Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsafas

Tylko frajerzy ida na studia państwowe!

Polecane posty

Gość dsafas

Frajerstwo idzie na studia państwowe myśląc, że to lepsze studia niż prywatne. Traktuja ich jak śmieci i mało interesuje ich czy student wie wiecej czy nie. Na prywatnych płacisz to wymagasz. Zaraz odezwa sie ci których nie stać na prywatne i to wlasnie ci ktorzy zakladaja topiki przeciw prywatnym uczelniom :D powiem Wam jedno skoro nie potraficie iść do pracy by zarobić na nauke to żadne studia "państwowe" nie zrobią z was "kogoś" jak ktoś jest nieudańcem to już im pozostanie. Ja pracuje i studiuje prywatnie a dostałam się na UJ i zrezygnowalam na rzecz pryw uczelni i sram na to co inni mówią studiuje tam gdzie chce i mam zajecia z tymi ludzmi z ktorymi chce bo wykladowcy są świetni, kierunku który studiuje nie ma na państwowych uczelniach. Teraz piszcie sobie te swoje wypociny państwowi nieudacznicy! Ja dokonałam wyboru wy kierujecie sie tylko "widzi mi sie" bo ta uczelnia jest dobra bo jest państwowa bla bla bla a egzaminy sa takie same i na pryw i na państw. sa nawet te same testy i ci sami wykladowcy z tym, że różnica jest taka ze to ja decyduje z kim chce miec zajecia. Sram na was i wasze daremne zdanie... pocałujcie mnie głęboko w pizdę! :P :D

Gość dsafas
dla jasności powtarzam raz jeszcze ludzie ktorzy studiuja na pryw te same kierunki ktore sa na państw maja te same testy materialy wykladowców tyle tylko że maja wolną reke i panie w dziekanacie są miłe:) bo płacimy im za to dodam tylko, że sram na wasze ciemne odmóżdżone umysły!

Gość anna maria jopek
Nikt nie jest frajerem, ani ten z państwowej, ani z prywatnej.

Gość hahahahaha hihihi
:D tylko się podetrzyj, żeby sobie majtek nie upaprać państwówką

Gość hjhjhj
na prywatne łątwo sie dostać ale trudniej utrzymać, sprzet jest lepszy i warunki nie do powrównania wiec zazdrośnicy niech sie bujają!

Gość a kulturalnego człowieka
na poziomie żaden papier z ciebie nie zrobi i żaden tytuł.

Gość hjhjhj
dobrze ze wy jestescie tacy wychowani i kulturalni! zakladacie idiotyczne topiki wiec i ja założyłam jeden spacjalnie dla was! :D

Gość jaki poziom...
przedstawiają sobą studenci uczelni prywatnych widać po Twojej wypowiedzi :)to tyle gdzie są moderatorzy ?????????? taki temat jest poniżej wszystkiego co już było na kafe... totalne dno ...

Gość takajednalalalala
jest jeszcze jeden temat totalne dno o tym ze osoby idac na studia prywatne kupuje wyksztalcenie na targu!! to jest obrażliwe i za to należała wamsie chłosta! wy jestescie na poziomie??? studenci państwowi??? cos takiego.... śmieszni jesteście...i taki poziom jaki przedstawiliście jest poniżej krytyki do tego jeszcze na wasze szkoły ida pieniadze podatników a wy nawet nie macie szacuku do rówieśników szkoda gadać

przez jakis czas studiowałam na studiach płatnych, a później na szczęście udało mi się przenieśc na państwowe, i wcale nie uważam się za frajerkę, wręcz przeciwnie, pieniądze, które zarabiałam studiując jednoczesnie na państwowych, mogłam przeznaczać juz na inne cele, albo oszczędzac a nie wydawac na naukę jesli mogę miec ja za darmo) studenci to nie przedszkolaki, żeby wykładowcy mueisli sie niemi zajmować, nie wiem na jakich studiach jest autor, że tak sie dzieje jak człowiek się chce czegos nauczycć, to zrobi to niezależżnie od tego na jakiej uczelni będzie studiował, a samo płacenie nie zrobi z nikogo nagle wielkiego specjalisty trzeba sie uczyć, zarówno na państwowych jak i na prywatnych ja teraz studiuje dwa kierunki, nie wyobrazam sobie za obydwa płacić...bo niby jak? a tez niby dlaczego mam to robić jesli dostałam się na państwowe?

