Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clawka

kącik wsparcia odchudzaniowego

Polecane posty

Gość Studencina
Ach, zapomniałam dodać, że ja mam 21 lat i jestem ze śląskiego, a spotkac sie byłoby bajecznie :D

Dzień dobry :) Jakoś tak dzisiaj z wrażenia spać nie mogłam :) Otóż zaczynam nową dietę, podobno przez nawet 5 dni można stracić 3-5 kg... Dla mnie super, bo wieczorkiem pije się kieliszek wina :D tutaj macie temat, gdzie wypowiadały się jakieś dziewczyny na temat tej diety - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3378242&start=0 Oto jadłospis: 8:00-kawa lub herbata 10:00-trojkacik serka topionego/smak wg.gustu/ 12:00jajko i pomidor 14:00-jablko 16:00-serek bialy chudy lub twarozek wiejski,pomidor 20:00-lampka czerwonego wina Ja zaczynam od dzisiaj :) Tylko zastanawiam się nad jednym, czy można w ciągu dnia pić więcej kawy niż tylko rano?

hej, dziewczynki!!! ja też coś rzadko piszę....jakiejś konkretnej diety nie stosuję, po prostu MŻ. waga 68kg, wczoraj ćwiczyłam na siłce , przedwczoraj skakałam jak dzika małpa w domu hehehe :) cławka, ta dieta co napisałaś nazywa się amerykańska, nie wiem czy zastosuję, bo trochę jestem uczulona na jajka, czyli nie mogę jeść codziennie, chyba że czymś zamienię te jajka...ale 3-5kg w tydzień kusi...

Gość ostatni raz walcze
Hej Dziewczyny :) az wstyd się przyznać ..... i mam wyrzuty bo nawet nie chciałąm tu juz pisać , ale jednak myślę, że po to tu jesteśmy tak ?? ważne są sukcesy i porażki.... wyjełaś mi to Kochana z ust wczoraj tez patrzyłam na ta amerykańska i nawet ją zapisałam aby sie do nije przymierzyć !!!! dobra ja od jutra w takim razie !!!! czytałam , że jakaś dziewczyna stosowała ja miesiąc i schudła 15 kg !!!!! to jak zaczynamy od jutra ??? jejku aby sie udało !!!!!!!!!!!!!!!! ja proponuje tylko aby kawa była z mlekiem bo inaczej nie przejdzie:) hahahaha i więcej niż raz dziennie :) z lampką wina to u mnie różnie - raczej pić nie będę bo jakaś deprecha mnie złapie hahahah jestem gotowa a Wy ? :) hahaha buziaki i ciepłego dnia :)

Witajcie!!! Mała Czarna, gratuluję efektów!!! To świetnie, że sobie radzisz!! Nie przestawaj :) Ostatni raz - tą myśl o amerykańskiej to chyba telepatycznie sobie jakoś przekazałyśmy :D W takim razie ja też od jutra zacznę, bo po tej 7 rano poszłam znowu spać i dopiero wstałam... czyli już minęły godziny 2 posiłków. A chcę ją stosować dokładnie jak w opisie. Co do tego wina na wieczór to jest właśnie wskazane w ramach poprawy przemiany materii. Ogólnie każdy składnik tej diety ma ważną rolę, więc nie bardzo można ten jadłospis modyfikować. Co do kawy to ewentualnie może być więcej ;) Ja najpierw spróbuję czarną a jak nie przejdzie przez gardło to z mlekiem :) Dzisiaj w takim razie zrobię sobie dietkę \"przedamerykańską\" - postaram się nic nie jeść, a jeśli już to warzywa. Wczoraj oczywiście znowu podła wpadka - ale waga na szczęście poniżej 59, bo 58,6 :)

Gość ostatni raz walcze
dobra Niunia :) masz racje co do tego wina !! muszę dziś coś znaleść :) hahaha musimy dac rade !!! :) czytałam też , że mozna do tego serka białego sypać ile się chce ziół aby poprawić smak , ale zero soli ! a te serki topione to można zjeść 2 trójkąciki o dowolnym smaku :) co jeszcze pamiętam ?? aaa to że po 5 dniach można przez 2 dni jeśc więcej ale do 1000 kcel oczywiscie bez słodyczy czy tłuszczy. jak mi sie cos przypomni to napisze ... :) studencina wiem o czym mowisz... że jakl wyjedziesz to nie będą pilnowali tez tak kiedys miałąm i nie powiem nie powiem :) chudłam !!

ja dziś zjadłam tylko troszkę gotowanej pietruszki, selera i marchwi :)\\ właśnie piję drugą kawkę - i rozmyślam nad jutrzejszą dietką ;) pójdę dzisiaj jeszcze sobie kupić winko i serki topione na jutro.. tylko boję się, że zamiast kieliszka wina wypiję jutro całą butelkę :P

