Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

Dziękuje za słowa otuchy dziewczyny. Kiedyś badałam sobie poziom tarczycy 3 lata temu. Nawet miałam uSG tarczycy . Było wszytko ok a teraz to nie wiem . Pasowało by porobić sobie rożne badania. Za miesiąc dołączę do starczek. Choć widzę ze na naszym topiku robi się ostatnio bardzo cicho. Buziaki

Jenefer!!! gratulacje, to prawdziwe szczescie!!!! dawaj parametry justynki!!! napisz czy ciezko bylo. Xeno ja tez 4 lata temu mialam zdrowa tarczyce..... po za tym , ze miesci sie ona w normie to jescze nic nie znaczy, bo najlepszy wynik TSH to 1 lub 2, a ja mam teraz 6 i niby norma. lepiej zbadaj!

Jenefer25 gratulacje super że masz już to za sobą >Justynki to fajne dziewczynki też mam Justynkę w domu. Pozdrawiam

Jenefer gratulację!nareszcie masz maluszka przy sobie,trzymajcie sie cieplutko :)dziewczynki ja ma zespół policyctycznych jajników :( załamałam sie bo najpierw ta tarczyca teraz nerwica lekowa i jeszcze ten PCOS.mi tsh samo spada bez leków przez miesiąc z 4.53 do 4.00.pozdrawiam

Hej kobietki!!! Jenefer GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Justynki :) Ale ci zazdroszcze ze ty juz po wszystkim ;) Przedemna jeszcze wszystko...Ale mam stracha jak cza ;) Przedwzoraj mialam pierwszy taki maly falszywy alram,skurcze bol itp...ale sie balam ze to juz :P A weszlam zeby przerobic nasza tabelke:) STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 3arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 4)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 5)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 6)butterfly*.....28............33.............4 styczeń...................śląskie 7)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 8)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 9) agunia_87......22.........9...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

myszka współczuje ci , wiem co to znaczy nerwica lękowa to coś strasznego. Ja czuje że zaczyna mi to wracać w niektórych sytuacjach . Jak byłam w ciąży to ni czułam takiej paniki . Życzę ci aby udało zajść w upragnioną ciążę. Ja tez muszę zrobić sobie tez to TSH. Jenifer napisz jak przeżyłaś poród. Czy rodziłaś naturalnie ? Czy bardzo bolało? Fredka teraz twoja kolej , trzymam kciuki. Pozdrawiam

Gość agunia_87
Jenefer, gratulacje!!! Napisz jak przebiegł poród, czy było ciężko i wogóle. Myszka ja też miałam PCOS. To o niczym nie świadczy. Moja kuzynka też to ma a ma już dwójkę dzieci. Więc spokojnie. Powiem wam to co mi powiedział gin jak poszłam prywatnie. Ograniczyć przytulanki:) Najlepiej co 3-4 dni. Ja sobie prowadziłam zeszyt i zapisywałam daty. I od razu się udało. Mirellla jak tam twoje prawko? Fretka oj to ty niedługo pewnie urodzisz:) Informuj nas na bieżąco:) Xena trzymam kciuki za ciebie aby się udało. Pozdrawiam

Dziewczyny dziekuję serdecznie za gratulacje :-) Ja też jestem zadowolona że to już Justynka miała 3150 i 55 cm a ur się w 38 tyg 3 dni Poród miałam szybki i zaskakujący Najpierw w nocy zaczęły się bóle przepowiadajace Pojechalismy do szpitala ok.9 Ponieważ nie było postepu mąż pojechał do domu po paru godz A mnie sie zaczęło Byłam w sali przedporodowej Ciepło ciemno a ja chodziłam Położna zaglądała i badała ktg itp W końcu zadzwoniłam po męża i przeszłam do sali porodowej Tam kilka razy się zakręciłam i położna kazala sie kłaść na łóżko porodowe Tam trzy parcia i Justynka ze mną juz była...

