Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasnowłosaaa

hej blondynki...

Polecane posty

Gość jasnowłosaaa

Ja mam takie pytanie do was, chodzi o stereotyp głupiej blondynki... czy nie czujecie się czasem zażenowane jak słyszycie naokoło te krzywdzące dowcipy? Czy nie chciałyście z tego powodu przyciemnić włosy?:O Ja wiem że dowcipy mogą być śmieszne ale bez przesady! przez te stereotypy jesteśmy traktowane jak łatwe i głupie lale do dmuchania:O Ja mam jane blond włosy i na prawdę w nieciekawych sytuacjach często czuję się jak idiotka.. dla facetów jestem tylko obiektem seksualnym a potem jak przyjdzie co do czego to koleś jest zdziwiony, że go spławiam:O:O:O

Gość w swoim życiu
masz problem

Gość dziewczyna11
ja sie nie czuje głipia blondynką,są głupsi odemnie

Największym darem w charakterze człowieka jest umiejętność śmiania się z samego siebie. Jeśli ktoś tego nie potrafi to jest przegrany jak dla mnie. Do Twojej postawy pasuje mi tylko jedno zdanie - przysłowie mówiące o tym, że \"prawda w oczy kole\". Oburzasz się o dowcip i bierzesz go na tyle do siebie, że czujesz się jak idiotka?... No to może idiotką jesteś? Nigdy w życiu nie poczułabym się gorsza z e względu na kolor włosów, a już na pewno nie czułabym się głupia przez jakąś uogólniającą opinię publiczną. Trzeba być pewnym siebie i tego co się ma w głowie.

Gość jasnowłosaaa
no rozumiem, ale umiejętność śmiania się z samej siebie a autoironia to dwie różne cechy, jak dowcip brzmi kapitalnie to się śmieję, jak jest żenujący to patrzę z pobłażaniem:O na pewno nie będę się śmiała z samej siebie jak w dowcipach padają słowa "łatwa dziwka" 'głupia blondi" a facet mówi na mnie "niezła dupa":O a już na pewno nie będzie zabawnie gdy potrąci mnie autobus ...

Gość jnhdndn
jasnowłaosa ajestes prawdziwa blondynka,czy tleniona?

Gość jasnowłosaaa
a co to ma do rzeczy:P?

Gość to są takie kawały
jak przychodzi baba do lekarza, o Polakach, psychologach czy Chucku Norisie... też jest czym się przejmować :/. a jak przejmujesz się głupimi stereotypami to zwiąż włosy w kucyk i załóż okulary będziesz stereotypowym kujonem.

Gość jasnowłosaaa
będę wyglądać jak ta Nicki z programu 10 lat mniej z zone reality :P

Gość jnhdndn
bardzo duzo.Jestem blondynką naturalna,taki ciemny blond z jasnymi naturalnymi pasemkami i smieszą mnie kobiety ktore mowia o sobie ,ze jestm blondynka lub szatynka lub ruda jak maja włosy naturalne innego koloru a ich teraźniejszy kolor jest wynikiem farbowania. Kobieta ktora ma farbowane włsoy powinna mowic,ze ma ufarbowane na jakis tam kolor. A poza tym naturalnych blondynek,takich jasnych jest bardzo mało w Polsce,juz w ogole w swiecie prawdziwe blondynki bardzo rzadko występuja,nawet w skandynawii gdzie blondwłose były spotykane na kazdym kroku zamieraja

Autorko, chyba nie masz w zyciu problemów! ;) Trzeba podchodzic z dystansem do takich rzeczy. Jasne wlosy sa piekne... Ja jestem z natury brunetka moje wlosy sa niemal czarne, ale ostatnio przerobilam ten kolor na miodowy i jest pieknie :) Tylko idiota mysli ze kolor wlosow swiadczy o ludzkiej wartosci. Nie nalezy sie tym przejmowac. Pozdrawiam.

Gość złośnicaaaa
ja sobie przefarbowałam włosy na czarne, blond jest brzydki

Gość jasnowłosaaa
spoko jestem naturalną jasną blondynką , też z wierzchu trochę ciemny blond z jasnymi pasmami.. Nadija czarne włosy też są piękne..jeśli chodzi o farby to chciałabym swoje tak przyciemnić jak ma marta żmuda trzebiatowska - to jest chyba jasny brąz

Gość jasnowłosaaa
a z drugiej strony.. czytałam gdzieś że stereotyp głupiej blondi jest zabójczy i działa ogłupiająco, tzn na facetów działa ogłupiająco :) faceci w towarzystwie blondynki GŁUPIEJĄ! :classic_cool:

Gość jnhdndn
Stereotyp głupie blondynki powstał wraz z Merlin Monrou

Popatrzcie na Jolę Rutowicz:p To jest dowód na to, że kolor włosów nie ma znaczenia.

jasnowlosa- ten kolor to wlasnie miodowy ;) tez go chcialam osiagnac i w sumie nawet niezle wyszedl-choc odrobine ciemniejszy... a z drugiej strony gdybym sobie walnela zbyt jasny kolor wygladaloby to nienaturalnie, bo mam bardzo ciemne oczy i ich oprawe.