Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clawka

kącik wsparcia odchudzaniowego

Polecane posty

Gość ostatni raz walcze
Hej Girls :) Jak po udanym mam nadzieje :) dniu odchudzania ? Ja dziś narazie wypiłam 2 kawy z mlekiem bez cukru :) a moje ćwiczenia będą polegały na sprzątaniu :) Mała Czarna :) dasz rade :) masz teraz 2 tyg na schudnięcie i pokazanie sie facetowi szczuplejsza :) trzymam kciuczki 10 kg to miesiąc odchudzania restrykcyjnego lunaa91 gratulacje z ciastem mamy :) clawka - ja jak byłam szczupła a było to niedawno :) chodziłam na basen i 3 razy w tyg biegałam - wystarczało aby utrzymac wage a nawet chudnąć jesli zapominałam zjeść :) ja jestem za rozciąganiem - bardzo pomagaa słyszałam aaa serek waniliowy :) haha jeden :) i jest dziś jeszcze przedemną także ... musi wystarczyć :) 30minutes - 1 kg w ciągu tyg spalisz szybciutko i nie martw sie ! wystarczy nie jeść po 18. plus zero słodyczy i pieczywa! masz gwarantowane nawet 2kg :)

hej, Mała Czarna! gratuluję spadku wagi, na pewno zrobisz mężowi dużą niespodziankę za 2 tygodnie :) poza tym jesteś wysoka, więc założę się że i teraz wyglądasz super. u mnie dziś na wadze 58,3 kg. Zawsze coś ;) właśnie zjadłam śniadanie: jajecznicę z 2 małych jajek i kromkę chleba razowego - razem pewnie około 280 kcal Na kolejny posiłek za około 3 godzinki planuję sałatkę z łososiem lub zupę pomidorową. Jak mija dzień tak w ogóle? Co robicie? Fajnie dzielić się swoimi wrażeniami przez cały dzień, zawsze wtedy jest większa motywacja ;)

o witaj "ostatni raz", napisałyśmy w tym samym momencie :) jak tam wagowo? ważysz się codziennie czy rzadziej?

Gość ostatni raz walcze
Hej ważyłam sie wczoraj i było te paskudne 80 :) jejku na prawde jakos nie moge uwierzyć, że tak szybko sie tyje .... a zważe się jutro :) hahaha więc to zależęć bedzie ... ah rzeczywiscie ten sam moment :) wyczyłyśmy sie telepatycznie! bardzo fajnie jesz i też tak jadłam więc jesteś na super fajnej drodze chudzinko do porządanego efektu ! trzymam kciuczki i talk You soon Girls

przyznam sie ze wczoraj nie poszlam na silke :( bo czasem tak mam, ze w ogole mi sie nie chce wychodzic z domu, tym bardziej jak jestem sama)..ale juz sie zbieram, bo musze karnet wykorzystac...ja sie nawpieprzalam makaronu z sosem pomidorowo-fetowym (tylko dlatego ze mi na fecie data waznosci sie dzis konczyla :() + surowka, zamierzam jeszcze dzis zjesc jabluszko i troche twarogu, wiec nie powinno byc zle Dziewczyny, podpowiedzcie co mozna jesc na obiad malokalorycznego???

Mała Czarna, każdy miewa chwile słabości, ale sęk w tym, by nie wstydzić się o tym mówić!! Bo właśnie wtedy możemy dostać pomoc i wsparcie. Co do obiadków to polecam sałatki (np. z kurczakiem, łososiem... bazą jest sałata lodowa, pomidory, papryka, cebula, kapary... można też dorobić sos vinegret albo słodko-kwaśny). Drugą opcją są zupki warzywne. Warzywka (korzeń pietruszki, seler, marchew, cebula, por) gotujemy z piersią kurczaka i kostką rosołową. Dodajemy do smaku przypraw, można też dołożyć przecieru pomidorowego. Pyszny obiadek a jaki zdrowy! Warzyw można też użyć z mrożonki, takie pocięte w drobne paseczki.

