Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamileczka666

mam 14 lat i jestem w ciazy /

Polecane posty

Gość hola hola doradcy
mam studiuje teologie i takie dyskusje na studiach mielismy wiele razy i wiem

Gość niky
Kamilo...jeśli przyszła Ci do głowy myśl, żeby załatwić aborcję, to mogę Cię uświadomić na wstępie, że kiedyś jako dorosła kobieta możesz bardzo żałować, że pozwoliłaś uśmiercić własne dziecko. Mogą Cię dręczyć wyrzuty sumienia, możesz żałować nawet tuż po zabiegu. Zabieg jest kosztowny i nie każdy ginekolog go wykonuje...wręcz przeciwnie - bardzo trudno takiego znaleźć. Lekarz wie, że podczas aborcji rozrywa ostrym narzędziem ciałko małego człowieka: rączki, nóżki, czaszka. Dlatego trudno jest żyć człowiekowi, który ma sumienie i duszę, z poczuciem, że odebrało się życie niewinnej istocie, która nie mogła przecież sama wyrazić sprzeciwu. Na koniec dodam, że istnieje niebezpieczeństwo powikłań zdrowotnych po tym zabiegu. Co do zgłoszenia na policję...nie rób tego. Przysporzy Ci to tylko kłopotów. Tobie, Damianowi i waszym rodzinom. Ze zgłoszenia na policję skorzystałabyś tylko gdybyś chciała ukarać Damiana za to, że Cię zostawił i oskarżyła o gwałt. Trzeba by było to oczywiście udowodnić, ale po co Ci chodzenie po sądach i kłamanie. Ty i rodzice musielibyście być mocno zdesperowani. Za to skupisz na sobie uwagę otoczenia i możesz mieć nieprzyjemności ze strony pedagogów, kolegów, koleżanek, sąsiadów. Może skomentujesz rozważania na własnym topicu? Podziel się Kamilo odczuciami, bo jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc i przedstawić Ci różne rozwiązania sytuacji, a także odpowiedzieć na dręczące Cię pytania. Pozdrawiam serdecznie!

Gość lo.123
dlaczego sie nie odezwiesz do nas. ?

Gość lo.123
dlaczego sie nie odezwiesz do nas. ?

Gość jatotylkoja
Rozumiem Twoje zakłopotanie i piekielne męki.Choć nigdy nie byłam w ciąży i nie miałam chłopaka a jestem w Twoim wieku dobrze wiem jak to jest.Jeśli wykonasz aborcję będziesz miała wyrzuty sumienia,będą Cię męczyć koszmary,czasami nawet przypadki nerwicy... Urodź to dziecko.I powiedz mamie! Wiadomo jak zareaguje ale to jest lepsze niż trzymanie tak poważnej tajemnicy! Jak pisała jedna z komentujących:w momencie gdy ciąża stanie się widoczna ,wyprowadź się do jakiejś ciotki,lub babci,kuzynki,itp.A jeśli nie masz takiej możliwości niech Twoja mama udaje że to...jej dziecko! To przecież nic złego a oczywistego! I wtedy będzie wszystko jasne.Problem jest ze szkołą...Możesz coś wymyślić,lub Twoja mama:Np. moja córka będzie się leczyła w szpitalu z powodu takich i takich...A i radzę Ci wypożyczyć książkę\\\"Bez odwrotu\\\" ,bardzo fajna lektura,opowiadająca o 14-latce która jest w ciąży.Pozdrawiam.

Gość niky
Co to za bzdura, ze mama Kamili ma udawac, ze to jej dziecko... Myśl logicznie. Oglądałaś może serial "gotowe na wszystko"? Z tą przeprowadzka byloby ok, jesli na stale by sie wyprowadzila, bo co Kamila powie, jesli po powrocie do domu ktos zapyta skad sie wzielo male dziecko? Czytalam ksiazke, ktora polecasz. Rzeczywiscie, Kamilo, mozesz cos z niej dla siebie wyciagnac.Pozdrawiam

Gość Jelena456456456
nie martw sie ... znam wiele nastolatek w ciazy ... i znam wiele dziewczyn w gimnazjum ktore sa szmatami i ruchaja sie na imprezach na lewo i prawo ... wiec wszystkie argumenty ze sex w tym wieku jest nie mozliwy do mnie nie trafiaja ... sama zaczelam jak mielam 14,5 i nadal jestem z tym chłopakiem juz 4 lata ... niektorzy to chyba telewizji nie ogladaja ostatnio byl taki film juno o nastolatce w ciazy ... ni eprzejmuj sie rodzice napewno ci pomoga tylko musza sie z tym oswoic

Gość Jelena456456456
i jeszcze jedno w gre nie wchodzi aborcja ... chcialas sie ruchac to teraz wes odpowiedzialnosc nie boj sie ... musisz pokochac dziecko jak najmocniej bedziesz umiala zeby wychowalo sie na madrego i inteligentnego czlowieka ... nie mysl teraz o kolezankach imprezach itp... pamietaj ze nie mozesz pic alkoholu ani palic .... odzywiaj sie zdrowo i ic szybko do lakarza napewno sobie poradzisz ... masz motywacje do nauki ... zapewnic przyszlosc temu dziecku

Gość justyna2300
jak w tym wieku mozna sie puszczac! przeciez w tym wieku jest sie jeszcze dzieckiem! dziecko bierze sie za seks zamiast wziąść sie za nauke! patologia

Gość Loluś
Ja znam dziewczynę,m która w wieku 13 lat straciła dziewictwo..

Gość ona230
wieku 13 lat?! przeciez to jeszcze dziecko!

