Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zezowataaa

mam zeza i nie mam juz sily na nic

Polecane posty

Gość wszyscy maja proste oczy
tylko ja jestem taka szkarada :-(((((((((

Gość buuuuuuuuuuuuuuu

Gość buuuuuuuuuuuuuuu

Gość daroooo
WITAM WSZYSTKICH miałem taki sam problem z okiem jak wy miałem zeza rozbierznego na lewym oku i duzo mi ono uciekało i wade -4 na nim miałem 2 operacje jak miałem lat 14 i 16 zez dalej był teraz mam 25 lat i niemam zeza 7 miesiecy temu miałem operacje ale nie na zezowate oko ale na to zdrowe jakos pani doktor porostu ustawiła to zdrowe oko do tego zezowatego i mam proste oczy widze troche podujnie jak sie popatrze w lewo ale sie to zmniejsza wiec jest dobrze ostatnio miałem kontrole i oko jest dalej idealnie proste podam wam namiary i koszty (bardzo małe są one) wizyta kosztuje 100zł wtym całe badania oraz jak cos przygotowanie bo ona bedzie operowac (ja miałem 2 wizyty i operacje) sama operacja trwa do godziny zalezy to od wady jest robiona w prywatnej klinice ale jest w 100% finansowana przez fundusz w klinice byłem 1 dzien pszyjechałem ranoprzygotowanie potem operacja noi wybudzenie 2 godziny puzniej juz jechałem do domu ale zalezy to od tego jak sie cujes i jak dalego mieszkasz i czy ktos cie samochodem odwozi ja miałem prawie 100 kilometrów do domu wiec cały dzien mnie niebyło co jest bardzo dobre bo wczesniej jak miałem operacje to 2 tygodnie sie lezało TO SĄ DANE PANI DOKTOR KTURA MNIE OPEROWAŁA doktor BEATA KACZMAREK KRAKÓW UL. LEA 19/1 GABINET LECZENIA ZEZA TEL 0604878627 E-MAIL:bkaczmarek@yahoo.com wiec nic innego niepozostaje mi jak zyczyc wam powodzenia i prostych oczu

Gość tonie takie proste
jak sie tobie wydaje. znam osoby ktorym niestety ta pani nie pomogla. znam tez osoby, ktore nie moga miec operacji bo maja inne przeciwskzania zdrowotne

Gość daroooo
tak jak muwiłem ze niekazdy ma mozliwosc zdrowotną a dane podałem dlatego by pomóc innym

Gość xPlotkara
ja mam dopiero 15 lat. mam zeza zbieżnego na lewe oko. NOSZĘ OKULARY od trzeciego roku życia. Poza zezem , mam dwie wady wzroku - astygmatyzm i krótkowzroczność. Spotkałam się z wyśmianiem i szyderstwem. Przykro słyszeć : e ślepa, zezowata itd. Czasem dołuję się z tego powodu no ale bez przesady! Niekoniecznie dbam o swoje oczy i nie koryguję zeza bo poprostu nie mam na to czasu. Zastanawiam się nad operacją ale boję się skutków, i tego że bedzie jeszcze gorzej. Mam wielu znajomych i przyjaciół, przezylam juz swoją pierwszą milosc i rozczarowanie. Mój zez wcale nie jest malutki ani niewidoczny. Jakoś staram się z tym życ, mam mnóstwo swoich zdjęc na ktorym widac tą chorobę i nie. Zezowaata akceptuj siebie i mow sobie ze tak poprostu musi byc. Trzymam za Ciebie kciuki i zycze szczescia. Buziaki!

Gość dsads
Ja tez mam zeza i zastanawiam się bo ponoć to \'tylko niewłaściwa praca mięśni i ścięgien\'... więc powinno dać się to przeskoczyć ćwiczeniami :D Tak czy inaczej na operacje nie mam szans za bardzo bo mam już ugruntowaną wadę [wykryta gdy miałam 5 lat, teraz mam prawie 25] Mówiąc szczerze wolę swój wygląd w okularach niż bez :D Mam też astygmatyzm i też nie widzę obuocznie tylko 1 na raz chociaż czasami jak się skupię potrafię widzieć to co dzieje się na peryferiach 2giego oka [przynajmniej tyle już wyćwiczyłam to teraz tylko próbować to ściągać na środek :D] A co do pracy - widziałam zezowatą sekretarkę :D... I w życiu jakoś zez mi nie przeszkadzał, jakoś nie zwracałam na to uwagi, nawet nie pamiętam żeby ktoś mi z tego powodu wyjątkowo dokuczał - jak już się zdarzyło to puszczałam to mimo uszu i przestawali praktycznie od razu. samej wady wzroku tez nie mam aż tak dużej [-1,75 i -0,5] i mam astygmatyzm

