipnie i byłam w poniedziałek na pobraniu posiewu i za wynikiem musze czekać tydzień,za tydzień wszystko się okaże,mam nadzieje ze w końcu wynik będzie dobry i będę mogla iść na Ins. Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku🌻 Odzywajcie się laseczki:),bo smutno się tu robi:( Glaskanko dla brzusi:) I może tak laseczki byście wysłały nam fluidki ciążowe,co? A co tam u naszych staraczek słychać,nic się nie odezwiecie,nic nie na piszecie,ojjjj nie ładnie,tak się nie robi kochane;) pisać nam tu szybciutko.... A jak się czuja nasze przyszłe brzuchatki? Jak się czuja nasze topikowe pociechy? I jak tam nasze topikowe mamusie? U mnie dziś śliczna pogoda:)

agunia_87:) GRATULUJE serduszka🌻❤️ Wszystko będzie dobrze:) Jak się czujesz? I jak tam z mieszkaniem,wszystko już załatwione? Glaskanko dla brzusia🌻 Pozdrawiam

Poprawiam tabelke:) Laseczki poprawcie tabelke:) STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................39................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............29.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........9...............20 czerwiec..........pomorskie

Malpka73:),Anna s.:),Mirellaaaa:),Natanielka:),Jagoda27:),Asiulka1981:),Myszka2028:),Kasiulak:) Co u Was? Nic się nie odezwiecie,jak postępy w staraniach idą? Pozdrawiam Was🌻 Afrodyta26:) Ty jeszcze w dwupaku,czy już urodziłaś?, Jenefer25:), Fretka83:), Arcia132:), Pumka27:), Korin:), Butterfly:), Jolitka84:), Zonadamiana:), Agunia87:) Co u Was,jak tam brzuszki? Jak się czujecie? Glaskanko dla brzusi🌻 Wysyłajcie nam fluidki:) Pozdrawiam Was🌻

Cześć dziewczynki , U mnie niby wszystko ok , dokładnie miesiąc po zabiegu dostałam okres . Sama byłam w szoku że z taką dokładnością do mnie przyszedł . Co prawda skończył mi się dopiero wczoraj . Czyli trwał 10 dni. To chyba w normie . Byłam bardzo zaskoczona bo nic mnie nie bolało. A przedtem najlepiej dwa dni w łóżku , wymioty, okropne skurcze i tylko ketonal mi pomagał . A teraz nawet nie czułam . Czułam się osłabiona ale to chyba dlatego że był bardzo obfity . Znowu zaczęłam myśleć o tym aby strać się o swoje dziecko . Choć bardzo się boje ze sytuacja może się powtórzyć a ja drugi raz już tego nie zniosę . Poczekam jeszcze jeden cykl i zacznę. Tak bardzo tego pragnę . Chcę znów poczuć to wielkie szczęście.. Jenifer powodzenia bo ty już nie długo . A co tam u innych słychać ? Pozdrawiam wszystkie serdecznie.

Hej dziewczyny, u mnie bez zmian, wczoraj byłam u endo, zwiekszyła mi dawkę leku no i mam Hashimoto.... czyli do konca zycia bede sie z tym problemem borykac. na razie nie moge sie starac o dzidzie bo mam za wysokie TSH. Zreszta powiem Wam, ze opadły mi emocje z tym związane. Jeśli cos bedzie nie tak? jak zajde w ciąze i cos nie tak to wpłynie na dziecko. jestem załamana....

Hej Xeno! to dobrze,że sie starasz znowu!!! czy Ty badałas sobie tarczyce? bo nie wiem czy wiesz, ale 8 tydzien jest krytyczny własnie jesli chodzi o ciąze. i wtedy dochodzi do poronien.

hej laseczki 🌻 Moze zaczne od tabelki STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)Jenefer25..................39................ 21.11...............dolnośląskie 3)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 4arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 5)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 6)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 7)butterfly*.....28............33.............4 styczeń...................śląskie 8)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 9)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 10) agunia_87......22.........9...............20 czerwiec..........pomorskie W zeszlym tygodniu bylam na konsultaccji i okazało sie,ze pod koniec grudnia bede miala robiona cesarke. Wiecie,ja jestem straszna panikara i boje sie bolu wiec ciesze sie,ze znowu bedzie cesarka. xena mysl pozytywnie.To ze teraz sie nie udalo to nie znaczy,ze powtorzy sie to raz jeszcze! Ja mam nadzieje,ze wszystko ulozy sie pomyslnie i niedlugo nam oznajmisz,ze jestes w ciazy.😍 jenefer odezwij sie kobieto! ciekawa jestem czy juz po wszystkim czy jeszcze chodzisz z brzuszkiem. trzymajcie sie dziewczyny,pozdrawiam

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. W końcu coś się ruszyło:) Xena kochana butterfly ma rację, to że raz była taka sytuacja nie znaczy że będzie tak drugi raz. Na pewno się uda, trzeba tylko wierzyć. Popatrz na mnie: nieregularne @, brak objawów owulacji itp. a jednak się udało. A ja nawet nie wiedziałam że przechodzę owulację. Tylko @ mi się spóźniała 3 dni, ale do tego nie przykładałam wagi, bo te moje @ to tylko tak na papierze, kiedy mają być, a pojawiają się później:) Ale zobacz jestem w 9 tygodniu, czyli tobie też musi się udać. I zobaczysz zajdziesz w ciążę a potem będziesz miała cudownego bobaska na wrzesień-październik. Z całej siły trzymam za was kciuki. Jenefer co u ciebie? Urodziłaś już? Mirelllla na pewno twoje TSH się obniży i też zajdziesz w ciążę, moja szwagierka miała aż takie wole, nie wiem czy to jest to co ty masz, ale ona też się leczyła, a dziś Kinga ma 2,5. Więc głowa do góry i słuchaj pani doktor:) O jezu ale się rozpisałam. Pozdrawiam