Gość ostatni raz walcze
hahaha głodomorem ? to ja jestem w takim razie pożeraczem wszystkiego :) od jutro serki jajko winko ... będzie dobrze :) ja podziwiam za takie jedzenie selerek marcheweczka :) , ale ja też tak będe :) tylo najpierw musze pozbyc sie tych okropnych wstrętnych kilogramów nie mowie co dzis jadłam :) stwierdziłam , że jeśli od jutra to dziś mogę ... głupiooooo wiem ...... ale nie martwcie się dam rade razem z Wami !!! ( mam nadzieję ) ;) jak Wam dzis poszło ? jak sie czujecie ? i kto od jutra idzie na amerykańską ?

Gość Studencina
Kurde ale mi narobiłyście ochoty :D ja też chcę!!! Kuszące:) No a moja dieta tak średnio jakoś ostatnio mi idzie :/ Więc ta 5- dniowa... hmmm, tylko, ze teraz będzie pare dni takich, że wiem, że i tak nie uda mi się wykręcić od zjedzenia czegoś, może od 1 października zrobię ?:) Poczekam na Wasze efekty :P Boję się wchodzić na wagę :P Czuję, że nie schudłam:/ No ale wiecie, czego bym się bała na tej diecie? po pierwsze: że wypiję całą butelkę, po drugie: będę na rauszu i wedy nie wytrzymam i się objem- a wiecie % pobudzają łaknienie :P

Gość melania1990
dziewczyny witam i sie przylaczam:) 171 waga 58 - docelowo 53:) jak u was z wymiarami? ile macie w biodrach udzie łydce talii i ręce? mierzone w najszerszym miejscu?

Witam, witam!! Ja dziś pod wieczór miałam niestety wpadkę... a potem seans w... No ale nic, jutro zaczynamy amerykankę :) Ważyć będę się na bieżąco, ale zmierzę dopiero 1 października. Tak a\'propos warzywek, to ja je akurat bardzo lubię :) Melania, widzę że mamy podobną wagę i wzrost - a jakie Ty masz wymiary? Ja się właśnie zmierzyłam: biust/talia/biodra: 89/68/91 udo w najszerszym miejscu: 50 cm Chciałabym docelowo około 88/64/88 a udo 48 cm. Tyle mierzyłam przy około 54 kg.

Dzień dobry :) No to pierwszy dzień amerykanki czas zacząć! Właśnie mam przed sobą kubek czarnej kawy bez cukru... Dodałabym mleka, ale nie mam w domu, muszę dopiero kupić. No nic jakoś to przełknę ;) O 10:00 serek topiony, już nie mogę się doczekać :P :D

a feee ale niedobra ta kawa :D ale po mleko nie chce mi się iść... aha, a dzisiaj na wadze 58,3 kg :)

No i trójkącik serka za mną, głodna trochę jestem, ale wytrzymam do tej 12:00 :) A tutaj znalazłam troszeczkę inny rozkład tej diety - właściwie bardzo podobny. Ja jeszcze zastanowię się, który będę stosować. Śniadanie 10:00 filiżanka świeżo zaparzonej kawy naturalnej lub słabej herbaty żadnych dodatków topiony serek o ulubionym smaku - 50g Drugie śniadanie 12:00 1jajko ugotowane na twardo lub miękko bez soli pomidor Przekąska 14:00 jabłko Obiadokolacja 16:00 20 dag chudego twarogu z ziołami ale bez soli papryka albo ogórek Wieczorem 20:00 kieliszek czerwonego wina

Gość ostatni raz walcze
witam :) tak tak to dziś pierwszy dzień :) i dziewczyny musi sie udać ja po kawie dopiero bo zapomniałam zjeść serka , ale zjem w takim razie z jajkiem jeśli będe bardzo głodna ... narazie za godzinke jemy jajko z pomidorkiem :) aha kawke wypiłam z mlekiem , ale juz nie pół kawa pół mleko tylko mnije meleka zdecydowanie :) myślę, że można wypić więcej kawy no jasne ale max 3 !! a 2 to w normie :) ok to do 12 :) czeka nas jajko z pomidorkiem :) można sobie chyba to wymieszać raezm i posypać ziołami ... melanina1990 - pytasz o wymiary :) powiem jak dojrzeje do tej decyzji :) ale jest powyżej 100 ... :( studencina :) dobra to zaczynaj od 1 :) będziesz juz po naszych relacjach :) ja osobiscie jeśli mi sie spodoba to chche ją pociągnąć dłużej aby pozbyć się tłuszczu ... wino podobno bardzo poprawia przemiane materi - więc super mimo tego , że mało jemy nasz organizm poruszy tłuszcze i będziemy spalać :) buziaki i trzymam kciuki Kochane!!!!!!

hej, \"ostatni raz\"!! dwunasta, dwunasta wybiła :D właśnie jestem po jajeczku na twardo i pomidorku z ziołami i szczypiorkiem co dziwne, w ogóle nie czuję się głodna! wtedy jeszcze po 10:00 zjadłam drugi trójkącik serka topionego, bo można go zjeść do 50 gram, a 1 trójkącik to 25 gram. teraz za 2 godzinki jabłko :D dziś rano byłam w sklepie i sobie kupiłam pyszne i soczyste, nie było mnie godzinkę i facet mi je zjadł :o muszę jeszcze raz do sklepu przed 14:00 ;) to co, spotykamy się na winku po 20:00?