Aha, dziewczyny. I ja jestem zobowiązana do powiedzenia Wam czegoś, bo zawsze lepiej to zrobić na początku. Otóż od 2 lat mam problemy z bulimią... Odkąd zaczęłam znowu dietę z Wami jem normalnie, ale możliwe że zdarzy się mi jakaś wpadka..Tak bardzo staram się z tym walczyć, ale cały czas to się mnie trzyma. Czasami nie wytrzymuje, mam napad na jedzenie, zapycham się do granic i potem wizyta w toalecie. Nie chcę jednak o tym pisać... Ostatnio postanowiłam sobie naprawdę się postarać... Dlatego też między innymi piszę tak często na tym topiku - bardzo mi to pomaga :) Dlatego nie dziwcie się jak czasami będę tu pisała nawet o pierdołach... Bo mi to własnie pomaga w ustrzeżeniu się od napadu :) To tyle, staram się żyć normalnym życiem :)

clawka, dzieki za propozycje obiadkow. Pisz co chcesz, jak Ci to pomaga , bulimia to straszna choroba, trzymam za Ciebie kciuki :) ja wlasnie po silce jestem

Gość Studencina
Oj dzieczynki, mam zrobila takie pyszne ciasto... nie moge wytrzymac, lezy na stole w kuchni, liznęłam tylko mas i byłam o krok od zjedzenia...ale wtedy pomyślałam, że Wy się też powstrzymujecie :) i to mnie zmotywowało, a co do chłopaka, który podkłada różne smakołyki, u mnie tę funkcję genialnie wypełnia mama- tym bardziej, że ona nie wie, że się odchudzam, jakby wiedziała- urwałaby mi głowe... Co do bulimii, ja nigdy nie nauczyłam się |"zwracać" i może to i dobrze, ale moją straszną zmorą są te napady obżarstwa... gdyby nie one, wazyłabym cały czas te 44, 45 kg- tyle zazwyczaj waże chyba, że się zaczyna chrzanić, objem się raz, drugi i potem to już kaplica.. Czasami nie jestem w stanie uwierzyć(na drugi dzień) jak ja mogłam wsadzidzić w siebie tyle jedzenia, t niewiarygodne...potrafie zjeść tyle, że... a może lepiej nawet nie piszę, aby nie wprawiać nikogo w obrzydzenie. Staram się z tym walczyć, robię postanowienia, tłumaczę sobie, wiem, że jak chcę to potrafię, miałam okresy długie, kiedy nie objadłam się ani razu. Wiem, że przyczyną tego są stresy i chęć kontroli nad sytuacją, a po za tym, ogromna pustka w moim zyciu... tak tak, chcę ją zapchać jedzeniem... Przepraszam za ten wywód, wiem, że to żadna nowośc i takie tam marudzenie, chciałam tak tylko napisać , jest mi teraz lżej :) pzdr dla Was, trzymamy się dziewuchy!!! :*

Studencino, za co Ty przepraszasz? Właśnie od tego jest ten topik, żeby można było pisać o wszystkim i jak długo nam się podoba :) Zawsze robi się lżej jeśli wyrzucimy to z siebie zamiast dusić w sobie. A więc piszcie dziewczyny co Wam leży na sercu - zawsze ktoś coś przeczyta i doradzi :) Studencino ja też kiedyś miałam takie napady i nie zwracałam, czułam się strasznie... Teraz jest jedzcze gorzej bo jak się zapcham do końca i wymiotuję a potem pusty żołądek zapycham od nowa... To takie błędne koło. Żałuję dnia, kiedy kiedykolwiek to zrobiłam :( No ale jak na razie dzisiaj jest w porządku, właśnie zastanawiam się, czy jeść kolację, bo zjadłam na razie tylko śniadanie (jajecznica + kromka razowca) i \"obiad\" (2 kromki razowca z twarożkiem i pomidorem). Nie jestem jakoś bardzo głodna bo praktycznie cały dzień spałam, odsypiałam imprezę ;)

clawka, zjedz cos lekkiego, bo na prawde bardzo malo dzis jadlas, to tez stres dla organizmu Studencina, podziwiam cie, ja bym na pewno wpieprzyla ciasto :) ale mnie latwo jest namowic na cos pysznego niestety...

pół godziny temu zjadłam zupę pomidorową z makaronem razowym :) i to już definitywny koniec na dziś! jutro chyba ważenie sobie odpuszczę, może dopiero za 2-3 dni się zważę, to będą jakieś cyferkowe efekty.

