Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muminek38

no i masz!!!!!!skutek uboczny!!!!!!

Polecane posty

Gość muminek38

Młody zaraz po porodzie miał ostre łojotokowe zapalenie skóry, przepisano maśc sterydową----pomogła ale od pary dni pojawiły sie maluski dziureczki,jutro jade do dermatolog,boje się że nic nie da się z tym zrobić, miał ktos podobny przypadek ,wygląda jakby przeszedł ospe, piszcie help

mój synek mial masc sterydowa na ciemieniuche, tez juz bylo to zapalenie skory, ale nei mial wcale dziur po tym. Teraz ma ładna skóre, przez tydzien mial smarowane co wieczor cieniutka warstwa, nie dluzej!

ale skoro On taki maluski to moze z czasem jak bedzie rósł to mu zejdzie, w koncu skora bedzie sie rozrastac itd. Tak samo jest ze wszelkimi bliznami z czasów dziecinstwa, wiele z nich potrafi samoistnie zniknac

Gość muminek38
też właściwie słyszałam że z wiekiem się spłycają, nie chce mieć wyzutów chociaż już je mam, pediatra który przepisał to świństwo nie powinien byc pediatrą, jak kiedys byłam u dermatolog to w szoku była jak usłyszała czym był smarowany, i tak marwi mnie to ogromiście oby znikneło

a to tez ciemieniucha byla? jaka nazwa tej masci? moja to byla "elosone" bo "elocom" juz wycofali z produkcji. No i wiesz, pediatra moze podjela dobra decyzje, z moja bardzo dokladnie omawialysmy ten przypadek. Mowila mi ze gdyby nei koniecznosc to by nei przepisala sterydowej masci, ale neistety, jak jzu jest zagrozenie lojotokowego zapalenia skory,a co gorsza jesli juz istnieje to neistety trzeba siegnac po takie srodki, ale czujnie. U nas juznic nie pomagalo...

Gość muminek38
Najpierw pojawiły sie niewinne prosaczki a potem przerodziło się w łojotokowe zapalenie skóry głównie na twarzy i plecach a maśc to bedikord g bodajże, tym prawdopodobnie nie smaruje się twarzy u dorosłych a co gorsza u niemowląt, pediatra kazał nie przejmować się ulotką i zapewniał że wszysko z czasem minie

nie slyszalam o czyms takim, to napisz co i jak po wizycie u dermatologa.Pewnei wszystko zejdzie i bedzie ok;) Pozdrawiam a teraz lece do dzieciaczkow

Gość muminek38
dzięki napisze pa