Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guniorek

a co z nazwiskami w czasie podrozy poslubnej

Polecane posty

u nas tak wyszlo, ze musimy wyjechac w podroz dzien na slubie, wiec nie beda jeszcze pozalatwiane formalnosci urzedowo-prawe. Wiadomo, ze szczeegolnie w podrozy poslubnej wiekszosc (no a przynajmniej ja :) ) chcialaby juz uzywac nazwiska meza. no ale przeciez to calkiem bez sensu, bo i paszport i dowod bede ciagle miala na panienskie. Jak to u Was wygladalo, albo jak planujecie ze bedzie wygladac?

ja tez jechalam w podróż zaraz po slubie a że dowodu nie da się zmienić i paszportu co wazniejsze w 2 dni wiec poslugiwalam sie na starym, co w sumie trwa jeszcze do dziś bo starych dowodow nie wymienilam jeszcze a i ciezko mi sie przestawic na mężowskie :P

Gość mam racje tak tak
nic Ci sie nie stanie chyba jak pouzywasz jeszcze swojego nazwiska przez chwile :)

jasne ze mi sie nie stanie nic i wiadomo, ze nie ma sensu uzywac nowego nazwiska jezeli dokumenty sa na stare. pytalam baby :P tylko o to jak to u was wygladalo, bo mi sie to z rana po glowie peletalo. a tu od razu dostalam po lbie ze mi nie zaszkodzi jeszcze pouzywac starego :D

Gość nadal panieńskie
dwa lata minęły, a ja cały czas posługuję się starym. Do nowego nie mogę przywyknąć:-)

Gość Matko jedyna wiadomo
że jak lecisz czy jedziesz zaraz po ślubie, to nie zdązysz spraw formalnych załatwić. Wyjazd załatwiasz wcześniej, więc posługujesz się swoim panieńskim nazwiskiem i starymi dokumentami. A poza tym gdzie chcesz w podróży poślubnej używać tego nazwiska??? Będą Cię anonsować przy kolacji?? Dziewczyno, dajesz paszport na recepcji hotelu i tyle Cię tam chcą jeśli chodzi o Twoje dane! Dziewczyny zacznijcie kurna myśleć!!!! Bo pytania zadajecie, głupie no po prostu głupie!

ja tez uzywalam swojego. W biurze podrozy poinformowano mnie, ze musze podpisac umowe z takim nazwiskiem jakie mam dokumenty. Tam, na miejscu juz sobie "cwiczylam" to nowe nazwisko :) (rezerwowanie miejsca w restauracji itp.) generalnie to do dzisiaj mam problemy :D