Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwara

Wchlanianie cynku zincas forte

Polecane posty

Gość malwara

Witam. Ostatnio zaczęłam zażywać cynk zincas forte. Na ulotce jest napisane, że nalezy go przyjmowac zaraz po posilku popijajac woda, jednak na forach spotkalam sie tez z opiniami, ze lepiej go brac ok. 1h przed posilkiem, na pusty zoladek. Ze podobno ulatwia to wchlanianie cynku. Prosze o Wasze opinie i komentarze:) Pzdr

Gość jeżeli nie
jeżeli nie wymiotujesz po nim to możesz brać na pusty żołądek to nawet lepiej podanie cynku u wielu osób powoduje mdłości i wtedy trzeba brać po posiłku

Gość malwara
Hmmm... czy ktos jeszcze by cos powiedzial? Naprawde zalezy mi na tym, by odpowiednio zazywac te tabletki, kolejna nadzieja na pozbycie sie syfow:(

Gość sibi
możesz brać przed jedzeniem,np śniadaniem,ja tak biorę i nic mi nie ma

Gość tiggr
Ja też od niedawna biorę, przepisała mi dermatolog i wyraźnie powiedziała, żeby zażywać między posiłkami, bo inaczej się nie wchłonie. Co do przypadłości, której chcesz się pozbyć, to coś o tym wiem i polecam to, co mi pomogło - środek tani, w 100% naturalny i przede wszystkim skuteczny (a wypróbowałam wiele, także tych droższych), czyli zwykły sok z cytryny. Trzeba tylko odrobinę wytrwałości, codziennie rano i wieczorem przetrzeć wacikiem twarz, po ok. tygodniu powinnaś zauważyć efekty. Szybciej znikają też ślady po wypryskach. Oczywiście przyjęłam, że nie masz ciężkiej postaci, wymagającej rzeczywiście leczenia farmakologicznego, w większości przypadków nie ma co faszerować się antybiotykami, które tylko osłabiają organizm niszcząc także pożyteczną florę bakteryjną. Polecam także oczyścić organizm z toksyn, bo to najczęstsza przyczyna wyprysków u osób, które już nie są nastolatkami, a mało który lekarz o tym wspomni, im łatwo jest przepisywać drogie chemikalia. Poczytaj w internecie artykuły na temat właściwości octu jabłkowego, możesz też zajrzeć na www.mojadrogadozdrowia.com. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość jureker
Skoro na ulotce dla pacjenta jest instrukcja aby brać PO POSIŁKU to proponuję (także lekarzom) żeby tego przestrzegali bo ich koledzy o tym u producenta intensywnie myśleli. Ale w Polsce oczywiście kazdy mądrzejszy.