o! forum ożyło! :)) agunia- z powodu mojego zdrowia zostawiłam prawko, wracam w grudniu, chyba że z kasa nie wydolę. myszka- czytam non stop o tej tarczycy i jestem załamana, z powodu podejscia lekarzy. Teraz wiem,ze samo TSH nie starczy, bo ono praktycznie o niczym nie mówi!!!! ważne są poziomy istotnych poziomów FT4 I FT3, których notabene nie badałam bo lekarz powiedział -PO CO?? wazne jest tez badanie zelaza, b12 i ferrytyny. jakas magia! ale sie uczę by być swoim lekarzem. doczytałam sie o tych stanach lękowych- niestety odpowidzialna jest za to tarczyca!!!!! jak na razie wniosek mam jeden: nie ejstem gotowa na ciąże, ani fizycznie ani psychicznie, mam rozchwiane wszystko!!!! nie mogę ryzykować. jenefer-zazdroszcze.....

o! forum ożyło! :)) agunia- z powodu mojego zdrowia zostawiłam prawko, wracam w grudniu, chyba że z kasa nie wydolę. myszka- czytam non stop o tej tarczycy i jestem załamana, z powodu podejscia lekarzy. Teraz wiem,ze samo TSH nie starczy, bo ono praktycznie o niczym nie mówi!!!! ważne są poziomy istotnych poziomów FT4 I FT3, których notabene nie badałam bo lekarz powiedział -PO CO?? wazne jest tez badanie zelaza, b12 i ferrytyny. jakas magia! ale sie uczę by być swoim lekarzem. doczytałam sie o tych stanach lękowych- niestety odpowidzialna jest za to tarczyca!!!!! jak na razie wniosek mam jeden: nie ejstem gotowa na ciąże, ani fizycznie ani psychicznie, mam rozchwiane wszystko!!!! nie mogę ryzykować. jenefer-zazdroszcze.....

ja mam tsh ft3 i ft4 w normie...teraz juz sama nie wiem co myslec.a stany lekowe tez nie wiem od czego mam pewna teorie mielismy z moim M wypadek rok temu i później kamil też miał stłuczke i mysle ze tak to sie na mnie odbiło...zreszta mam depresje a to tez nasila ataki paniki...teraz jeszcze to PCOS ale dziwne to jest bo byłam miesiąc temu u profesora klimka specjalisty od tarczycy i bezpłodnosci i on nic nie powiedział o PCOS mówił z wszystko super a tu wczoraj sie dowiaduje od mojej gin ze mam pcos tylko ze jak byłam u niej w lipcu to nic ie wspominała...dziwne to

Gość agunia_87
Oj jenefer zazdroszczę ci takiego szybkiego porodu. U mnie z pierwszym dzieckiem, pewnie nie będzie tak kolorowo:) Myszka i mirelllla trzymajcie się dziewczyny. Dojdziecie do ładu ze swoim zdrowiem, i nie będziecie musiały się przejmować, że dziecku może coś szkodzić. Madziara czekamy na decyzję o kredycie, inaczej się nie da. Jak dostaniemy kredyt to zadłużymy się na 30 lat, ale już będziemy na swoim. Bo do tej pory to mieszkałam z teściową i już mi się przejadło:) Najlepiej mieszkać na swoim, a jeszcze jak teraz dzidzia w drodze, to już wogóle.

Fretka Śliczny brzuszek . Może jeszcze kiedyś się skusisz na córeczkę?? Pozdrawiam

Gość agunia_87
Fretka, bardzo ładny brzuszek. Xena ma rację, powinnaś pomyśleć o dziewczynce za kilka lat, bo ciąża ci służy i patrząc na zdjęcie mogłabyś pewnie chodzić w niej cały czas. Zazdroszczę:)

Gość agunia_87
A teraz tabelka:) tygodnie lecą nawet nie wiadomo kiedy:) STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)fretka83.......26..........38.................8.12 . ...................Śląskie 3arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 4)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 5)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 6)butterfly*.....28............33.............4 styczeń...................śląskie 7)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 8)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 9) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

Fretka jaki fajny brzuszek Mnie go troche zostało Cała nadzieja w diecie i karmieniu piersią Justynka jak na razie je i śpi Dziś w nocy tylko 3 razy mnie budziła Ciekawe jak Pumka? Odezwij się!!! Gdzie bedziesz rodziła? Ja byłam w Feminie i jesten zadowolona