witam Was, jak dzisiaj samopoczucie? ja jednak nie wytrzymałam i weszłam na wagę - i pokazała 58,0 kg :) teraz jeszcze tylko 4 kg i będzie dobrze. jestem już po śniadaniu: pół kostki (ok. 125 g) twarogu zmieszane z 150 g jogurtu naturalnego: razem około 260 kcal

Gość ostatni raz walcze
halo halo :) wczoraj udało mi się - pierwszy dzień zaliczony był sport - sprzątałam i to tak że dziś mnie mięśnie bolą :) i zjadłam tylko jabłko :) huraaaa plus jakies 2 kawy dzis jestem juz po 2 kawie ale chyba zaraz jeszcze jedną zrobie :) ja bulimi nie miałam , ale miałam początki anoreksji - to jest straszne !!! nie możesz jeść na prawde... cos strasznego dzieje się wtedy w mózgu ... oby nigdy nie dopuscic do tego !!!! aha zaraz na wage wjede i napisz czy jakieś gramy poleciały :) czekajcie ide.... no jest Ok jest mniej więc do przodu to najważniejsze !! fajnie tu sobie tak popisać ... hahaha buziaki

Gość Studencina
Witam miłe Panie :) Gratuluje sukcesów "wagowych" :) No ja dziś mam 3 dzień głodówki, ale wczoraj wypiłam tyle maślanki, że chyba aż nią pojadłam, bo już nie mogłam wytrzymać :) dziś jeszcze wytrzymam, a wieczorem w nagrodę wypiję winka półwytrawnego lampkę, dwie, bo będzie okazja i potraktuję to jako nagrodę za te trzy dni :) A od jutra ostra dieta i ćwiczenia, bo jestem zapuszczona, może uda mi się dziś zważyć ( w domu nie mam wagi), jak się zważę, to napiszę :) Do pełni szczęścia potrzeba jeszcze tylko słońca troszkę za oknem :) Miłego dnia!!!

ja również gratuluje sukcesów w zrzucaniu kilogramów,m ja miałam w niedziele małą wpadkę ale już wszystko jest ok;))

Gość ostatni raz walcze
ja miałam wpadke wczoraj :( dzis mam nadzieje, że bedzie Ok ! ... musi jakie rozmiary nosicie ? ja hmm hahaha no dobra powiem :) spodnie dzinsy 14 i to wychodzą mi fałdy więc musze zakładać bluzy szerokie i z ledwością się dopinam... i 42 wchodze ,ale chodzic w tych rzeczach nie moge bo są za obcisłe i nie wygodne także chyba 44 :( ale nie mam zadnej takiej wielkiej rzeczy więc nie wiem ale domyślam się ze najwyrażnije tak , a jeszcze rok temu było 36 jejku dziewczyny to jest straszne!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! a może spotkamy się jak juz każda osiągnie swój cel ? na mnie bedziecie musiały czekac długo , ale dotrwam :) obiecuje!! na kawke i ploty ? co o tym sądzicie ? może to jakis dobry też cel ? aby pokazać się z jak najlepszej strony ? wiem , że jest różnica wieku między nami , ale to chyba najmniejszy problem jeśli mamy wspóny cel ? :) rozważcie to ..... buziaki to all :)

cześć \"ostatni raz\". ja też miałam wczoraj wpadkę i to nie małą :o dziś na wadze znowu 59 kg 😭 jestem strasznie zła na siebie... dzisiaj postaram się przeżyć dzień na samych sokach warzywnych, czerwonej herbacie. ewentualnie zjem coś malutkiego... czuję się tak źle... dlaczego na zgubienie 1 kg potrzeba tak długo czasu a na przybycie wystarczy jeden wieczór :( ehhh będę w ciągu dnia na bieżąco dawać znać jak idzie... i Ty też kochana :) co do rozmiaru, to teraz noszę 36/38, ale teraz już bliżej 38 :o kiedyś było nawet 34/36 (ważyłam ważyłam wtedy najmniej od setek lat, czyli 52 kg... to były czasy...) teraz chcę chociaż to 54... a jeśli chodzi o kawkę to bardzo chętnie :) a w jakiej części Polski mieszkasz? ja północ - pomorskie.

