Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy porównujecie wzrost waszych dzieci do innych?

Polecane posty

Gość moje drogie
nie po co? wogole nie porownuje moich dzieci do innych to chore :O

Gość mkk
a nie patrzy nikt,że np. iizecko w tym samym wieku jest wyzsze jedno od drugiego?

Gość moje drogie
no i co z tego? a czy kazdy dorosly ma taki sam wzrost??? :O

Moja ciotka nieustannie porównywała swoje dzieci do nas. Nie było imprezy rodzinnej bez przyrównywania. Aż w końcu my też zaczęliśmy rosnąć i się nagle ciotce porównywanie znudziło. Dla mnie to idiotyczne.

Gość **tak**
Tak. I nie bez powodu, bo dosc wczesnie zauwazylam, ze mi syn nie rosnie. Gdybym nie porownywala, to pewnie przeoczylabym moment, bo lekarze sami by na to nie wpadli. Syn bral przez -nascie lat hormony i dzieki temu dzisiaj moze patrzec na mnie z \"gory\" inaczej nie uroslby wiecej jak 1,40. Nic innego nie porownuje, a juz na pewno mozliwosci w szkole !.....:-)

Gość moje drogie
Ale nie trzeba porównywać, żeby stwierdzić, że coś jest nie tak. Przecież to można zauważyć samemu

:) A co rozumiecie przez porównywanie? Ja pisałam o stawianiu na imprezie rodzinnej dzieci ciotki z nami po kolei i podniecanie się, jakie to jej są wyższe ;)

Osobiście staram się tego nie robić ale mamy w rodzinie męża dziewczynkę młodszą od mojego Synka od 2 miesiące i od ponad roku słyszę od mojej Teściowej że Jaś w porównaniu do Tej Dziewczynki jest za wysoki - w sobote spotkałam Tą Dziewczynke - Urocza tyle że faktycznie jest Jasiowi do ramienia - i co z tego.. ale nie, moja Teściowa się zaparła że \"Jaś jest za wysoki\" - nie wiem czego to Babsko odemnie chce - że co? że mam Syna do szafy schować? czy przestać karmić? brry są różne dzieci, niskie, średnie, wyższe i dla mnie wszytskie są suuper :D

Gość mkk
podjęłam ten temat tylko dlatego, że zaczęłam się zastanawiacpatrząc na inne dzieci, żemoja młanie jest wysoka,,ma 1,5 roku i 82 cm i 13 kg wagi, a urodziła się 4400 i 58 cm długa i wg mnie chyba za mało urosła...

Wcale nie za malo no co Ty. Moja ma 16 miesiecy 86 cm i 12 kg a należy do dość dużych dzieci po tacie:) Uważam że Twoja jest w sam raz. Dzieci mają różne tempo wzrostu w różnych okresach.

sprawdzaj sobie na siatce centylowej a nie porównuj z innymi dziećmi.