Gość ostatni raz walcze
no pewnie że się spotkamy :) nawet już wybrałam jakie to winko będzie :) czerwone gronowe - takie miałąm w domu :) jak sie czujesz ? u mnie jest Ok o 12 zjadłam sałatke zrobiłam z tego - mianowicie pokroniłam pomidorka na to nasypałam przyprawy do pizzy :) same zioła i na to jajko pokroiłam :) haha dało sie zjeśc chociaż rzeczywiscie bez soli smakuje wsyztsko inaczej , ale jest fajnie ! i na prawde trzyma mnie to , że Ty też jesteś i robisz to samo !! serka dzis nie zjadłam bo nie zdąrzyłam , ale jutro bankowo :) jabłko tez juz zjadłam o 14 i teraz jeszcze zobacz 40 minut i znów posiłek - szczerze wydaje mi się że cały czas jem i o to właśnie chodzi , abyśmy troche się przyzwyczaiły do posiłków małych , a nie tak jak ja potrafiłam zjeść konia z kopytami na jeden posiłek podoba mi się na prawde - jestem pod warażeniem !!! a najbardzije czekam na to wino :) hahahah chociaż za alkoholem nie przepadam - ale wiem że bardzo pobudza przemiane materii - cool!! zaraz napisze więcej bo musze henne zmyć :)

Gość ostatni raz walcze
własnie zmyłam henne i po raz pierwszy mam wypadke hennowy zafarbowało mi ciało !!!!! własnie robiłam juz wsyztsko nawet woda utleniona była grania i nic !!!! aż mnie bolą od szorowania !!!! jejku dzięki że nie musze wychodzic dzis i jutro nigdzie , ale jak ja wyglądam i żeby to zeszło do poniedziałlku!!!! macie jakies rady ?? za 20 minut posiłek :) a jak sobie go przygotujesz ?? kto z niami jest ? a kto kiedy zaczyna ?

cześć \"ostatni raz\" :) O 14:00 zjadłam duże jabłko a teraz właśnie jestem po twarożku z pomidorem. Po prostu twarożek wymieszałam z kawałkami pomidora i dodałam różnych przypraw - całkiem smaczne :) Teraz tylko winko o 20:00 mmmm... Spotkajmy się na kielichu o 20:00 i uczcijmy pierwszy dzień zaliczonej diety :) Mnie też to bardzo motywuje, że ktoś tego samego dnia przechodzi to samo, je te same rzeczy i musi się ograniczać. Razem damy radę! Z tego wychodzi, że tylko my jesteśmy na amerykance. Damy dobry przykład :) Co do henny to strasznie współczuję (ale chyba tylko oczy masz rozmazane? czy na całej twarzy ?:D), a może spróbuj sokiem z cytryny?

Gość ostatni raz walcze
halo halo :) Jest Ok na prawde myslałam , że bedzie gorzej :) super clawka że ci fajnie tez idzie !!! bardzo sie ciesze!! o 16 zjadłam serek wiejski plus pomidor juz oddzielnie i było pycha:) hahha jeśli chodzo o brwi hahaha jejku w ogołe tragedia :) zafarbowało mi ciało na brwiach i to czarne jak węgiel teraz po nie wiem 6 nałożeniu kremu tłustego powoli sie rozpuszcza i jest coraz lepiej :) nigdy mi sie nic takiego nie przytrafiło ..... swoją droga jak zawsze robiłam na oko proporcje może cos zle nie tak hahaha nie wiem - byłam w każdym bądz razie w szoku że to czarne nie chce zejść :) hahaha o 20 wineczko raezm super extra :) myślę, że nam sie dzis uda!! a te 5 dni poleci błyskawicznie co dalej wtedy ??? może jedn dzień jedzenia 1000kcel i znów 5 dni amerykanki ? co o tym myslisz ? czy może jakaś inna diete wprowadzić ? no zobaczymy zreszta jakie będą efekty ?.... ale muszą być !! dla dziewczyn zaczynających ta dietke - pierwszy dzień jest spoko co dalej nie wiem bo jutro dopiero 2 dzień :) a może aż drugi :))) jak bym dzis nie dała rady o 20 byc na kompie to clawka pamiętaj , że pije winko z Toba :) buziaczki i do 20 :)

