Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kahna

CZY CYNK DOUSTNIE POMAGA NA PRYSZCZE??????

Polecane posty

Gość kahna

DUZO WIDZE CZASEM TU NA FORACH ZE WLASNIE JECIE CYNK W TABLETKACH NA PRYSZCZE:) POMAGA WAM??? MOJE PRYSZCZE MOGĄ MIEC PODLOZE HORMONALNE WIEC JEST SENS PROBOWAC????

Gość nie pomoże

Gość Uzalezniona od cynku
Ja odstawilam wszystkie masci od dermatologow i przeszlam tylko na cynk, witamine B, skrzyp ;D... Zrobilam to wtedy gdy moja cera byla STRASZNA i nie robie sobie jaj- stany zapalne, cale policzki czerwone, podraznione tymi mazidlami.. w wielkich podskornych gulach... wszedzie zaskorniki.. czolo, broda- to samo, ale najgorzej policzki.. koszmar. Do tej pory jem i jem cynk.. duuuuzo cynku (zincas forte, ten bez recepty nawet do 5 tabsow dziennie- mozna dawke zmniejszac jak cera by sie polepszala) Po jakims roku cpania nalogowo cynku nie mam zadnych stanow zapalnych :D..czolo gladziutkie, czasami zrobi sie jedna krostka i zaraz znika.. to jest nie do porownania z tym co bylo wczesniej, na policzkach zostaly mi blizny po "leczeniu" tetracyklina.. i tych paskudnych stanach zapalnych i gulach.. ale powoli sie splycaja.. Zawsze moge jeszcze zainwestowac w peelingi :).. generalnie cera jest gladka - jakies 3-4 krostki na policzkach, a nie robie nic poza jedzeniem witaminek i cynku. Jezeli dla kogos 3-4 to duzo przypominam ze ja kiedys mialam doslownie co 2 mm jakas kroste... i zaden dermatolog tego nie byl w stanie zlikwidowac skutecznie- zawsze konczylo sie nawrotami, po tetracyklinie tez ;/.. do tego podraznieniami. Teraz spokojnie macam policzek i czuje.. o zgrozo! wlasna skore xD... Sama w to nie wierze. Nie zaszkodzi, a pomoc mooooze :P Ja wyleczylam sie sama cynkiem i co wazne "papka do cery tradzikowej" z Jadwigii (no jeszcze nie calkiem.. ale jestem juz na finiszu czuje :D- hehe.. nawrotow brak nawet przy odstawianiu papki/cynku, a poprawa duza :D).. Pozdrawiam :)

Gość zAD
Też myślałam że cynk na pryszcze mi pomoze, ale co sie okazalo po 2tyg stosowania po 1tabletce cynku pryszczy mam o wiele wiecej. Co się dzieje?

Gość RRBas
A ja na wypadające włosy stosowałam taki cynk w tabletkach i zupełnym przypadkiem poprawił mi cerę ;) nie miałam może jakiegoś wielkiego trądziku, ale coś tam było, a teraz jest na prawdę dobrze, nawet nie stosuję już podkładu :) także polecam, dobry skutek uboczny mocnych włosów ;)

Z tego co wiem cynk sam w sobie reguluje wydzielanie sebum wiec powinien pomóc. Ja brałam kiedyś tabletki z cynkiem ale dopiero kiedy zaczęłam myć twarz żelem oczyszczającym Effaclar,który w składzie ma pochodną cynku zauważyłam poprawę.

Gość Jasjkra
Ja nie stosowałam cynku na trądzik, ale coś słyszałam, że pomaga ;) Generalnie to w pewien sposób oczyszcza organizm i wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci, zatem bardzo możliwe, że jest pomocny w walce z tradzikiem. Poczytajcie tutaj o właściwościach cynku i co można uzyskać dzięki niemu https://adamed.expert/cynk-na-co-ma-wplyw-ten-pierwiastek-w-organizmie/

Gość Katharina

U mnie następuje wysyp bolących kostek po cynku, pogarsza się stan skóry za każdym razem jak tylko zaczynam go łykac 

Gość Katharina

Pewnie jakiś klient mi to sprzedał.Powiem szefowi żeby mnie nie wystawiał na ten tydzień