Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wit. b

w obcaSIE DO SZKOŁY ? ? ? ?

Polecane posty

Gość wit. b

HELOŁ mam do Was małe pytanko. otóz w tym roku rozpoczynam studia na politechnice i zastanawiam sie czy na uczelnie wypada chodzic w butach na obcasie?czy jest to zaeleganckie obuwie do szkoły? jak uwazcie? kurcze bo kupiłam ostatnio zajefajne botki na obcasie dosc wysokim i chiałabym w nich chodzic na uczelnie, jedank mam watpliwosci ....

Gość etam
na uczelni obowiązuje chiński uniform, koniecznie w kolorze szarym, a na nogach gumofilce.

Jak pójdziesz na uczelnie to zobaczysz jak tam się ubierają i dostrzeżesz że jedni elegancko, drudzy normalnie, inni jak cudaki

Gość no to chyba kolor tez raczej
to są studia i dorośli ludzie więc chodzisz tak jak lubisz, ale tez bym njie przesadzała z jakims mega obcasem.

a dlaczego nie wypada? Chodzisz w czym chcesz, jak Ci wygodnie na obcasach to noł problem. Ja też zawsze śmigam w szpilkach, tylko na niektóre zajęcia musimy zmieniać buty na kapciuchy:D

a co to za kierunek ? u mnie jedne dziewczyny chodziły na elegancko, w garsonkach, spódnicach i szpilach, inne nosiły zwykłe bluski czy swetry i dzinsy, jeszcze inne jakieś przedziwne szaty. wszystko wolno

hehe ;) oj, jakieś turbany, jakieś takie jakby arabskie zawijacze, dziergane spódnice do kostek, getry na przedramionach i inne kombinacje

Tak myślałam, że to kierunek dla artystów:) W takim razie nie ma co się dziwić, że niektórzy nosili \"przedziwne szaty\" :D

Jak mnie zaniosło w okolice wydziałów filologicznych, to tam ludzie tak raczej skromnie chodzili ubrani, na luzie, ani elegancko, ani dziwacznie. Koło wydziału prawa i ekonomii zawsze pomykali w garsonkach czy koszulach, czasem jakieś swetry czy schludne koszulki, ale lujostwa nie widziałam

No a na politechnice na jakichś mechanikach czy elektronikach - to chyba obowiazkowo chłopcy swetry w romby i fryzury na zalizkę z przyetłuszczonych włosów plus sypiacy sie, niezdyscyplinowany wąs, a dziewczyny tak, ze trudno je było odróżnic od chłopaków, a i tak miały wsród nich wziecie ze hoho

Gość wit. b
ja osobiście wybieram sie na inżynierię środowiska

tam to takie umiarkowane klimaty, moja współlokatorka studiowała ale nie będzie zadnym faux pas, jak sie odstawisz, przeciez jesteś dorosła

ja studiuję na politechnice i chodzę normalnie ubrana:P Czyli dżinsy, bluzka jakaś, czasem obcasy. Można elegancko, można na luzie. Jak Ci wygodnie;)

Gość wit. b
dziekuje za rady heheh a tak przy okazji orientujesz sie moze czy to ciezki kierunek, skoro twoj współlokatorak to studiowła?byłbym wdzieczna za przybliżenie tego i owego o inż

Gość isisss
kacapołya------" dziewczyny tak, ze trudno je było odróżnic od chłopaków, a i tak miały wsród nich wziecie ze hoho" ------ no chyba trochę przesadzasz, studiowałam na politechnice i jakoś nikt się nie mylił :) a konkretnie to jaki kierunek na tej inżynierii środowiska ?

Trudno mi powiedzieć. Nie na tyle trudny, zeby nie dało się i wyjść, i mieć jakiegoś hobby. Musiała pracowac dosćregularnie i miała parę egzaminów co semestr, gdzie musiała przysiąść, ale chyba dało sięprzeżyć. Isis - to tak z przymruzeniem oka było :P Ja też studiowałam na politechnice, ale tam sąróżne wydziały i przyznasz, że na niektórych dominują mężczyźni.

Gość wit. b
inzynieria środowiska to kierunek, zas specjalizacje wybiera sie po jakims tam czasie, wiem ze na mojej uczelni jest np specjalizacja urzadzenia sanitarne i cos tam, a wiecej nie pamietam... ooj ciekawe jak to bedzie, mam trochce cykorka nie jestem orłem z fizy a z tego co wiem jest juz na I smestrze :/

Gość wit. b
---->kacapoły a jeszcze takie małe pytanko co do inz. czy twoja wspołlokatorka juz skonczyła ten kierunek, jesli tak to gdzie pracuje?

w firmie w mieście, z którego pochodzi - jakies tam instalacje, ja sie w tym nie orientuję

Gość wit. b
oojjj mam nadziej ze bedzie dobrze :)

Gość isisss
wit. b---- aha ok, to też zależy od uczelni... ja kończyłam wydział inżynierii lądowej i środowiska , ale właśnie kierunek z lądowej , bo budownictwo , no i tak jak piszesz specjalizacja na 4 roku studiów do wyboru :) studia były baaardzo fajne , przedmioty typowe dla Twojego kierunku też aha i chodziłam w szpilkach :)

Gość wit. b
aaah ok dziekii na info :)

Gość wit.b
-->isisss hehhe w takim razie ja tez sie odważe i zaczne chodzi w moich przecudownych szpilkach :) sa sliczne

nie rozumiem pytania? co studia mają do tego, jak się ubierasz i jakie buty nosisz? ;) studiuję na politechnice, chadzam tylko w szpilkach i nawet mi do głowy nie przyszło, że ktokolwiek mógłby to uznać za niestosowne.. daj spokój, jesteś dorosła i nikt Ci nie powinien mówić co masz nosić :)