Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosek na uwięzi

czy to wina tabletek?

Polecane posty

Gość włosek na uwięzi

Dziewczyny- pomocy!;( Garściami wypadają mi włosy ,to dla mnie tragedia:( Stosuję od 2 tygodni dermene -szampon, tabletki witaminowe- i nic! Czy to może być skutek odstawienia tabletek hormonalnych????

Gość jesienią spadają włosy
Przyczyny mogą być przeróżne chociaż bardzo wiele dziewczyn traci włosy w wyniku złej diety i stresu a zwala wstzystko na pigułki. Najlepiej idź do dermatologa przepisze Ci Cynk (taki na receptę) i poproś o loxon 5%. Pamiętaj też iż ludzie gubią więcej włosów wiosną i jesienią.

Acha i 2 tygodnie to nic... Efekty kuracji można zobaczyć po kilku miesiącach.

Gość włosek na uwięzi
dzięki, ja się tylko boję,że za kilka miesięcy to włosów juz mieć nie bedę:( ale zrobię badania krwi. dzięki:*

Gość oj jesteś dermatologiem
Do tych, które nie są lekarzami, a uważają, że mogą. Loxon 5 % nie bez powodu jest na receptę. W tak dużym stężeniu wchłania się do organizmu i może wywierać wpływ na układ hormonalny kobiety, ma działanie androgenne, może bardzo źle wpłynąć na funkcjonowanie jajników i wywołać porost włosów na twarzy. Dawka 5 % jest przeznaczona dla mężczyzn! Po odstawieniu tabl anty. mogą nadmiernie wypadać włosy, ale jeżeli nie przestaną w ciągu 3 miesięcy należy wybrać się do lekarza i zbadać hormony i krew.

Nie nie jestem dermatologiem dlatego napisałam idź do dermatologa na początku zdania.

A bez recepty loxonu 5% się nie dostanie.

Gość dostanie dostanie
mój facet zawsze kupuje 5 % bez recepty w różnych aptekach, nigdy nie odmówili poczytaj forum, a się dowiesz, że nawet Postinor, tabl. anty., globulki p/grzybicy dziewczyny często kupują bez recepty, chociaż nie jest to zgodne z prawem, ale udaje im się wyprosić, mówią, że potem doniosą receptę- czego nigdy nie robią.