po co składałaś na UJ skoro twierdzisz, że tam studiuja nieudacznicy? chciałas byc jednym z nich (jak twierdzisz)? nie rozumiem? gdybyś faktycznie miała takie zdanie jak masz, nie składałabys papierów na publiczna uczelnię ja z powodzeniem uczyłam się jak napisałam na studiach publicznych i pracowałam, nie jest powiedziane, że pracuja tylko studenci studiów prywatnych jak mówie ja mam porownanie, studiowałam i na takich i na takich, i wiem jedno nie widze, żadnej różnicy, jeśli człowiek się uczy to tak właśnie jest poza tym studiowałam na prywatnych poniewaz na początku nie dostałam sie na państwowe i taka jest prawda, sama z wyboru nie poszłabym na taką uczelnię i chyba Ciebie to tak boli, bo i Ciebie dotyczy... z resztą sama rpzyznałaś, że złożyłaś papiery na uj, nie każdy się dostaje, ale z tego pwoodu sączyć jad? sama świadczysz o swoim poziomie, neistety

Gość przestancie uogolniac
od niskiego poziomu zaczela autorka, my sie tylko do niego znizylismy, po nas jezdzisz , ale po niej nie?

Gość fhfjgjgkhk
Noelia a co studiujesz? dwa kierunki humanistyczne? Gdzie chcesz po nich znaleźć pracę? Lepiej chyba skończyć informatykę prywatnie.

dwa kierunku humanistyczne?? tak i oto sami świadczycie o sobie nigdzie nie napisałam co studiuje tylko dlatego, że poszłam na studia państwowe nie oznacza to, że jestem głupia, jak większość z Was sądzi, w ogóle ja nikogo nie oceniłam, pwoiedziałam, że najwazniejsze jesli się ktos uczy a nawet gdybym studiowała dwa keirunki humanistyczne Wam nic do tego: lepiej studiować cos co się lubi, niz całe zycie nie miec satysfakcji, a pieniądze owszem potrzebne sa, ale to nie jest lekarstwo na wszytsko, ale rozumiem, że wami ciagle rządza abstrakcyjne rankingi itd... rankingi nie przepowiadja przyszłości - niech to dotrze do Was, trzeba miec pomysł na realizacje siebie i swoich marzeń, a nie slepo sprzedawac się rankingom ja studiuje fizjoterapię (bardzo humanistyczny kierunek), a drugi keirunek to prawo, (równiez bardzo nieprzyszłościowy - bo lubicie to słowo) sączcie jad gdzie indziej, albo weźcie sie za nauke, a nie zakładajacie, że sama kasa da Wam wykształcenie

Gość beatrycze reaktywacja22
ciekawe jakie to jest uczucie kupic sobie tytul magistra za 30 tysiecy...

Gość fhfjgjgkhk
a skad wiesz, że rankingi nie mówią prawdy? Pracowałaś kiedyś w zawodzie, w którym sie uczysz?

Gość Kristinaaaa
3 lata studiowalam na prywatnej, teraz drugi rok sie zacznie na panstwowej i nie wiem jak jest gdzie indziej, ale na panstwowej wykladowcy zadawali teksty, pozniej mowilismy, co w nich bylo, nic nie dawali od siebie, oczywiscie znalazly sie super osoby (jedna, czy dwie), przedmiotów nie przypisywali, wiec mialam porownanie i bylam zdegustowana ich poziomem na uni. Nie sadze, zeby mozna bylo ogolnie oceniac jakie uczelnie sa lepsze, to zalezy i od kierunkow i od wykladowcow.

był już tu kiedys podobny topik, we wszytskim musi byc rónowaga, jakie macie lekarstwo z koleji na samych studiujących informatykę? póxniej informatyk Wam przystrzyże włosy, nauczy c dzieci poprawnie pisac po polsku, albo będzie nauczal historii, brawo brawo!!! poza tym, ja np nie ejstem zupełnie zainteresowana informatyka i mam całe zycie byc sfrustrowana? bo ktos napisał, że to najlepiej studiować? a ni nie będe miała satysfakcji ani nie byłabym dobrym pracownikiem niech każdy studiuje to w czym jest najlepszy, a Wam nic do tego, wykazujecie się sporym ograniczeniem umysłowym niestety a poza tym informatyke mozna studiowac równiez na uczelniach państwowych

Gość fhfjgjgkhk
można Noelia, ale czy Twoim zdaniem lepiej mieć dwa dyplomy państwowe na kierunkach, po których pracy nie ma czy mieć zamiast tego skończoną informatykę prywatnie hmm ?