Gość ostatni raz walcze
ja jestem z mazowieckiego ... , ale myślę, że jak dojdziemy do upragnionej wagi to możemy jakieś miejsce ustalić wszystkie i zrobić coś dla siebie :) czyli Ty też sobie pozwoliłaś wczoraj :) haha no ja też , ale dziś tez zamierzam być na szklance soku plus kawa ... ewentualnie jabłko ... clawka :) Ty jestes szczuplutka, ale rozumie cie bo miałam to samo ,że jeszcze jeden kg jeszcze mniejsze spodnie.... to tak działa trzymamy sie raezm i damy rade! musimy !! narazie jestem po 2 kawie i musze 3 bo głoda jestem :) hahaha a Wy jak dzis ?

jejuuuuu :o właśnie zjadłam gotowaną pietruszkę i seler z zupy (1 korzeń pietruszki i pół selera)i trochę gotowanej piersi kurczaka... może to niedużo, ale teraz już wiem, że żadnych planów typu \"głodówka przez najbliższe 3 dni\", bo jak to nie wychodzi to tylko się dołuję... w każdym razie będę dzisiaj starała się zjeść jak najmniej kawkę też uwielbiam :) a jaką pijesz? bo ja obowiązkowo w dużym kubku z dodatkiem mleka, dodatkowo ze słodzikiem też dobrze smakuje :) Ostatnio mam w domu Maxwell House delikatny smak, ale smakuje tak średnio... następnym razem wybiorę jakąś inną.

hej, dziewczyny!!! u mnie waga bez zmian 69kg, co do kawki, to jestem tak samo jak kolezanka 30minut ze Szczeczka, a rozmiar nosze 38, czasem cos 36,ale wtedy oponke widac, a wczesniej mialam 36 i mam teraz troche za malych ciuchow i zadne faldy mi nie wystawaly

czesc dziewczyny! Moge do Was dolaczyc? Moja historia z odchudzaniem trwa pol zycia ale ostatnia od stycznia 2008. Stracilam 10 kg, wszystko bylo super az do wakacji, kiedy to zaprzestalam cwiczen i przestalam regularnie sie odzywiac. Teraz od jakis 2 tyg probuje wrocic, ale jakos mi nie idzie. Ostatnim razem bardzo pomagalo mi wsparcie dziewczyn na innym topiku, ale niestety kolezanki sie poklocily i szlag wszystko trafil A zatem moge liczyc na wasza pomoc??? pozdrawiam

Gość ostatni raz walcze
cześć Laski :) clawka :) hahaha jaki to miło w ogóle smak ?? haha ale dobrze dobrze gotowane podobno jest super i mało kaloryczne !! także napewno po tym nie przytyjesz !! kawka ovczywiście tak samo w dużym kubku :) połowa kubka to mleko :) ja bez słodzika i bez cukru na szczęscie bo już w ogóle ważyłabym chyba ze 100 kg :) haha najbardzije lubie jacobs jakiego złotego i tchibo fioletowe.. niestety mam teraz nescaffe gold i jakos nie bardzo mi pasuje ..., ale wiecie co ? kiedyś kupiłam kawet tesco :) poważnie i na prawde była smaczna ! nie wiem co było dokładnie w środku , ale zmaczna była ta kawusia :) a maxwell house jest jaki? gorzki ? kwaśny ? ja lubie delikatny smak .. to może cos dla mnie ?? mała czarna z tego co pamiętam i same wiecie tak niestety jest , że organizm zatrzymuje spadek wagi, ale ale ale ... :) z badań wynika że spala kalorie tylko my nie widzimy efektów na wadze... dopiero jak tzn puści to kg lecą jak szalone!! ja tak miałam ! i potwierdzam.. najważniejsze jest to aby sie nie poddać w tym właśnie momencie Nosisz 38 :) ja też chce :) hahahaha nawet jak gby mi miałay fałdy wystawać :) hahah brożka :) witamy i witamy :) haha fajnie, że więcej osó super :) 10 kg z naszą pomoca poleci szybko :) tak jak moje 20 :) a teraz o mnie hahaha jest Ok fajnie !! zjadłam tylko kanapke z wędlinką i wypiłam pół szklanki soku z grejpfruta :) hahaha nigdy nie wiedziałam jak to napisać?? i 3 kawki dzis ? także przy moim jedzeniu dzien zaliczam do super udanych szczególnie po wczorajszej wpadce ( zjadłam paczke piegusków) :( ide w takim razie kochane jakiś filmek włącze żeby szybckije zasnąć bo wtey spala się więcej kalori ... bla bla bla ide żeby mnie lodówka nie kusiła ;) kisss to all

