Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Novaty

Skurcze!!!

Polecane posty

Gość Novaty

Dziewczyny, czy skurcze Braxtona Hicksa tyle że zaczynające troche boleć i trawjące od rana co 15-20 minut u progu 38 tygodnia to poród czy ćwiczenia macicy?

Gość Novaty
Pomożcie, podpowiedzcie coś, prosze

nie powinny boleć, więc licz dokładnie i jak będą co 7-8 minut to do szpitala czas

Gość terenia190
Jeżeli nie pojawiają się częsciej niż co 5-10 minut ani nie nie są mocniejsze z każdą godziną to nie jest jeszcze czas na poród

Gość bryczka
dziewczyny jestem w 38 tygodniu przez weekend caly czas mialam twardniecie brzucha wczoraj to myslalam ze oszaleje:( ile czasu minie do tych porodowych skurczy??

Gość nikt nie wie

bryczka - twardnienia brzucha możesz mieć na dłuuugo przed porodem sygnałem porodu są skurcze regularne najpierw co 15 minut potem krótsze, jak dojdzie do tego, że są co 5 minut regularnie to trzeba jechać do szpitala. no chyba, że wody odejdą wczesniej to od razu do szpitala choć z tymi skurczami różnie bywa bo ja miałam regularne silne skurcze co 5 minut a urodziłam 19 godzin później :o

Gość bryczka
Meaaa a te skurcze już regularne one bolą? czy to jest właśnie te napinanie się brzucha? bo wczoraj je miałam praktycznie non stop dzisiaj mniej ale się zdarza, poszłabym do lekarza ale wole się ośmieszyć na forum niż u lekarza ;) i dzieki za odpowiedz!

gdziekolwiek byś nie zapytała - nie osmieszysz się :) masz prawo nie wiedzieć przy pierwszej ciąży :) co do skurczy to różnie, jednych bolą innych nie - bardzo różne sa porody. ja miałam te skurcze bolesne i z każdą godziną były boleśniejsze a twardnienia brzucha miałam od 19 tc i były niebolesne

Gość bryczka
Meaa, dziękuje Ci bardzo :)

Gość nie rozumiem tego
ja mam juz tak od tygodnia, teraz 39tc i nic :(