Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jesienna chandra___________

Mam problem.

Polecane posty

Nie potrafię odezwać się w większej grupie osób.. Np w mojej klasie (jestem w 3 liceum). Jeżeli natomiast rozmawiam z kim ''sam na sam'' albo z dwoma osobami to potrafię o wszystkim rozmawiać, pytać itd.. W szkole trzymam się tak bardzo z jedną kumpelą, z którą siedzę od 1 klasy w ławce. Razem wszędzie chodzimy, a jak np nasza klasa siedzi w grupie to nie bodchodzimy do niej tylko siadamy na boku. Zauważyłam (już w 1 klasie) że ona też jest taka jak ja.. nie odzywa się ''na forum'' klasy tylko potrafi fajnie pogadać z mała grupą osób.. Jestem normalna, tylko wydaje mi się, że może on nie chcą ze mną rozmawiać ?? Bo mam blond włosy, zawsze dobrze ułożone, firmowe drogie ciuchy, drogie kosmetyki.. ? Ta kumpel z którą się trzymam jest podobna do mnie pod tym względem.. Ale ja nie czuję się od nikogo lepsza... ja chciałabym mieć dużo znajomych i potrafić rozmawiać i żartować w dużej grupie osób :(

jesteś introwertykiem (yy...introwertyczką??-nie wiem czy to sie odmienia;)), taka po prostu jesteś i juz ;p ps.to nie choroba...;)

Gość to zamiast
zachwycac sie samą sobą i swoimi kosmetykami rusz do ludzi, może nie masz po prostu czego zaoferować poza gadaniem o swojej fryzurze? nie dziwie sie ze z Tobą sie nie zadają.

Ale ja właśnie nie zachwycam się sobą, swoimi kosmetykami i nie gadam nigdy o mojej fryzurze ! Tylko napisałam to bo widzę że ludzie zwracają na coś takiego uwagę i nie wiem myślą sobie, że co? :( Mam znajomych owszem ale generalnie nie trzymam się z większymi grupami osób. Tak sobie myślę, że gdyby nie mój chłopak to chyba zostałabym sama :O

Zawsze byłam grzeczną, cichą dziewczynką... i może to przez to tak jest ? Chciałabym powiedzieć coś przy dużej grupie osób (np 30 osobowej) i już mam to mówić ale nagle mam taką barięrę i rezygnuję... Bo tak jak już mówiłam - przy jednej, dwóch, może trzech osobach nie mam z tym problemu :(

Gość ooo234ooo.....
no coż, wiele osób tak ma, może wydaje im się, że jesteś niemiła i skupiasz sie na swoim wyglądzie i że to Ty uważasz się za lepszą, bo masz lepsze kosmetyki itd.

Możliwe... ale co ja mam zrobić w takim razie ? :(

Gość jutinka
Ja tez taka jestem, ale dzieki temu mam kilkoro wspanialych przyjacol z liceum i dwie z moich poprzednich studiow i uwazam, ze to lepiej, niz gadanie ze wszystkimi o niczym, bo pozniej kazdego obgaduje, zazwyczaj jakies gwiazdy sa, ktore peplaja, zeby zwrocic na siebie uwage. Moja rada: nie zmieniaj sie :)

''zazwyczaj jakies gwiazdy sa, ktore peplaja, zeby zwrocic na siebie uwage'' -- właśnie u mnie takie osoby w klasie są :) - krzyczą, mało powiedziane- DRĄ RYJA i to jeszcze np : zamknij się ! niby to ma być żart ale właśnie to jest chyba dla nich sposób na zwrócenie na siebie uwagę.. itp ...

Gość jutinka
Tez mam teraz taka u siebie, gada i gada i gada o byle czym, niektóre osoby tym przyciaga, ale nie mnie :) bez publicznosci rady sobie nie daje, ale to jest jej problem :)

Gość Piotruś Ban życzliwie
Jutinka przyznaj sie że jesteś zazdrosna że lali na ciebie ciepłym moczem, ale pocieszasz się że masz kilka przyjaciółek, równie "popularnych" smoków wawelskich :o

Piotruś Ban życzliwie - wydaje mi się, że to mnie co niektóre osoby leją ciepłym moczem :O a mi z tym wcale nie jest dobrze i chciałabym to jakoś zmienić

Gość Piotruś Ban życzliwie
Doradziłbym ci coś, ale nie doradze, bo mam cie w duupie :D

Gość jutinka
Piotrusiu Banie: nie przyznam,ze jestem zazdrosna,bo tak nie jest :) to, ze ludzie z Toba gadaja, a za plecami leja na Ciebie cieplym moczem, to tego nie przyznasz, nawet jakbys chcial, bo tego nie wiesz :) a tak poza tym, to to, ze nie uwielbiam sie przymilac i lizac tylka,to nie znaczy, ze te osoby mnie olewaja, gadam z nimi,ale od czasu do czasu, a nie lize tylka. Zreszta kto powiedzial, ze sa one popularne? Eh...zal mi Ciebie musze przyznac...nikt Cie nie kocha, nie lubi i musisz wazeline wciskac...przykro...