Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeciwnik pigułek

nie bierzcie pigułek

Polecane posty

Hormonalna pigułki antykoncepcyjne, to obecnie najskuteczniejszy istniejący środek antykoncepcyjny. Jakkolwiek długotrwałe przyjmowanie pigułek hormonalnych może odbić się na zdrowiu niekorzystnie. Dlatego też jestem zdania że kobiety które stosują tą formę antykoncepcji, co pewien czas powinny przerywać branie owych pigułek. Proponuję robić tygodniową przerwę co 2-3 miesiące.

Gość mąż swojej zony
moja zona brała przez rok, ale przestała brać, bo one naprawde szkodzą, nigdy nie miała nadcisnienia teraz nagle wyskoczyło jej wysokie cisnienie, krwawienia miała bardzo skąpe, po odstawieniu tabletek cisnienie wyrównało sie wróciły "normalne" miesiączki i ochota na seks przynajmniej w płodne dni :) wprawdzie teraz musimy uważać ale przynajmniej jest zdrowsza i ma zdrowe odruchy , są jeszcze prezerwatywy i seks oralny (od tego nie zachodzi się w ciążę) :)

Gość mąż swojej zony
Dodam, że moja żona ma na imie Florian i tak naprawdę formalnie nie jesteśmy małżeństwem :)

Gość Florek GAMONIU
widac jak duzo wiesz o pigulkach. byles kiedys z kobieta czy swoja wiedze czerpiesz z bravo-girl? pigluki bierze sie pelnymi cyklami (cykl, czyli okres trwa 28 dni). nie mozesz wiec co 2-3 tygodnie gamoniu przerwy zrobic. przerwa (jak juz ktos chce robic) to odstawienie pigulek na jeden pelen cykl raz na ~2 lata.

Gość musztarda
tak dla ścisłości: Proponuję robić tygodniową przerwę co 2-3 miesiące.