Zaczne od tabelki :) STARAJĄCE SIĘ: małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1) Afrodyta....26............40...........Listopad............ . Bielsko-Biała 2)fretka83.......26..........39.................8.12 . ...................Śląskie 3arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 4)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 5)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 6)butterfly*.....28............33.............4 styczeń...................śląskie 7)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 8)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 9) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie Bardzo dziekuje dziweczny za super slowa na temat brzuszka :) Jestem ciekawa jak dlugo moj synek bedzie sobie tam siedzial... Juz mialam takie skurcze przewidujace z niedzieli na poniedzialek ze do 3.30 w nocy nie spalam bo mialam takie skurcze ,ale nie regularne i dlatego wiedzialam ze to nie to... :O teraz znow sie uspokoilo a maly sie rusza w najlepsze jakby to byl dopiero 30 tydzien a nie prewie 40... Jenefer a brzuszek ci zejdzie,zobaczysz,jak bedziesz karmila i troszke cwiczyla wszystko wroci do normy :) Ja sie wam musze pochwealic ze przytylam tylko 7 kg!!! Moze jeszcze zanim urodze jakies 0,5-1 kg przytyje ale juz napewno nie wiecej :D Takze nie bede miala duzo roboty,tylko ten naciagniety balon zeby sie jakos wciagnal... Pozdrawiam was i bede wam tu pisala czy juz czy dalej chodze a raczej sie toczę :p Buziaki :*

Gość agunia_87
fretka, biorąc pod uwagę, że jest to twoje trzecie dziecko, to jestem godna podziwu, że tak mało przytyłaś. Daj nam przepis:) Ja jak narazie w pierszych tygodniach to nawet schudłam niż byłam przed ciążą, bo i wymioty i nudności wcale mi nie pomagały przytyć. Ale to dobrze. Staram się jeść rozsądnie i nie folgować sobie, tym bardziej, że mam lekką nadwagę. Ale cóż trudno:) Dam sobie jakoś radę. A dziewczyny brzuchatki, kiedy dowiedziałyście się jaka jest płeć maluszka? Bo moja koleżanka w 11 tyg. usłyszała że będzie chłopiec, bo już wszystko widać. Jak wy myślicie? Bo ja się na tym nie znam:)

Jenefer25 ssuper że szybko uciekają ci te zbędne kilogramy. Ja czekam na 2 okres po zabiegu i kto wie może potem rozpocznę starania. Teraz mam parę spraw związanych z Sylwestrem . Razem z kolega postanowiliśmy zorganizować większego Sylwka aby trochę na tym zarobić. Mamy salę, super Dj. Teraz musimy się po promować i zanieść trochę chętnych. Kto wie może się uda i później rozkręcimy jakiś biznes w tym kierunku . Im więcej mam zajęć tym mniej myślę o smutnych rzeczach. Pozdrawiam dziewczynki

Witajcie moje drogie! GRATULACJE DLA NASZEJ PIERWSZEJ SZCZESLIWEJ MAMUSI!!! 🌻 A swoja droga jak ty to robisz,ze zaledwie miesiac po porodzie masz na minusie juz 12 kg? Ja juz nawet sie nie waze,bo wydaje mi sie jakbym przytyła juz ze 100 kg,nie chodze tylko sie tocze hi hi i na dodatek meczy mnie ta cholerna zgaga,pije "litrami" zimne mleko,zagryzam migdałami i nic:( Ja juz chce urodzic!!! wkleje jeszcze tabelke i uciekam.Pozdrawiam was serdecznie STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.11.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........39.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12.... .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35.............4 styczeń...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

Butterfly to po samym porodzie z 10 kg odpada ;-) Xena - powodzenia w ciekawym przedsięwzięciu i trzymam kciuki za 2 cykl

cześć jeśli pozwolicie...chętnie się dołączę Ewelina, Łódź, 29 lat staramy się od października b.r.

Witaj u nas ewelinaer:) pewnie ze Cie przyjmiemy do siebie.... Na pisz nam coś o sobie,leczycie się czy nie i wogole,długo jesteście razem? Ostatnio kiepsko nam idzie z pisaniem na forum.... Pozdrawiam Cie i pisz do nas🌻

Laseczki jak tam po Andrzejkach?,bawiłyście się gdzieś? Ja byłam na imprezie urodzinowej i się dobrze bawiliśmy do rana:) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie🌻👄