Gość justysiaKISS
ale niektore dziewczyny wygladają na wiecej lat niz w rzeczywistosci mają, no i taka 13-latka powie ze ma 16 a chłopak w to uwierzy bo na tyle wyglląda, a potem sie okazuje, ze dziecko uprawiało seks

Gość candys
teraz to dzieci rodzą dzieci

Gość no wlasnie dlaczego
istnieje ciche przyzwolenie na seks dzieci? czemu nikt nie zareagowal ostro nie na fakt ciazy tylko fakt wspolzycia?przeciez od tego sie zaczyna.

Gość cala ona...
trzeba było pomyślec zanim sie PUŚCIŁAS

Bardzo nieodpowiedzialna z ciebie dziewczynka,dziecko bedzie mialo dziecko,ale napewno niejest dobrym wyjsciem usuwanie ciazy bo to w koncu zywa istota i ma prawo zyc skoro zostala powolana do zycia tylko Bog moze odebrac jemu zycie.

Gość patrzcie jaka dobra
kolezanka, podsunela nam strone z RU486, czyli jak wykonac aborcje w domu. no chwala Ci za to :) tylko szkoda ze jest to strona propagandowa i nie pokazuje calej prawdy o RU 486. jak juz chcemy pomoc to pomagajmy profesjonalnie, podajac rzetelna wiedze ze zrodel medycznych, np http://www.biomedical.pl/bioetyka/ru-486-pigulka-aborcyjna- 42.html i co Wy na to?

Gość patrzcie jaka dobra
w adresie www przed liczba 42 pojawila sie spacja, tam ma byc bez spacji

dzieki wszystkim za komentarze. nie odpisywałam bo czytałam wasze porady i sie zastanawiałam co mam zrobic.teraz juz wiem - napewno nie usune dziecka. nie wiem czy dam jakos rade ale sprobuje ...

Gość lo.123
Kamileczka dasz rade.. wierze w ciebie.. sama jestem mama. :)

Gość usunąć
nie piszcie dziewczynie głupot,że bedzie załowac i wogóle ona jest tak młodziutka że nawet nie skosztowała młodzienczych lat ,a juz w pieluchy ją ciągniecie,szkoda gadać,dziewczyno pogadaj z mamą jestes za młoda żeby zostac z mamą jak znam życie mama cie wesprze że nikt nie musi o tym wiedzieć.

Gość lo.123
ale ja mam 15 lat i juz mam dziecko i zyje z tym... czego wy sie trzepiacie.. chcecie zeby zamordowała noworodka.. ja bym nie potrafiła..

Gość do usunac
" jestes za młoda żeby zostac z mamą " a na pieprzenie sie nie jest za mloda?!? prostak jestes i tyle

\"usunac \"tobie chyba rodzice mozg usuneli co ty gadasz dziewczynie...dziecko to najwieksze szczescie na swiecie ....a ciebie jakby mama usunela tez by cie tu nie bylo..fajnie by ci bylo???

Gość nancyNancy
Lidia22 dobrze napisałas!

Gość klaudiaxxx
siemka mam 14 lat mialam wielu chlopakow... zaczne od poczatku.. poznalam chlopaka na fotce, chodzilam z jego ndobrym kolegom tylko poto by byc blisko niego niedawno z nim zerwalam i krystiam sie wkurzyl i pobili sie omnie... nawet niewiem oco im poczlo wiem tylko ze omnie... zaczelismy chodzis niedawno bylaam na wagaracch ja 1 i 4 chlopakow lol zostalam sama z krystianem a chlopaki poszli do sklepu... zaczelismy gadac potem sie caloawac a potem to zrobilismy niemyslalam o niczym o gumce otym ze nam okres myslalam tylko onim... na drugi dzien wiedzialam ze jestem w ciarzy powiedzialam nauczycielce kturej ufam pojedzie zemna do szpitala na anonimowy test... problem jest taki ze krystian to dupek i ja to wiem jak sie dowiedzial twierdzil ze to zary.... niewierzy ni do dzisiaj twierdzi ze moge liczyc na jego pomoc ale niecwiem czy dalej zemna bedzie!!! Kocham go ale ja niechcem tego dziecka.!?< jezeli ciarza bedzie prawdom zabije sie niebende niala tyle sily zeby przyznac sie rodzicon i calej rodzinie... wiem ze mama mnie znienawidzi.... wole sie zabic i uciec z domu niz powiedziec to maim rodzicom... co mam zrobic pomocy...

Gość dlaczego klaudia
hmmm... nie wiem co ja bym zrobiła...14 lat to jeszcze taki młody wiek :( a twoi rodzice napewno by woleli zebys żyła z dzieckiem niz by musieli ci wyprawic pogrzeb :(

Gość sssssssssssssssss
facet, nawet nieletni dupek nie może odwrócić się od dziewczyny będącej matką jego dziecka. owszem, może sie na nią wypiąć, ale od stwierdzenia ojcostwa są testy dna i sąd. i nawet jeżeli twierdzi, że to nie jego, to nie może nic zrobić kiedy sąd potwierdzi jego ojcostwo. jeżeli nie chce pomagać po urodzeniu dziecka i nie chce ponosić kosztów jego utrzymania, bo np. nie pracuje i nie zarabia, to takie koszty powinni ponosić jego rodzice, dziadkowie dziecka...no chyba że oni tez nie pracują i nie mają żadnych źródeł utrzymania , ale na to już niema rady... ale wystąpić powinna i będzie miała zasądzone alimenty na dziecko... w końcu działa fundusz alimentacyjny, więc potem może tam uderzać o pomoc..