Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacakasia

Co na mega wzdecia ?

Polecane posty

Gość pytajacakasia

Jejku mecza mnie juz od poltora tygodnia ;/ Najdziwniejsze, ze nie jem tlusto i nie wiem od czego sa ? Przypuszczam, ze mam cos z watroba albo cos z zoladkiem ;/ W przyszlym tygodniu pojde do lekarza :) Znacie jakies leki bez recepty dostepne w aptece przeciw wzdeciom ?

Gość polecam ci
Manti gGasto, Espumisan, lub Gastrokaps :) Mi pomogly :)

Gość polecam zaparzany majeranek
zaparz jak herbatę ,przecedz i wypij.Poza tym wzdęcia dokuczają wtedy gdy jemy za duzo węglowodanow albo sie obżeramy,Ogranicz węgle i jedz na posiłek mniej

Powodem wzdęć mogą być kompulsy, zespół jelita drażliwego, grzybica ukł. pokarmowego...poczytaj o tym i zastanów się ...może za dużo jesz? Pij herbatę z mięty.

Gość niebieskooookaa22
wiem, ze koperek jest na wzdęcia... zresztą rapacholin C też tabletki ziołowe... ale najsilniejsze będą chyba manti gazstop

Gość malllla
mi zawsze pomagał renne .Na zgagę i wzdęcia .

Gość niebieskooookaa22
e coli?? a nie przypadkiem enterobacter pylori? :) ogólnie, przejsc na dietę lekkostrawną+dużo ruchu+manti albo rapacholin... jak nei rpzejdzie po kilkunastu dniach to raczej do gastrologa będziesz musiała pójsc

Gość gość
Hmm, skoro dobrze się odżywiasz to nie powinnaś mięć żadnych problemów ze wzdęciami...Tak na szybkiego to może kup sobie w aptece Sylimarol, mi pomaga podczas niestrawności. Ale tak czy inaczej idź do lekarza, gastrologa.

Gość gość
''Tak na szybkiego''........ to raczej wypadłaś/eś blado.Post ma prawie 10 lat,jakbyś nie zauważyła.

z tego co wiem, to dobra na to jest herbatka z koprem :) ma takie właściwości, że jest zdecydowanie mniej wzdęć :) są też te różne leki w aptekach, ale wydaje mi się że tez dobrze jest warto zrobic sobie badania zeby ewentualnie wykluczyc jakies inne niedogodnosci :) jak chocby zespol jelita drazliwego, kolezanka to ma i tez czasami ma klopoty ze wzdeciami

Gość Trawka A
Moje wzdęcia, takie że nie dopinałam ubrań związane były z zespołem jelita drażliwego. Po długim czasie diagnozy lekarz stwierdził dodatkowo niedobór enzymów trawiennych. To co mnie pomogło to probiotyk i uzupełnianie enzymów. Ostatnio polecono mi probiotyk gdzie żywe bakterie połączone są właśnie z enzymami. I u mnie to się sprawdza

Gość gość
mi na mega wzdęcia lekarka przepisała preparat intesta http://intesta.pl o dziwo bardzo mi pomógł, stosuję tez oczywiście dietę do tego. Ale jest coraz lepiej, nie brzucha jak balon i moge wyjść wśród ludzi

Gość gość
Zainwestuj raz w http://nplink.net/6EsrOHgg . Proces Twojego trawienia znacząco się poprawi. Polecam. Sama stosuje.

Gość gość
A z jelitami u Ciebie wszystko ok? może spróbuj zmienić dietę, jeść lekkostrawne rzeczy, unikać fast foodów, możesz też stosować probiotyki http://www.proviterol.pl/ które uregulują odpowiednio florę w jelitach