Gość uupppppppppp
wiesz zalezy o jakim zezie mowimy bo ponoc paris hilton tez ma zeza tylko ze ja jakos go nie widze. dla mnie zez to wyglada np tak http://www.meddean.luc.edu/lumen/Meded/medicine/pulmonar/PD/strabismus1.jpg http://www.childrensnational.org/files/Images/DepartmentsandPrograms/ConditionsAndTreatments/ophthalmology/Strabismus1.jpg http://www.amedeolucente.it/images/esotropia.jpg i co widzialas sekretarke z takim zezem?

Gość uupppppppppp
czy kobieta z takim zezem ma wogole szanse na milosc , na normalne zycie??

dsads Puknij się w główkę, masz wadę jaką? UGRUNTOWANĄ?! i że co, nie mozesz mieć operacji już?! Wiesz, że mamy rok 2009 już? i możesz mieć operacje i to w dodatku u najlepszej specjalistki w Polsce (na śląsku - katowice) i to za darmo z NFZ - z tym, że czeka się aż 3 lata, prywatnie natomiast kosztuje 2000zł i czeka się niecały miesiąc. Nie gadaj takich głupot, o jakieś ugruntowanej wadzie... większość ma zeza od małego albo od urodzenia i można mieć operacje, nie ma znaczenia ile ma się lat zeza.

Gość uupppppppppp
mialam juz operacje u najlepszej specjalistki ale mam niedowidzenie i zez powrocil niestety

Gość uupppppppppp
mialam kilkaoperacji ale zez powraca. poa tym podwojne widzenie itp

Gość czarna mamba00
uupppppppppp Można mieć kochającego i naprawdę bardzo przystojnego faceta z takim zezem :) Ja mam takiego jak na 1 zdjęciu, więc ogromny. I wiesz co? On cały czas całuje to oczko, a i w ogóle mówi, że go 'podnieca' :) za 3 tygodnie mam operację :) dlaczego też się jej nie podejmiesz?

a mogę wiedzieć u jakiej specjalistki? bo to ważne, każdy podaje się za 'specjaliste'...

Gość uupppppppppp
juz pisalam wielokorotnie dlaczego nie poddaje sie kolejnej operacji

Gość uupppppppppp
. zreszta tu nie ma znaczenia kto wykona operacje bo po 1. w mlodosci mialam operacje ktora spieprzyla mi miesnie 2. po drugie na niedowidzenie nawet pani doktor z zabrza nic nie poradzi 3. mam przeciwskazania do zabiegu w narkozie

to czego oczekiwałaś zakłądając ten temat? chcesz wiedzieć , czy da się z tym żyć? Da się.

Gość uupppppppppp
da sie wegetowac ale nie normalnie zyc :-(

Gość dudududd
masz chujowych lekarzy, jedz do katwoic jest klnika. Ja mialam i nic nie widac po jednej. Po prostu chujowi lekarze tego nic nie tłumaczy

Gość uupppppppppp
a skad wiesz ze nie bylm w katowicach czy zabrzu? kazdy przypadek jest inny i to ze ci dr j. pomogla to nie znaczy ze kazdemu

Gość Jowita1985
Eeetam... głupoty gadacie. Nie da się żyć? To ciekawe, bo moja kumpela ŻYJE z takim właśnie zezem i ma fajnego chłopaka już od dwóch lat. Ma spore grono dobrych znajomych i jakoś nikt się nie przejmuje jej zezem. Dlaczego? Bo ona nie robi z tego problemu!

Gość uppppppppp
widocznie ma duzo szczescia. mnie jakos zaden facet nie chce. i ciagle slysze jakies uwagi na temat mojego zeza :-(

Gość uuppppppppp

Gość uupppppp

Gość uuppppppppppp
smutne jest zycie zezola

Gość uuppppppppppp

Gość jajajajajajaja1234
gdybym miala takiego zezola to bym sie chyba zabila

Gość uuupppppppp