Hej. chciałabym się przyłączyć.. mój plan to dieta 500 kcal. wiem , że to grozi jo jo - ale nie krytykujcie mnie , proszę. potrzebuję wsparcia i motywacji.. ! pozdrawiam . ;)

dziś oprócz tych warzyw zjadłam jeszcze tylko 2 kromki chleba posmarowane jogurtem naturalnym i plastrem mięsa. zjadłam je niedawno, bo w planach mam naukę w nocy (do poprawki egzaminu) i potrzebuję pożywki dla mózgu :) w każdym razie 800 kcal nie przekroczyłam z czego jestem niezwykle dumna. ta pietruszka i seler są pyszne, uwielbiam je tak jak gotowaną marchewkę w zupie, mają charakterystyczny smak, ale mi smakują :) co do kawy to ta Maxwell nie jest zła, nie ma goryczy itp, ale czegoś mi w niej brakuje, jakiejś takiej nutki dekadencji :P brożko, witaj :) fajnie, że masz już doświadczenia z odchudzaniem i wiesz co na Ciebie działa najlepiej. mam nadzieję, że uda Ci się wkręcić znowu w dietę, i to z nami :) grubassku, na pewno nikt Cię tu nie będzie krytykował, bo np. ja sama mam czasami dziwne pomysły na diety (np. właśnie takie rygorystyczne) ;) jednak postaraj się chociaż, żeby w tych 500 kcal były same najzdrowsze rzeczy. no i podaj więcej info o sobie: ile masz lat, wzrost, waga, ile chcesz zrzucić, skąd jesteś :)

dziewczyny, a ile macie lat??? bo ja ze tak powiem nie pierwszej swiezosci :) a mianowicie 25 :) u mnie dzis nie bylo najgorzej , tylko ze kawalek sernika na sniadanie, ale zostalam poczestowana...wiem wiem...ale dlatego zjadlam na sniadanko, byl nie duzy, ale jakos niedobrze mi bylo jak zjadlam bleee...

mała czarna, młodziutka jesteś :) ja rycząca dwudziestka hehe dziś na wadze 58,9, ehhhh no coz nie poddaję się ;) na śniadanko czas będzie później. miłego dnia!

Halo, halo!!! Czy wszystkie odchudzaczki z głodu padły? ;) Czy z przejedzenia ;) Ja rano zjadłam 2 kromki chleba z serkiem topionym (220 kcal), potem twarożek ze szczypiorkiem (210 kcal). Właśnie jestem po obiedzie: nóżka kurczaka + trochę sosu pieczarkowego + surówka Colesław (350 kcal). Wieczorkiem coś przekąszę i będzie koniec. Waga około południa była 58,6 kg, więc właśnie taką sobie na dzisiaj zapiszę :) Ahhh kiedy w końcu będzie poniżej 58...

Gość ostatni raz walcze
Hej Moje kochanie Girls :) mam dzis maló czasu ...... ale musze do Was napisać :) padłam dziś :) hahaha może aż tak dużo nie zjadłam , mianowicie 2 kanapki :( ale mam wrażenie , że za zdrowe nie były.... no nieważne ! fajnie że wam idzie dobrze !!! i to mnie cieszy ! witam nowych :) a starych całuje mocno :) hahaha lat no nie czyżbym była najstarsza:) hahaha mam 26 :) ale czuje sie na 20 ;) Kochane moje musze uciekać i do jutra!!! mam zamiar być od jutro na głodówce przez 3 dni !! jak uda 3 to bedzie 4 i tak z dnia na dzień dłużej ! ... sciskam ciepło i talk You soon

Gość Studencina
Witam, witam! Drogie moje odhcudzaczki, nie padłam z głodu, ale nie miałam czasu kiedy napisać :( U mnie w miare ok, po glodowce jem około 1000 kcal dziennie (miało być co prawda 800, no ale...) Niech już będzie ;P Troszkę ćwiczę jak znajdę czas, spaceruję, no i życie leci, 1 pazdziernik tuż tuż, w sumie, to się cieszę, będę poza domem, pójdę na basen, siłkę, będzie mi łatwiej dbac o kondycję i ciałko, no i nie będę pod obserwacją domowników cojem oraz nie będą mnie kusiły domowe pyszności ;) A jak u Was? :)