Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gupietoto

Zwolnienie z religi..

Polecane posty

Gość gupietoto

..w zamian za pójście na piesza pielgrzymkę razem z matką, do Częstochowy, w wakacje, żeby Bóg wybaczył mojej mamie to, że mnie zwolniła z religi, o co toczyłam z nią regularny bój. Przecież to fanatyzm religijny! Szantażuje mnie, że jeśli w wakacje nie pójdę to nie zwolni mnie w nastepnej klasie, a ja już zapowiedziałam, że więcej moja noga na religi nie postanie. Porażka! A na dodatek moja babka mnie zwyzywała jak dowiedziała się, że wypisuje się z religi i że nie chodze do kościoła już od dobrego roku (coś w stylu "nie jesteś człowiekiem, jesteś nienormalna, i że dowodów na instnienie boga jest pełno np: to że istnieje. Bezsensu, to jest niedouczenie a nie wiara) Poradźcie mi coś, jak mam sie zachowywać, ja już nie wytrzymuję tej presji i ciągłych awantur.

Gość gupietoto
Przecież ja dlatego nie chodze na religię, żeby nie mieć z nią styczności. A nie na pielgrzymkę z bandą nawiedzonych moherów, żeby tarzać sie wokół obrazu, ja tam oszaleje! Mam 16 lat, swój rozum, swoje zdanie, a oni wszyscy pchają mi sie z buciorami w moje indywidualne sprawy jaką jest m. in. moja wiara!

Gość gupietoto
Przecież ja dlatego nie chodze na religię, żeby nie mieć z nią styczności. A nie na pielgrzymkę z bandą nawiedzonych moherów, żeby tarzać sie wokół obrazu, ja tam oszaleje! Mam 16 lat, swój rozum, swoje zdanie, a oni wszyscy pchają mi sie z buciorami w moje indywidualne sprawy jaką jest m. in. moja wiara!

Gość nie powtarzaj sie

Gość gupietoto
Jestem agnostyczką i antyklerykałką.

Gość
o mój smutku :) agnostyczko i antyklerykałko, której mama pisze zwolnienia z religii

Gość fwwet
nie ma obowiazku uczęszczania na lecje relligii. to ,ze rodzic wyraził zgode .nie oznacza ,ze musisz na nie chodzic . to samo jest z etyka . nie chcesz nie chodzisz.

Gość gupietoto
coś nie tak? Nie jestem jeszcze pełnoletnia, więc niestety zgode musi podpisać rodzic. W czym problem?

Gość
gdybyś była faktycznie dojrzałą osobą, to niezależnie od poglądów szanowałabyś wyznanie innych i nie nazywała ich bandą tarzających się moherów

Gość chciałabym szanować
i jestem tolerancyjna, niech każdy robi co chce byleby nie robił innemu krzywdy, niech wierzy w co chce, dopóki mnie sie do tego nie zmusza i nie karze brać w tym udziału wbrew mojej woli i światopoglądowi. Dziękuję.

Gość ta jasne nie ma obowiązku
to ciekawe czemu u mnie w szkole zawsze sprawdzali obecnosc?

Gość *** * ** ** ** *** *** *** ***
powiem tak...mój facet ma 29 lat (ateista od lat 14 co najmniej) i ostatnio jak byliśmy u jego rodziców to jego matka urządziła pokazowe szlochanie pt "nie wierzysz nie chodzisz do kościoła, nie tak Cię wychowałam". te, jak to mówisz mohery nie mają w zwyczaju nigdy akceptować odmienności wierzeń swoich dzieci. naucz się z tym żyć i prześlizgiwać się i odwalać niedzielna mszę, bo inna metoda chyba nie istnieje. a jak skończysz te 18 lat, to już będziesz robiła co chcesz. ps. możesz zawsze na tej durnej religii czytać ksiażki pod ławką