Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiulkaaa91

NASTOLETNIE MAMY/PRZYSZŁE MAMY

Polecane posty

Gość Kasiulkaaa91

Czy są tu nastoletnie dziewczyny będące w stałym związku, które mimo tego, że będą musiały się liczyć ze złością rodziców itd. pragną mieć dziecko i chcą się o to starać lub już się staraja???

Gość jhjffg
niech zgadne...17 latce,chce sie bawic w dom?

Gość Kasiulkaaa91
Nie , nastolatka jest w 4letnim związku i pragnie mieć dziecko wraz ze swoim partnerem.

Gość jhjffg
to ile masz lat w takim razie a ile partner?

Gość Kasiulkaaa91
17, 20

Gość jhjffg
poczekaj az zdasz mature ,nie ma co po podstwowce sie pchac w dziecko.

Gość Kasiulkaaa91
:*

A co przepraszam masz do zaoferowania swojemu dziecku ??? skoro sama jestes dzieckiem i to malo dojrzałym szczerze mówiac

Gość duzo powazniejsza
a z czego chcesz utrzymac to dziecko i chcesz mieszkac z rodzicami?????

Gość ach tak
a kto na to dziecko zarobi?kto sie nim zajmie gdy bedziesz w szkole?chyba ze wystarcza ci ogolniak i zasilek dla bezrobotnych, masz mieszkanie?kase na wyprawke?utrzymanie dziecka?

Gość Kasiulkaaa91
mój chłopak pracuje;> na stałe;>

"ach tak" ona nawet ogólniaka nie skonczy jak zajdzie w ciaze teraz przeciez dziecko wymaga wiele uwagi nieprzespane noce itp... to wymaga poswiecen ten dzieciak sobie nawet sprawy nie zdaje z tego na co sie porywa :)

Gość Kasiulkaaa91
chyba bym nie decydowała się na dziecko bez jakichkolwiek perspektyw na utrzymanie jego?

Gość ach tak
twoj chlopak pracuje...cudownie, a ty chcesz byc jego utrzymanka tak? bo po "macierzynskim" nie znajdziesz pracy jako absolwentka (oby) liceum; a co jesli on straci prace? to tylko zycie, nie masz zadnyych ambicji?

Gość Kasiulkaaa91
ja pierrrrrrrr.......... ale wy macie posrane troche....... nie mam zamiaru czekać z dzieckiem do 30 tak jak moi rodzice to sobie wyobrażają i przede wszystkim większość ludzi w tych czasach........ poza tym napisałam ` PRAGNĄ albo się starają` to chyba różnica co?

Teraz chcesz miec dziecko ale pamietaj, ze dziecka nie masz 3 lata tylko cale zycie. Podczas gdy Twoi znajomi pojda nas tudia, beda zdobywac doswiadczenie, korzystac z zycia Ty bedziesz leczyc grype dziecka albo prac gotowac etc. Zastanow sie dobrze. Ja jestem przekonana, ze za 5 lat na pewno bedziesz zalowac

Gość Kasiulkaaa91
Powiem Ci tak... Chciałabym zdać studia, ale tak dla pewniaka, że jakby coś kiedyś nie tak wyszło, by po prostu mieć jakiś zawód... ale jakbym po studiach zaszła w ciążę i sytuacja materialna by na to pozwoliła, zostałabym w domu z dziećmi

Gość Kasiulkaaa91
nie napisałam chcę mieć dziecko i JUZ sie o to staram... wiem, ze to trzeba porządnie przemyslec... lece paa

Gość ach tak
do 30 nie musisz czekac, ale normalne chyba ze matka dziecka powinna najpierw jakos sie ustawic z zyciu (nie mowie o zlapaniu faceta ze "stala" praca), skonczyc jakas szkole po ktorej znajdzie prace, znalezc taka prace, wziac slub (chyba ze nie zalezy jej) i wtedy mozna miec dziecko, a co jak cie ten facet zostawi? i nie mow ze nigdy to sie nie stanie bo nie masz gwarancji

Jestes za mloda naprawde. Poczekaj chociaz do skonczenia liceum. zobaczysz czy dalej bedziesz tego pragnąc. Mozesz dostac sie na studia, wyjechac ze swojego miasta, poznac tylu ludzi, tyle rzeczy zobaczyc... nie odbieraj sobie tego. Bo inaczej niedlugo bedziesz na tym forum jako mloda mama z depresją posty pisac. Pisze to dla Twojego dobra.

Studiów sie nie zdaje, studia się kończy... za ile semestrów masz mature 2? 4? po maturze myślę ze smiało możecie pomyśleć o dziecku, jak już Twój chłopak będzie miał pewną sytuację w pracy, będziecie na swoim ( mieszkanie, dom) a Ty rozpoczniesz studia licencjackie zaocznie, na moim roku kolezanki zachodziły w ciąże i swiat sie nie walił z tym ze one były mężatkami z dachem nad głową i pieniędzmi na dziecko.

Gość Kasiulkaaa91
już raz byłam w ciąży, ale poroniłam bardzo wcześnie otóż w 1 miesiącu ciąży. Przez ten caly czas Mój chłopak był przy mnie i wspierał mnie... chyba nie zostawiłby mnie po tym wszystkim co razem przeszliśmy? Mimo wieku to naprawde nie jest ` szczenięcy ` związek. juz aprawdę idę baju:*

Gość gosiak mały ...
brak słów..

nie wierzę:D baju... no zajebista perspektywa na matkę:D baju:D ps skąd się biora takie kretynki??

Gość PS......
A skąd wiesz, że byłaś w ciąży i poroniłaś?

Gość moni22
sluchajcie moze mi poradzicie otoz okres spoznia mi sie 3 dzien ale zamiast miesiaczki mam jakis dziwny sluz na bieliznie nigdy tak niemialam nie wiem co to jest i czemu tak jest skoro spoznia mi sie okres bardzo chce tego dziecka ale juz sama niewiem czy jestem w ciazy chociaz stosunek byl (w dni plodne bez zabezpieczenia) ostatnio przytylam bardzo duzo pobolewa mnie podbrzusze glowa boli niewiem co mam myslec chociaz chcialabym to dziecko

Gość moni22
poradzcie cos mam 21 lat