Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maniurka1

Termin Porodu

Polecane posty

Hey dziewczyny na jutro mam termin porodu a tu nic sie nie chce dziać ... co robic? ... bardzo sie denerwuje :((

a jak chcesz zeby sie zaczelo to mi gin mowil zeby masowac sutki bo to wytwarza oksytocyne

a najlepiej to z mezem bara bara to tez podobno przyspiesza o ile jeszcze nie jestes taka slonica jak ja na sam koniec i masz jak

Gość koteczek1984
musisz czekać, termin porodu jest tylko orientacyjny.jest kilka sposobów na wywołanie porodu takich jak seks, masowanie brodawek, porządne sprzątanko, picie herbaty z liści malin, dłuuuugggii spacer itd. U mnie jednak się nie sprawdziły- syn 2 tyg po terminie, córka 1 tydzień. Po masowaniu brodawek dostawałam skurzczy ale przechodziły.

Gość miaaa...23
Ja urodziłam 2 dni po terminie a w dniu przewidzianego terminu porodu czułam się bardzo dobrze i miałam zero objawów :) Wszystko diametralnie zmieniło się w ciągu kilku godzin :) Nie martw się ... Twój maluszek pewnie wie kiedy ma przyjść na świat :) Życzę szybkiego porodu i ślicznego maleństwa :)🌻

dzieki za rady :* ale wiecie jak to jest ;p człowiek i tak sie bedzie martwil ;p a tak juz bym chciala urodzic ale porodu boje sie jak cholera ... jak myslicie mam isc w poniedzialek do gina jak nic sie nie bedzie dzialo ? aaa noo i powiedzcie czy sex jest bezpieczny nic sie nie stanie?

Gość nadiim
kochana z seksem ostrożnie, ale można. Wiadomo bez żadnych wygibasów, ale seks nawet raczej przed porodem jest wskazany. Rozluznisz miesnie pochwy i bedzie wszystko szło latwiej. No i widze ze twemu dzidziusiowi sie podob u mamusi w brzuszku, nie martw sie wkoncu kiedys wyjdzie na siwat;)

Gość malalalallaall
w dniu terminu trzeba sie zglosic do szpitala zrobia ktg.kolezanka nie poszla tylko poszla po terminie pare dni i od razu na stol i cesarka:( na szczescie wszystko sie skonczylo dobrze:)

Ja to jestem z tych, co rodzą trochę przed terminem... Były ze mną w szpitalu panie, u których 2 tygodnie po terminie nic się nie działo... Dostawały jakieś żele na spowodowanie rozwarcia. Dużo chodziły. A w dwóch na cztery przypadkach i tak skończyło się cięciem. Zgłoś się do lekarza. Pewnie wszystko będzie dobrze, ale będziesz spokojniejsza. Powodzenia:)