Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda0004

z dzieckiem za granicę

Polecane posty

Gość magda0004

Witam i proszę o szybką odpowiedz a moje pytanie dotyczy dziecka z którym chcę wyjechac za granicę. Nie mam do swojego dziecka ani paszportu ani dowodu ojciec dziecka jest za granicą w Niemczech i tam chce do niego pojechać on nie ma możliwości przyjechania do Polski żeby iść wyrobić ze mną dziecku paszport lub wpisania go do mojego paszportu ani żeby wyrobić mu dowód czy są jakieś inne opcje np. żeby on tam coś podpisał??????????????? PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ DZIĘKUJE

Gość bjjjjjjjjjjjjjjjj
Dziecko musi miec wlasny paszport, niech twoj facet wybierze sie do polskiego konsulatu i podpisze zgode na wyrobienie paszportu dla dziecka. Potem z papierkiem idziesz wyrobic dziecku paszport.

Gość magda0004
tak tylko ja mam już ten nowy paszport jest ważny do 2013 r i tam pisze ze moge dziecko wpisac gdy nie ma skonczone 13 lat a nasze dziecko ma 1,5 roku. przez to co napisałaś(eś) mam też rozumieć ze on nie musi przyjeżdzać do Polski wystarczy że tam podpisze czy jak to mam rozumieć

Gość bjjjjjjjjjjjjjjjj
Ale teraz nie ma czegos takiego jak wpisywanie dziecka do paszportu, dziecko musi miec swoj dokument (o ile sie nie myle). Jak ja wyjezdzalam do swojego meza za granice to znalazlam sobie na necie gotowy wzor zgody na wyrobienie paszportu dla dziecka, potem wyslalam to mezowi, on poszedl do konsulatu i tam przy konsulu sie podpisal a konsul potwierdzil zgodnosc podpisu. Potem poszlam z ta zgoda wyrobic malemu paszport.

Gość bjjjjjjjjjjjjjjjj
Dobrze rozumiesz, nie musi przyjezdzac, wystarczy jego zgoda na pismie, ale potwierdzona przez konsula.

tak teraz jest tak ze dziecko musi miec swoj oddzielny dokument bo juz nie wpisuja dziecka do paszportu rodzica...