Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

devilangel

kolacja we 2 i co???

Polecane posty

muszę zrobić romantyczną kolację: ma być ladnie milo smacznie i wykwintnie.. trzeba dobre wrazenie zrobic:) Macie jakies sprawdzone dania ktore sa dobre??? (mogą być pracochłonne itp) i ladnie wyglądają bo nie mam pomysłu ;/

daruj sobie pracochłonne bo zamiast być wyluzowana będziesz myśleć czy aby nie za zimne, albo czy się nie spaliło im mniej kłopotliwe tym lepiej, skup się na sobie :) facet i tak się ucieszy że zje coś ciepłego i że specjalnioe dla niego tak się starasz..a czy to będzie schab ze śliwkami czy spaghetti co za różnica ? jeszcze jedno jak za kżdym razem b edziesz stawała na głowie gotując dla Was, to nie spodziewaj się aplauzu przy schabowym bo tak go nauczysz tu jest sporo różności, pod przepisem są komentarze, znaczy, że zrobili, zjedli, przeżyli: http://kuchnia.o2.pl/

spaghetti bolognese, ale robione ręcznie a nie z torebki i do tego buteleczka dobrego białego, półwytrawnego winka zawsze działa

albo jak masz zaparcie to sushi, zawsze ładnie wygląda a zrobienie dobrych maki wcale nie jest aż tak trudne jak by się mogło wydawać

2 wina i paczka winogron w końcu nie przychodzi na wyżerkę tylko na jechankę:) żeby było romantycznie to kolację podaj w sypialni przy świecach

Własnie spaghetti nie chce .. chiałam go czyms zaskoczyć.. szczegolnie ze mięsa nie jada, tylko warzywa jak krolik opcjonalnie rybe.. przeciez mu salatki obiadowej do wina nie podam ;/

do shushi trzeba miec jakis zestaw do robienia ;/ a takiego nie posiadam sypialnia sypialnią ale od drzwi do łożka od razu nie będe go zaciągac :P

a chooja tam zestaw - w każdym markecie dostaniesz papier z wodorostów, bez kłopotu kupisz też ryż i wszystkie niezbędne sosy, do tego kawałek soli, kawałek ryby maślanej, dużą krewetkę królewską (którą potem grillujesz albo pieczesz w piekarniku), opakowanie serka filadelfia, ogórka (jak ktoś lubi to konserwowe) i jedziesz pewnie że łatwiej się zawija na macie, ale spokojnie można ręcznie, sprawdzone und potwierdzone

Ajron😘 a zakładasz taką białą czapeczkę jak przygotowywujesz posiłek?:classic_cool:

sypialnia sypialnią ale od drzwi do łożka od razu nie będe go zaciągac a ja myślałem że ma być romantycznie, a okazuje się że chcesz pogadać, trzeba było tak od razu;)

do sushi zakładam kimono i łapcie z drewna :classic_cool: tylko koorva nie mam z czego se kucyka zawiązać :O chyba że na nogach

co do sushi to chyba taniej niz kupowanie tych skladników wyjdzie zamowie nie wynos 19roznych za 39zl :) a cos oprucz sushi myslam o jakiejs salatce ale szczerze nie mam pomyslu na saltake solo przegladalam kuchnie.o2 ale tam sa albo pod kotleta albo z majonezami-- czyili jak na impreze pod chleb zimna plyte i wodke a nie kolacje we 2 :(

Ajron dla mnie do kolacji możesz się ubrac za buddyjskiego mnicha :classic_cool:

warkocz ma zatyczkę analną z końskim ogonem, pożycz to będziesz miał jak znalazł

devilangel co do sushi to chyba taniej niz kupowanie tych skladników wyjdzie zamowie nie wynos 19roznych za 39zl a cos oprucz sushi myslam o jakiejs salatce ale szczerze nie mam pomyslu na saltake solo przegladalam kuchnie.o2 ale tam sa albo pod kotleta albo z majonezami-- czyili jak na impreze pod chleb zimna plyte i wodke a nie kolacje we 2 zrób mu gercką:classic_cool: sama zielenina feta i oliwki ;) tanio i szybko iii duzo wina to albo cię zgwałci albo odleci ;)🖐️

hehe bo ma byc romantycznie :P takze 2 butelki wina i winogron odpada :) szczegolnie ze facet nie miastowy to trzeba go jakos przyjąc po podrozy :P btw ja kimona i czapeczki nie mam wiec sushi odpada. ale za to kucyk to da rade.. :):) na glowie oczywiście

19 za 39 zł ??? nie kupuj, z góry Ci mówię że to jakieś goovno straszne musi być :O a co do sałatek to ja nie podpowiadam, ja zazwyczaj robię z mięsem, o ile mają być "osobnym" daniem

za dużo te też nie dobrze, bo będzie śmiech, płacz i wściekłość macicy;)

korek analny na głowę?? dziwnie się bawicie, a ja myślałem że ta ma być romantyczna kolacja...

nooo to powiem ci ze albo tanio albo solidnie boo inaczej to tylko w Erze :classic_cool:

Zdecyduja się czy chcesz kolację lekką i wikwintną jak pisałas w pierszym poście, czy chcesz kolację taka by nakarmić faceta po podrózy !!!! Bo jest to dośc istotna róznica :o Zrób gołąbków, nich chłopiona se poje :classic_cool:

jak chłopak ze wsi to kup golonkę albo boczku wędzonego, 1/2 litra siwuchy i ogórki kiszone

a tak w ogóle weź zajrzyj do Pascala na stronę, on ostatnio robił takie "kanapki" z ciasta francuskiego, porów i ryby (chyba soli) wyglądało to zayebeeście

co do tego suhi take away to nie jadla ale opinie w miare pochlebne.. ale w sumie i tak odpada chcilam cos sama zrobic.. a z miesem jaka salatka?? wogole to chyba najlepsza opcja bedzie jakis makaron