tak pracowałam, na razie jako fizjoetrapeuta, a skąd wiem, że nie mówia prawdy? tworza je ludzie! a nie jacys jasnowidzacy kiedy zaczynałam fizjoterapie była jednymz tych przemdiotów z górnych miejsc raningowych, dobrze, że moim powodem wyboru tego kierunku było cos innego, bo wtedy gadano społeczeństwo sie starzeje potrzebni rehabilitanci a adzisiaj? spoleczenstwo mlodsze sie nie robi, a nie ma pracy, z reszta przyczepilas sie do fizjoterapii, zapewniam Cie, ze po praiwe bede miala mniejsze problemy

no i o tym mówie otworz sie dziewczyno czy chłopcze, lepiej miec pomysł na siebie i realizowac swoje plany, a po prawie to sie prace ma praktycznie wszędzie,w róznych firmach, kampaniach itd... dzieki temu, że nie ograniczaja mnie takie rzeczy jak Ciebie, nie dośc, że studiuje co lubie, to jeszcze mam pomysł na realizacje swoich marzeń , połączenia tego z pracą, i zarabaiania na tym pieniedzy, a chyba o to chodzi? o mnie sie nie martw:] martw sie o swoja informatyke, bo sie teraz was tyle namnozy, ze moze byc problem poza tym uwazasz ze prawo skazuje mnie na porazke??:] no to sie usmialam:|:O

Gość dla ograniczonych teapkow
jest tylko jedno wyjscie, informatyka na uczelni prywatnej, zadne argumenty nie trafiaja, kot bedzie twoje dzieci uczyl miernoto, a czy ty bys doszla gdzie doszlas, gdyby nie nauczyciele? wychowawcy?

Gość jak napisza w rankingach ze
najbardziej przyszlosciowe jest rolnictwo, albo bycie masazysta wszyscy rzuca sie w tym kierunku? pomimo braku zainteresowania i predyspozycji? nieźle, a najbardziej ocywiste jest to, ze to wy walsnei z tych kierunkow niby przyszlosciowych atakujecie cala reszte, nie potraficie zrozumiec ze kazdy studiuje co chce, i dlatego to wy jestescie tacy ograniczeni chcieliscie dociac bo mysleliscie ze ona studiuje humanistyczne, az tu nagle okazuje, sie ze fizjo tez beznadzieja, ai prawo tez, smieszni jestescie

Gość co się tak uczepiliście tej
informatyki? Teraz tyle osób to studiuje że jak ci którzy teraz zaczęli skończą swoje studia to wątpię aby mieli pracę bo jest to bardzo popularny ostatnio kierunek, tak samo jak kilka lat temu marketing i zarządzanie lub administracja, wszystkie lepsze posady po tych kierunkach są już zajęte więc kolejni absolwenci nie mają zbyt wielkich szans na znalezienie wymarzonej pracy, tak samo będzie z informatyką (o ile już tak nie jest), w końcu popyt na specjalistów w każdej dziedzinie zawsze kiedyś sie kończy.

Gość do autora tematu
ty idioto hehe!ece opadaja! przecież to ze wykladowcy sa ci sami nie swiadczy o rownym poziowie. kazdy debil wie ze poziom jest z góry narzucony przez władze uczelni i kazdy wykladowca musi sie mu podporządkować.to ze wykladowca trzyma wysoki poziom na państwowej uczelni nie znaczy ze bedzie go trzymal na prywatnej. to wlasnie dla takich oszolomów jak ty jest zaniżany. prywatnym uczelniom chodzi o kase!!!!im wiecej studentow tym wiecej kasy

Gość fhfjgjgkhk
i tak więcej ludzi studiuje choćby pedagogikę niż informatykę, nie mówiąc już o pozostałych kierunkach. Różnica polega na tym, że na informatyków stale jest popyt, a na tamte kierunki jest bliski zeru.

Gość do autora tematu
oczywiscie nie ublizam ludziom studiujacym prywatnie . moja wypowiedz jest skierowana przeciwko ciemnocie autora ktory zakladajac ten topik chcial se chyba cos udowodnic...

Gość i tak to jest dawniej
studia byly tylko dla najlepszych dla wybranych, dla uzdolnionych, a dzisiaj? nie mam nic przeciwko prywatnym uczelniom, bo jak mówie wszedzie znajduja sie jakies perelki, ludzie ktorzy chca cos osiagnac, ale w wiekszosci przypadkow jest tak, ze jesli nawet na prywatnych zmniejsza sie liczbe miejsc to na prywatnej sie otwiera te miejsca, i sie produkuje takich ograniczonych co to nie potrafia poszerzyc swoich horyzontow, rankingow ucza sie na pamiec, majac nadzieje, ze uratuje to ich tylko i slepo wierza pewnym prognozom, student powinien nie tylko posiadac mozg, ale robic z niego uzytek!!! a wg was jedynym dobrym kierunkiem jest informatyk otoz nie kochane dzieci, albo inaczej neich wszyscy ida na przyszlosciowy kierunek informatyka? co sie wtedy stanie? no czy ktos otworzy swoj umysl na chwilke i powie?

Gość i tak to jest dawniej
mialo byc ze na panstwowej zmniejsza sie ilosc miejsc, a na prywatnej otwiera