Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdssdgdgs

PYtanie dot. aparatu ortodontycznego

Polecane posty

Gość gdssdgdgs

Za dwa tygodnie będę mieć zakładany stały aparat orto, natomiast tydzień wcześniej mam przyjść na założenie... no właśnie nie wiem czego, chyba byłam zbyt podekstytowana podczas wizyty i mi wyleciało z głowy. W każdym razie ortodontka powiedziała, ze będzie to trwać minutkę. Więc, drodzy zadrutowani, co się zakłada przed samym aparatem???

Gość gdssdgdgs
Uhhh... to boli? ;)

wspólczuje:o zaopatrz się w leki przeciwbólowe a najlepiej jak przyjdziesz do domu idz spac:P potem już nie tak bardzo boli chyba ze ściśnia.. mnie na 1 bolało a na drugiej wizycie nie itd ale to jest straszne:o

Gość gdssdgdgs
Przeglądam właśnie forum, i z tego co widzę, nie każdy miał zakładane te gumki. Po co one są? Czy samo zakładanie boli? Na czym polega?

separacja az tak nie boli ale jak mi aparat załozli to przez cały tydzien tam mnie napierdalały zęby!!!!!!!!!!!!!!!! i cała śluzówkę miałam zdarta az spuchnite miałam nad górna warga.masakra pozniej juz przechodzi i az tak nie boli ale początki straszne!!!.nie mogłam jesc bo tak zeby bolały

nie miałam gumek najpierw zakladanych dopiero przy aparacie i oczywiscie kolorowe:classic_cool:

Gość gdssdgdgs
Ja nie mam w ogóle przerw między zębami, to ortodontka te gumki wciśnie czy jak? :D:D