jakby co ja już jestem ;) ale winko dopiero o 20 :) daj znać \"ostatni raz\" jak będziesz w necie. Ogólnie to ja też nie podejrzewałam, że tak łatwo jest na tej diecie wytrzymać - a naprawdę nie jestem głodna - może teraz czuję, że mam trochę pusty żołądek, ale praktycznie tylko rano byłam głodna - potem cały dzień bardzo dobrze :) Co do dalszej diety to trzeba nad tym pomyśleć :) Ja chcę zrzucić tylko 4 kg, więc jeśli zleci mi na tej diecie np. 3 kg, to już jej nie będę powtarzać. Ale ograniczanie kcal potem jak najbardziej :) 1000 kcal to rozsądny pomysł, można też trochę zmodyfikować amerykankę - np. dodać do niej stopniowo śniadania czy obiady. Ale winko obowiązkowo zostaje :D

Gość Studencina
Hej dziewuszki, ja mimo, że nie na tej diecie co Wy, też będę zaraz piła winko półwytrawne :) To chyba najlepszy wybór jeżeli się chce coś wypić a się jest na diecie, oczywiscie tylko kilka lampek :) trzymam kciuki za Was :)

witaj studencinko, ja właśnie jestem po czerwonym półsłodkim, ale chyba zostanę przy jednej lampce.. bo właśnie zabieram się do nauki ;) a Ty dzisiaj jakaś imprezka? jak tam dietka?

Gość ostatni raz walcze
:) dzień dobry Kochane winko wypiłam wczoraj i było smaczne :) mniam mniam pierwszy dzień zaliczny super extra fajnie dzis czuje się lżej na wage nie staje bo chce dopiero w środe!, ale czuje się ok clawka piszesz , że głód miałaś rano .. ja z koleji około 19 mnie dopadł, ale spokojnie wytrzymałam - walczyłam z mózgiem i już! dzis juz po kawce i serku z ziołami, a za godzinke następny posiłek ! jejku aby był juz listopad i abym miała 15 kg mniej !!! tak bedzie musi być!!!! mam zamiar zrobic kanapki z tego pomidora i jajka:) zobaczymy jak będzie wyglądało bo samku raczej nie zmieni hahaha :) :)) sciskam mocno i życze udanego dnia dietowego dziś ! buziaki

dopiero wstałam i piję kawkę z mlekiem. dziś na wadze 57,8 - w końcu poniżej 58!!! wczoraj niestety zjadłam jeszcze po 20:00 serek wiejski :( no ale to nic, waga i tak spadła o 0,5 kg :) serka topionego już dziś nie będę jeść, więc dopiero o 13:00 jajeczko z pomidorkiem :)

hahaha, osatni raz, napisałyśmy w tym samym momencie :D jesteś jeszcze?

Gość ostatni raz walcze
hahaha , ale my się czujemy :) hahaha nie marwt się tym serkiem , przecież wiesz , że w porównianiu z innymi dniami to jest sukces!!!! i gratulajce !!!!! że poniżej 58 !!!! czyli juz 57 super extra :) nareszcie :) ja ciągle walcze z brwiami :) hahah ale jest coraz lepiej - moja metoda to gruba warstwa kremu i jak zmywam wacikiem to widze różowy kolor czyli znka chyba że puszcza ? :) haha tak sie załatwić ... trzymam kciuczki clawka , ale wiem że nam się uda!! jutro już 3 dzień :) dobrze Rybka napisałaś, żeby przejść potem na 1000kcel - ja myślę , że pociągne jeśli dam rade dłużej ta amerykane , ale wiesz z jakiego względu - :) mam dużo więcej do zrzucenia :) i muszę ciś dogonić bo wzrost mamy taki sam :) ja 1.73 to tylko cm więcej moj pierwszy cel to 75 kg :) drugi 70 :) trzeci 65 :) czwarty 60 :) piąty 58 :) i na tym zastopuje ;) , ale znając mnie będe chciała mnije :))

Hej! Ja właśnie jem jabłuszko, a za 2 godzinki oczywiście twarożek. Tak w ogóle jak masz na imię? Bo głupio mi ciągle pisać \"ostatni raz\". Będę Cię dopingować w dalszej diecie :) Wiesz, ja kiedyś ważyłam 75 kg i bardzo źle wspominam tamte czasy... Czułam się fatalnie. Dlatego dobrze rozumiem Twoją motywację :) Tak poza tym to dostałam dziś okropne rozwolnienie... Zastanawiam się, czy to po tej diecie ;) Ale na szczęście już wszystko się uspokoiło. No nic, napiszę jeszcze pod wieczór, będziesz około 20:00?